Hyppää pääsisältöön
Kuva
Pääsisältö

Huhtasuon laaja, monipuolinen ja monikulttuurinen asuinalue sijaitsee luonnon helmassa 3-8 km Jyväskylän keskustan koillispuolella. Alueen omien palvelujen lisäksi Tourulan ja Seppälän runsaat palvelut erikoisliikkeineen ja automarketteineen ovat lähietäisyydellä.

Huhtasuo koostuu suurelta osin 70- ja 80-luvuilla rakennetuista kerrostaloista, mutta niiden lomassa on pienempiä omakoti- ja pientalovaltaisia asuinalueita. Huhtasuolle on rakentunut myös uutta omakotiasutusta Pysäkkivuoreen, Kaakkolammelle ja Kangasvuoreen.

Asuinalueet: Kangaslampi, Pysäkkivuori, Kangasvuori, Pupuhuhta, Rasinrinne, Seppälä, Sulku, Kaakkolampi

Huhtasuolla on loistavat ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet. Huhtasuon liikuntapuisto sijaitsee keskeisellä paikalla Huhtasuon ja Pupuhuhdan kaupunginosien ympäröimänä. Kesällä liikuntapuiston nurmikentät ja hiekkakenttä palvelevat etenkin jalkapalloilijoita. Talvella kaukalo ja luistinrata ovat luistelijoiden käytössä. Liikuntapuistosta lähtevät laajat, metsän ympäröimät latu- ja pururataverkostot, joita pitkin pääsee Vaajakoskelle ja Halssilaan sekä Ampujien majan suunnasta Palokkaan ja Peurunkaan saakka.

Kangaslammen toimintapuiston yhteyteen on rakennettu Suomen ensimmäinen parkour-alue, joka on vapaasti kaikkien käytettävissä. Parkour-alueen yhteydessä on myös monipuolinen toimintaleikkipuisto.

Kaakkolammen uimarannalla pääsee uimaan ympäri vuoden, sillä siellä on myös avantouintipaikka pukukoppeineen.

Huhtasuon koulukeskuksessa on tilat 700-800 oppilaalle sekä erityisopetukselle ja päivähoidolle.

Palvelut kartalla

Yhteistoimintapiste, Nevakatu 2

Kirjasto

Huhtasuon lähikirjasto, Nevakatu 1

Koulut

Huhtasuon yhtenäiskoulu (1-9. lk), Huhta 3, 40340 Jyväskylä
Jyväskylän koulut

Liikunta

Liikuntaa Huhtasuolla

Puistot

Kangaslammen toimintapuisto

Varhaiskasvatus

Huhtasuon päiväkodit

Asiasanat:  
asuinalue
kaupunginosa
Kaupunginosa: