Hyppää pääsisältöön
Kuva
Mies katukiveystä asentamassa. Kuva Erja Mutanen
Pääsisältö

Jyväskylän kaupunki kunnostaa katuja vuosittain kunnallistekniikan investointiohjelman mukaisesti. Varsinaisen kadun rakentamisen lisäksi kaupungin alueella on paljon myös muita työmaita. Katuja kaivetaan auki esimerkiksi putkien, kaapeleiden tai kaukolämpöjohtojen asentamisen ja korjaamisen vuoksi. Jokaiseen katualueella tehtävään työhön tarvitaan lupa.

Kadunrakennushankkeen urakoitsijana voi toimia kaupungin oma organisaatio tai ulkoinen urakoitsija. Rakentajan nimi ja yhteystiedot on ohjeistettu asettamaan kohteessa näkyville. Jos rakennustöistä aiheutuu haittaa tai vahinkoa, niistä vastaa ensisijaisesti rakentaja. Työn tilaajana Jyväskylän kaupunki vastaa lopputuloksesta sekä hankkeen aikataulun mukaisesta etenemisestä. Yleensä katu rakennetaan vaiheittain siten, että viimeistelytyöt siirtyvät seuraaville vuosille.

Tietoa urakoitsijoille

Urakoitsijoille on oma tietoa urakoitsijoille -verkkosivu, josta löytyvät mm. työmaiden avainkoodit.

Kivilammen maankaatopaikka

Maankaatopaikalle voi tuoda maa-ainesta. Katso tarkemmat ohjeet Kivilammen maankaatopaikan sivuilta.

Suurimmat katutyömaat

Alla olevaan listaukseen on koottu käynnissä olevat laajudeltaan tai liikennellisesti merkittävät työmaat. Linkkien takaa voit tutustua kunkin työmaan suunnitelmaan ja liikennejärjestelyihin.