Omakotitontit

Lisätietoja omakotitonteista

Palvelupiste Hannikainen
p. 014 266 0108
palvelupistehannikainen(at)jyvaskyla.fi

Kodinrakentajan Jyväskylä -ohjeita, hyödyllistä tietoa ja vinkkejä pientalorakentamista suunnittelevalle.

Omakotirakentamiselle löytyy Jyväskylästä monipuolisia vaihtoehtoja. Jyväskylän kaupunki jakaa vuosittain noin 80 uutta omakotitonttia eri puolilta kaupunkia. Uudet tontit ovat haettavissa pääasiassa keväisin ja syksyisin erikseen ilmoitettavina hakuaikoina. Muutoin vapaana olevat tontit ovat haettavissa kuukausittain, poikkeuksena pidemmät hakuajat kesäkuu-elokuu ja joulukuu-tammikuu. 

Kaupunkirakennelautakunta päättää tonttien luovutusperusteista, -tavasta ja -ehdoista. Pääsääntöisesti tontit luovutetaan asunnontarpeen perusteella ja ne myydään kaupunkirakennelautakunnan vuosittain vahvistamilla vyöhykehinnoilla, osa tonteista on myös vuokrattavissa. Osa tonteista voidaan luovuttaa asunnontarpeen sijaan esimerkiksi tarjouskilpailulla tai kiinteällä hinnalla arpomalla tontinsaajat. 

Kaupungin omakotitontit ovat aina katuyhteyden päässä ja  vesi-, viemäri- ja sähköliittymillä varustettuja. Hankiessasi tontin Jyväskylän kaupungilta, sinua palvelee luotettava ja varma kumppani aina oman kodin käyttöönottoon saakka!

Vuonna 2020 jaettavat omakotitontit

Keväällä 2020 tontteja jaettiin Kauramäestä ja Ruokkeelta. Ruokkeen vapaaksi jääneet tontit ovat haettavissa tonttien hakupalvelussa.

Savulahti - hakuaika 14.-25.9.2020 

Savulahden alueelle Ruokkeentien länsipuolella olevan mäen ympäristöön muodostuu uusi kerros- ja pientalovaltainen asuinalue. Alueelta oli haettavana 24 pientalotonttia 14.-25.9.2020 tonttiarvontamenettelyllä, johon saapui hakuaikana yhteensä 178 hakemusta. Arvontatilaisuus järjestettiin 6.10.2020 Kaupunkirakenteen toimialan Kaupunkisuunnittelun ja maankäytön yksikössä. Kaikki jaettavana olleet tontit tulivat valituiksi tontinvalintatilaisuuden aikana 14.10.2020. Mikäli varauksia peruuntuu tulevan vuoden aikana, tontit tulevat uudelleen haettaviksi tonttien hakupalveluun kuukausittaiseen hakuun.

Kartat suunnittelua ja rakennuslupaa varten

Vuonna 2021 jaettavat omakotitontit

Vuonna 2021 omakotitontteja on alustavasti suunniteltu jaettavan Kauramäestä, Savulahdesta, Liinalammenrannalta Tikkakoskelta ja Haapaniemestä. Tonttimäärät, hakumenettelyt ja -aikataulut tarkentuvat vuoden 2021 alussa.

Lisätietoja omakotitonteista

Palvelupiste Hannikainen
p. 014 266 0108
palvelupistehannikainen(at)jyvaskyla.fi

Kodinrakentajan Jyväskylä -ohjeita, hyödyllistä tietoa ja vinkkejä pientalorakentamista suunnittelevalle.