Rivi- ja kerrostalotontit

Vilkas ja nuorekas Jyväskylä on noin 140 000 asukkaan kaupunki, jossa pikkukaupungin viihtyisyys yhdistyy suuren kaupungin sykkeeseen. Jyväskylässä järvet ja luonto ovat lähellä ja Jyväskylä tarjoaa nykyisille ja tuleville asukkailleen laadukkaita asuinympäristöjä hyvien kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden äärellä luonnonkauniissa Keski-Suomen maisemissa. Rakentamiselle löytyy monipuolisia vaihtoehtoja ja Jyväskylä onkin yksi Suomen halutuimpia asuinkaupunkeja.

Jyväskylän kaupunki tarjoaa haettavaksi monipuolisesti rivi- ja kerrostalotontteja eri puolilta kaupunkia. Uusia tontteja jaetaan pääsääntöisesti keväisin ja syksyisin erikseen ilmoitettavina hakuaikoina, muutoin vapaana olevat tontit ovat jatkuvassa haussa. Tontit varataan 6-12 kuukaudeksi, vuoden varausmaksu on 1% tontin myyntihinnasta.


Kumppanuuskaavahanke - Mannila, Saarijärventie 18, hakuaika 12.5.-15.6.2020

Kaupunki hakee kumppania Saarijärventien varressa Mannilassa, noin 4 kilometriä Jyväskylän keskustasta sijaitsevan entisen Mannisen talon alueen toteuttamiseen. Alueen toteutuksen lähtökohtana on kiinteistöllä sijaitsevan suojellun Mannisen talon osien jatkokäytön edistäminen tai talon kunnostaminen. Alueelle on tarkoituksena toteutua lisäksi ympäristöön soveltuvaa modernia puurakentamista.
 
Alueen kaavaluonnos on ollut nähtävillä 10.3-7.4.2020. Kaavaluonnoksessa alueelle on esitetty asuinkerrostalojen- ja rivitalojen (AKR) korttelialue. Uutta rakennusoikeuttaa alueelle esitetään yhteensä noin 2 860 k-m2. Nyt kaupunki hakee kumppania kaavoituksen loppuun saattamiseksi ja alueen täydennysrakentamisen toteuttamiseksi. Kaavaluonnos työstetään kaavaehdotukseksi yhdessä valitun kumppanin kanssa. Hakuaika kumppaniksi on 12.5.-15.6.2020. Lisätietoja kumppanuushausta esitteessä.

Vuonna 2020 jaettavat kerros- ja rivitalotontit

Kevät 2020

Keväällä 2020 uusia kerros- ja rivotalotontteja on jaettu Kauramäen ja Kaijanlammen alueilta, ko.tonttien hakuaika on päättynyt.

Syksy 2020

Syksyllä 2020 uusia kerros- ja rivitalotontteja jaetaan Savulahti II alueelta ja Äijälänsalmen rantamaisemista Äijänlanrannasta sekä Kangasrinteeltä, Väinölänpellolta ja Korteniitystä. Tarkemmat hakuajat ja tonttitiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Savulahti II

Savulahden alueelle Tuomiojärven rantamaisemiin Ruokkeentien länsipuolelle rakentuu uusi kerros- ja pientalovaltainen 800 asukkaan omaleimainen asuinympäristö. Matkaa Jyväskylän keskustaan on noin 8 kilometriä ja Palokankeskuksen palveluihin noin 2 kilometriä. Yhteydet Laajavuoren latu- ja ulkoilureittiverkostoon ovat erinomaiset. Savulahden alueella on aloittanut toimintansa myös uusi päiväkotikoulu syksyllä 2019. Savulahden alueelta tulee haettavaksi syksyllä kerrostalotontteja. 

 


Vapaana olevat rivi-ja kerrostalotontit


Tonttien hakeminen

Rivi- ja kerrotalotontteja haetaan rivi-ja kerrostalotonttihakemuksella. Hakemus tulee toimittaa joko sähköpostitse (kaupunkirakennepalvelut.tontti(at)jyvaskyla.fi) tai postitse osoitteeseen: Jyväskylän kaupunki/Kaupunkisuunnittelu ja maankäyttö/Tontit ja maanhallinta, PL 233, 40101 Jyväskylä. Hakemuksen voi palauttaa myös henkilökohtaisesti Palvelupiste Hannikaiseen (Rakentajantalo, Hannikaisenkatu 17).