Hyppää pääsisältöön
Kuva
Kaksi koiraa koirapuistossa.

Kaupungin toteuttamat ja ylläpitämät koirapuistot sijaitsevat Kuokkalassa (Pohjalammen koirapuisto kartalla) ja Taulumäellä (Aatoksenkadun koirapuisto kartalla). Koirapuistossa on katokset, joista löytyy siivoustyökalut sekä jäteastiat. Alue on valaistu ja se on kulkureittien osalta talvikunnossapidon piirissä. Asukas- tai harrastusyhdistyksen toteuttamat ja ylläpitämät koirapuistot löytyvät Tikkakoskelta, Huhtasuolta ja Keltinmäeltä. Harrastelijavoimin koirapuiston on rakentumassa myös Kirrin alueelle.

Koirapuistojen säännöt

  • Koira pidetään puistossa aina irrallaan. Myös kaulapanta tai valjaat on syytä poistaa. Tätä varten on aitausten portilla nk. tuulikaapit, jossa hihnan ja pannan irroitus voidaan tehdä ennen puistoon menoa. Etukäteen on hyvä varmistaa, että koira tulee toimeen muiden koirien kanssa.
  • Portit suljetaan aina niistä kulkemisen jälkeen.
  • Koirapuistoon ei saa viedä sairasta, vihaista tai kiimaista koiraa. Koiranomistajan on huolehdittava, että koiran rokotukset ja madotukset on asianmukaisesti hoidettu.
  • Koiraa ei saa jättää yksin, valvomatta aitaukseen. Jokainen koiranomistaja on vastuussa lemmikistään ja sen tekemisistä. Jos koira esimerkiksi puree toista koiraa, vastuu on omistajalla. Samoin muista koiran aiheuttamista aineellisista vahingoista (esim.vaatteiden repeäminen).
  • Koirapuistossa ei saa innostaa koiraa, esim. keppejä tai lumipalloja heittelemällä tai tuomalla koiran omia leluja, jotta ei aiheuteta tahtomattaan tappelutilanteita.
  • Koira ei saa haukunnallaan aiheuttaa häiriötä tai rikkoa yörauhaa (22.00-07.00).
  • Koirapuistossa ei saa vahingoittaa kasvillisuutta tai puistokalusteita.
  • Koirapuisto pidetään siistinä keräämällä aina oman koiran jätökset pois. Puiston vieressä on jäteastia, jonne jätökset voidaan laittaa.

Kaiken kaikkiaan puistossa noudatetaan ns. kirjoittamattomia herrasmiessääntöjä eli kunnioitetaan toisia puiston käyttäjiä.

Lue lisää koirille suunnatuista palveluista Koira Jyväskylässä -sivulta.