Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyskän uimaranta. Kuva Reijo Nieminen
Pääsisältö

Jyskän pientalovaltainen alue sijaitsee Vaajakosken moottoritien molemminpuolin Halssilan ja Vaajakosken välissä. Jyskän alueen rakennuskanta on iältään vaihtelevaa, mikä luo alueelle omanlaisen, viihtyisän ilmeen. Jyskän kylämäinen ja rauhallinen ilmapiiri on erityisesti lapsiperheiden mieleen.

Asuinalueet: Jyskä, Tammirinne, Asmalampi, Sulunperä, Kotimäki, Jyskänvuori, Jyskänrinne ja Väinölä

Luonto on Jyskässä lähellä, pohjoisosa alueesta rajoittuu metsäiseen vyöhykkeeseen ja eteläpuolinen alue taas Päijänteeseen. Päijänteen rannalta löytyy Jyskän uimaranta, joka on luokiteltu EU-uimarannaksi. Jyskässä on myös tekonurmikenttä, joka houkuttelee niin pienemmät kuin suuremmatkin pelaajat jalkapallon pariin.

Talvella Halssilan hiihtomaasta lähtevät ladut kulkevat Jyskän pohjoisosan läpi ja tarjoavat mahdollisuuden valita kullekin kuntoluokalla sopivan hiihtoreitin. Kesäisin samaiset reitit ovat lenkkeilykäytössä.

Etäisyys Jyväskylän keskustaan on noin 6 kilometriä. Alueella sijaitsee runsaasti lähipalveluja, kuten useampi kauppa, eikä etäisyys Vaajakosken keskustan palveluihinkaan ole kuin muutama kilometri.

Palvelut kartalla

Kierrätyspisteet

Mustankorkea Oy

Kierrätys.info-sivulla Mustankorkean ja Rinki Oy:n ylläpitämät kierrätyspisteet

Kirjasto

Kirjastoauto Aino

Koulutus

Koulut

Kulttuuri

Kulttuuria Jyväskylässä

Liikunta

Nuoriso

Bostari - nuorten kohtaamispaikka Jyväskylän keskustassa

Nuorisopalvelut

Puistot

Leikkipuistot

Päivähoito

Varhaiskasvatus

Muut julkiset palvelut

Vaajakosken lähikirkkoalue

Asiasanat:  
asuinalue
kaupunginosa
Kaupunginosa: