Liikennepuisto

Viitaniemen liikennepuiston kesä 2019

Lasten liikennepuisto avaa ovensa 4.6.2019 klo 10. Tervetuloa opettelemaan liikennesääntöjä ja kokemaan polkuautoilun riemua turvallisesti. Oma kypärä mukaan.

Liikennepuisto on avoinna kesäkaudella joka säällä:
4.–20.6. ja 24.6.–7.8.2019
arkisin klo 10–17
lauantaisin klo 10–14

Huom! Ajoaika loppuu 10 minuuttia ennen sulkemista.

Liikennepuiston aukioloaikoina puistosta voi lainata eri kokoisia polkuautoja liikennesääntöjä opetteleville lapsille ja kolmipyöriä perheen pienimmille. Puistossa on myös muutamia kaksi- ja nelipaikkaisia autoja vanhemman kanssa yhdessä ajamiseen. Lasten vanhempien toivotaan osallistuvan lastensa opastukseen. Lapset ovat liikennepuistossa aina vanhempiensa vastuulla. Liikennepuisto on maksuton.

Lapsi liikennepuistossa

50 vuoden perinteet

Viitaniemen liikennepuistosta on jo ainakin kaksi jyväskyläläissukupolvea ammentanut oppeja liikennekäyttäytymiseen. 1960-luvulla alkanut, maksuton toiminta jatkuu tänäkin kesänä ja aidossa pienoiskokoisessa liikenneympäristössä pääsee huristelemaan polkuautoin tai -pyörin. Liikennepuisto on yksi Jyväskylän lasten suosikkikohteista, jossa käy vuosittain 15 000 vierailijaa.

Aika ei ole syönyt liikennepuiston suosiota. Kesäkuukausien ajan avoinna olevan puiston ajokalusto ei jouda pölyttymään, sillä puisto täyttyy uutterista polkijoista ja heidän perheistään kesän jokaisena päivänä.

Vanhemmat pitävät homman hanskassa yhdessä ohjaajan kanssa

Viitaniemen liikennepuisto tarjoaa kesällä polkuautoajelun hurmaa ja itsenäisen liikkumisen opettelua Eeronkatu 15:ssä (kartta). Puiston varusteena ovat lainattavat, erikokoiset polkuautot. Toiminta-aikoina puistossa on ohjaaja, joka jakaa ajovuoroja ja huolehtii yhdessä vanhempien kanssa menon turvallisuudesta. Muina aikoina puistossa voi harjoitella ajamista omalla pyörällä. Kaikkina aikoina lapset ovat puistossa huoltajiensa vastuulla.

Ajohaluisia asiakkaita riittää, joten ajovuoroa voi puistossa joutua hetken odottamaan.

Monipuolinen ajokalusto

Liikennepuiston autot

Puistoon on rakennettu oikea liikenteen pienoismaailma, josta löytyvät niin liikennevalot kuin tankkauspistekin. Turvallista jalankulkua ja tienylitystä varten puistossa on suojatiet ja jalkakäytävät.

Liikennepuiston polkuautokalustoa on uusittu vuosien varrella. Autoja on useaa eri kokoa, yhteensä 40–50 kappaletta. Sopivan kokoisia menopelejä löytyy kaiken ikäisille autoilijoille. Puistoon on hankittu myös kolme kaksipaikkaista autoa, joilla lapsi voi ajaa yhdessä vanhemman kanssa. Ajelu sujuu joko puiston polkuautolla tai omalla polkupyörällä.

Puisto soveltuu parhaiten liikennekäyttäytymistä parhaillaan opetteleville eli noin 6-12-vuotiaille lapsille. Myös taaperot ovat tervetulleita vanhempiensa tai hoitajansa seurassa ja valvonnassa. Taaperoille on varattu pieniä autoja, joita vanhemmat voivat vetää narulla perässään.

Oma kypärä mukaan

Liikennepuiston polkuautoilijoiden tulee käyttää kypärää. Suositeltavaa olisi, että perheet tuovat mukanaan omat kypärät kaikille, jotka ajavat puistossa. Myös aikuiset polkuautoilijat ajavat puistossa pää kypärällä suojattuna.

Jos omaa kypärää ei ole, puistossa on muutama kypärä lainattavaksi.

Perheiden kestosuosikki

Toimintakauden aikana tarjolla on lapsiperheille mielekästä, kiinnostavaa ja maksutonta puuhaa. Liikennepuistoon voi tulla vaikka retkelle ja ottaa omat eväät mukaan. Evästelyä varten alueelle on sijoitettu puisia pöytä-penkkiyhdistelmiä ja oman viltin voi levittää puistoon tai sitä ympäröiville laajoille nurmialueille. Kävelymatkan päässä puistosta sijaitsevat Viitaniemen ja Tuomiojärven uimarannat.

Sijainti ja lisätiedot:
Viitaniemen liikennepuisto, Eeronkatu 15 (kartta).
Palvelupiste Hannikainen, p. (014) 266 0108, palvelupistehannikainen[at]jkl.fi (ma-pe klo 8-15)

Kaupunginosa: