Suoraan sisältöön

Halssila

Asuinalueet: Aittorinne, Halssila, Halssilanrinne, Halssilanmäki, Kivistö, Tuohimutka

Tuohimutka Halssila, kuva: Mari RaekallioHalssila on viihtyisä asuinalue Jyväsjärven koillispäässä. Halssila on rakentunut eri vuosikymmenien aikana omaleimaiseksi ja idylliseksi asuinalueeksi. Vanhan Halssilan kapeat pihakadut ja vanhat puutalot muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Halssilanrinteen 1970-1980-luvuilla rakentuneista rivitaloista aukeavat upeat maisemat Jyväsjärven yli, uudempaa rakennuskantaa taas edustavat Halssilanmäelle 2010-luvulla rakentuneet pientalot ja rivitalot. Halssilasta löytyy myös eri-ikäisiä kerrostalokoteja.

Halssilan alueen pohjoispuolta rajaa korkea Aittovuori, jossa kulkee useita luonto- ja lenkkipolkuja metsän rauhassa. Halssilan uimaranta sijaitsee Jyväsjärveä kiertävän Rantaraitin varrella, joka tarjoaa myös oivan mahdollisuuden liikkumiseen kaupunkimaisemissa. Halssilan hiihtomaasta risteileviltä laduilta löytyy sopiva reitti niin huippukuntoiselle kuin sunnuntaihiihtäjällekin. Hiihtolenkin tai pulkkamäen jälkeen makkarat voi paistaa Hiihtomaan kodassa. Kesällä samat reitit ovat lenkkeilijöiden käytössä. Halssilasta löytyy myös useita urheilukenttiä, jotka tarjoavat vaihtoehtoja liikkumiseen ympäri vuoden. Ilveksen toimintapuisto puolestaan tarjoaa mahdollisuuden monipuoliseen leikkimiseen.

Halssilasta on matkaa Jyväskylän keskustaan vain muutama kilometri. Alueella sijaitsevien lähipalvelujen lisäksi Tourulan ja Seppälän runsaat palvelut erikoisliikkeineen ja automarketteineen ovat lähietäisyydellä.

Kehua retostele kotikulmiasi!

Vastauksia hyödynnetään Jyväskylän kaupungin markkinoinnissa.

Kirjoita kuvassa näkyvät merkit:

Katso myös

Vapaat tontit
Asuminen
Uusi asukas

Eikö tieto pidä paikkaansa?

Kerro siitä meille.

Yhteystiedot

Jyväskylä-neuvonta
Kauppakeskus Forum, 2.krs.
Asemakatu 7, 40100 Jyväskylä
jklneuvonta[at]jkl.fi
014 266 0112 / neuvonta (klo 9-16)
014 266 0114 / palvelukassa ja Linkki-palvelupiste

Copyright © 2018 Jyväskylän kaupunki Sivun alkuun Tietoa sivustosta