Rivi- ja kerrostalotontit

Vilkas ja nuorekas Jyväskylä on noin 140 000 asukkaan kaupunki, jossa pikkukaupungin viihtyisyys yhdistyy suuren kaupungin sykkeeseen. Jyväskylässä järvet ja luonto ovat lähellä ja Jyväskylä tarjoaa nykyisille ja tuleville asukkailleen laadukkaita asuinympäristöjä hyvien kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä luonnonkauniissa Keski-Suomen maisemissa. Rakentamiselle löytyy monipuolisia vaihtoehtoja ja Jyväskylä onkin yksi Suomen halutuimpia asuinkaupunkeja.

Jyväskylän kaupunki tarjoaa haettavaksi monipuolisesti rivi- ja kerrostalotontteja eri puolilta kaupunkia. Uusia tontteja jaetaan pääsääntöisesti keväisin ja syksyisin erikseen ilmoitettavina hakuaikoina, muutoin vapaana olevat tontit ovat jatkuvassa haussa. Tontit varataan 6-12 kuukaudeksi, vuoden varausmaksu on 1% tontin myyntihinnasta.


Syksyllä 2020 jaettavat kerros- ja rivitalotontit

Savulahti II - Hakuaika 14.-25.9.2020

Savulahden alueelle Tuomiojärven rantamaisemiin Ruokkeentien länsipuolelle rakentuu uusi kerros- ja pientalovaltainen 800 asukkaan omaleimainen asuinalue. Matkaa Jyväskylän keskustaan on noin 8 kilometriä ja Palokankeskuksen palveluihin noin 2 kilometriä. Yhteydet Laajavuoren latu- ja ulkoilureittiverkostoon ovat erinomaiset. Savulahden alueella on aloittanut toimintansa myös uusi päiväkotikoulu syksyllä 2019.

Savulahden alueelta on haettavana viisi kerrostalotonttia. Hakuaika on 14.-25.9.2020.
Savulahden tonttiesite
Savulahdesta haettavat kerrostalotontit kartalla
Savulahden kerrostalotonttien asemakaavamääräykset

Kangasrinne - Hakuaika 14.-25.9.2020

Kangasrinteen uusi asuinalue sijaitsee noin neljän kilometrin etäisyydellä keskustasta. Kangasrinteelle on rakentumassa asuntokannaltaan monipuolinen ja identiteetiltään vetovoimainen asuinalue, joka huomioi alueen historiallisen kerroksellisuuden ja kulttuuriympäristön.

Aurinkoisen Kangasrinteen vieressä sijaitsee Huhtasuon liikuntapuisto sekä Kangasvuoren ja Aittovuoren tarjoamat laajat virkistys- ja ulkoilualueet ja -reitit, alueelle on rakentumassa myös oma korttelileikkipuisto. Läheltä löytyy sekä Huhtasuon ostoskeskuksen kattavat lähipalvelut että Seppälän alueen runsaat kaupalliset palvelut.

Kangasrinteeltä on haettavana kolme rivitalotonttia. Hakuaika on 14.-25.9.2020.
Kangasrinteen tonttiesite (pdf)
Kangasrinteeltä haettavat rivitalotontit kartalla
Kangasrinteen rivitalotonttien kaavamääräykset (pdf)

Väinölänpelto - Hakuaika 14.-25.9.2020

Väinölänpellon alueelta Jyväskylän keskustaan on matkaa noin 6 kilometriä. Keskustan saavutettavuus joukkoliikenteellä ja eri liikkumismuodoilla on alueelta erinomainen, alueelta on myös kattavat kevyen liikenteen yhteydet muualle kaupunkia. Jyväsjärvi ja sen tarjoamat virkitysmahdollisuudet ovat myös vain muutamien satojen metrien päässä alueesta. Alueen läheisyydestä löytyy myös kaupallisia lähipalveluita. 

Väinölänpellon alueelta on haettavana kaksi rivitalotonttia. Hakuaika on 14.-25.9.2020.
Väinölänpellon tonttiesite
Väinölänpellolta haettavat rivitalotontit kartalla
Väinölänpellon rivitalotonttien kaavamääräykset

Korteniitty - Hakuaika 14.-25.9.2020

Korteniityn omaleimainen asuinalue on Jyväskylän keskustan luoteislaidalla sijaitseva vehreä, Tuomiojärveen rajoittuva asuinalue. Lyhyen matkan päästä, Kortepohjan keskustasta löytyy lähipalveluita ja keskustaan matkaa on noin 2,5 kilometriä. Korteniityn alueella on kiinnitetty erityistä huomiota toteutukseen ja rakentamisen laatuun ottaen huomioon alueen arkkitehtoniset ja kaupunkikuvalliset arvot.

Korteniitystä on haettavana kaksi asuinkerros- ja rivitalotonttia. Hakuaika on 14.-25.9.2020.
Korteniityn tonttiesite
Korteniityn asuinkerros- ja rivitalotontit kartalla
Korteniityn tonttien kaavamääräykset

Tontinluovutuskilpailu - A-tontti, Äijälänsalmi - Hakuaika 24.8.-25.9.2020 

Jyväsjärven äärellä, rantaraitin varrella sijaitseva Äijälänranta on omaleimainen ja luonnonläheinen asuinalue 5 kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta. Äijälänsalmen rantamaisemissa sijaitsevasta A-tontista (asuinrakennusten korttelialue) järjestetään tontinluovutuskilpailu syksyllä 2020. Hakuaika tontille on 24.8.-25.9.2020.

Äijälänsalmen A-tontti kartalla
Äijälänsalmen tonttiesite
Kilpailuohjelma
Asemakaavakartta 1:1000 
Asemakaavaselostus
Pohjakartta, asemakaavamerkinnät ja kaupunkimalli (DWG/SKP)
Ilmakuvia (JPG/ZIP)
Valokuvia (JPG/ZIP)
Lähiympäristösuunnitelma
Perustamisolosuhteet, rakennettavuuskartta
Perustamisolosuhteet, rakennettavuusselvitys
Pohjatutkimukseen liittyvä  leikkauskuva J-J Huom! Lisätty 9.9.2020.

Tontinluovutuskilpailu - AKR-tontti, Kangas - Hakuaika 24.8.-25.9.2020 

Tourujoen kainaloon, entiselle tehdasalueelle rakentuva Kangas on ekologinen ja luova kaupunginosa, jossa omaleimainen identiteetti syntyy historiallisen jatkuvuuden vaalimisesta. Kangas sijaitsee kävelyetäisyydellä kaupunkikeskustasta ja alueen kehittyvät lähipalvelut mahdollistavat asukkaiden sujuvaa arkea ja viihtyisyyttä. Syksyllä 2020 rakentajille tarjotaan ainutlaatuinen tilaisuus päästä rakentamaan Kankaalle, kun Kankaalla sijaitsevasta AKR-tontista (asuinkerrostalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue) järjestetään tontinluovutuskilpailu. Hakuaika on 24.8.-25.9.2020.

Kankaan AKR-tontti kartalla
Kankaan tonttiesite
Kilpailuohjelma
Asemakaavakartta 1:1000
Asemakaavaselostus
Asemakaavamerkinnät- ja määräykset
Kaavan pohjakartta 1:500 (PDF)
Kankaan Laatuaapinen
Viisaan Kankaan määritykset
Viisas Kangas kyberturvalliuusstretegia
Pohjakartta, asemakaavakartta ja kaupunkimalli (DWG)
Karttatietoa Kankaasta 
Yhteispihan rakennussuunnitelma
Kankaan puiston rakennussuunnitelma

Vapaana olevat rivi-ja kerrostalotontit kartalla alueittain


Tonttien hakeminen

Rivi- ja kerrotalotontteja haetaan rivi-ja kerrostalotonttihakemuksella. Hakemus tulee toimittaa joko sähköpostitse (kaupunkirakennepalvelut.tontti(at)jyvaskyla.fi) tai postitse osoitteeseen: Jyväskylän kaupunki/Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö/Tontit ja maanhallinta, PL 233, 40101 Jyväskylä. Hakemuksen voi palauttaa myös henkilökohtaisesti Palvelupiste Hannikaiseen (Rakentajantalo, Hannikaisenkatu 17).