Omakotitontit

Lisätietoja omakotitonteista

Palvelupiste Hannikainen
p. 014 266 0108
palvelupistehannikainen(at)jyvaskyla.fi

Kodinrakentajan Jyväskylä -ohjeita, hyödyllistä tietoa ja vinkkejä pientalorakentamista suunnittelevalle.

Omakotirakentamiselle löytyy Jyväskylästä monipuolisia vaihtoehtoja. Jyväskylän kaupunki jakaa vuosittain noin 80 uutta omakotitonttia eri puolilta kaupunkia. Uudet tontit ovat haettavissa pääasiassa keväisin ja syksyisin erikseen ilmoitettavina hakuaikoina. Muutoin vapaana olevat tontit ovat haettavissa kuukausittain, poikkeuksena pidemmät hakuajat kesäkuu-elokuu ja joulukuu-tammikuu. 

Kaupunkirakennelautakunta päättää tonttien luovutusperusteista, -tavasta ja -ehdoista. Pääsääntöisesti tontit luovutetaan asunnontarpeen perusteella ja ne myydään kaupunkirakennelautakunnan vuosittain vahvistamilla vyöhykehinnoilla, osa tonteista on myös vuokrattavissa. Osa tonteista voidaan luovuttaa asunnontarpeen sijaan esimerkiksi tarjouskilpailulla tai kiinteällä hinnalla arpomalla tontinsaajat. 

Kaupungin omakotitontit ovat aina katuyhteyden päässä ja  vesi-, viemäri- ja sähköliittymillä varustettuja. Hankiessasi tontin Jyväskylän kaupungilta, sinua palvelee luotettava ja varma kumppani aina oman kodin käyttöönottoon saakka!

Vuonna 2019 jaettavat omakotitontit

Uusia tontteja jaetaan vuonna 2019 Vääräjärven, Kauramäen, ja Matinmäen alueilta.

HUOM! Tällä sivulla aiemmin julkaistujen ja rakennusmessuilla jaettujen esitteiden hintatiedot olivat virheellisiä. Hintatiedot päivitetty 21.3.2019.

Matinmäki - hakuaika 21.10.-1.11.2019.

Tonttiesite, hintatiedot päivitetty 21.3.2019
Asemakaavamääräykset
Sijainti
Hakemus

Matinmäen alueelta jaetaan 26 uutta pientalotonttia, hakuaika tonteille on 21.10.-1.11.2019. Tontit jaetaan hakemusten perusteella hakijoiden asunnontarvetta arvioiden. Hakemuksia tontteihin tuli yhteensä 13 kappaletta. Viranhaltijapäätökset tonttien varauksista ovat nähtävillä kaupungin nettisivuilla 13.11.2019. Jäljelle jääneet tontin tulevat haettaviksi joulu-tammikuun aikana haettaviin tontteihin.

Vuonna 2020 jaettavat omakotitontit

Keväällä 2020 jaetaan Savulahdesta 24 pientalotonttia, mikäli Savulahti II -kaava saa lainvoiman. Vuonna 2020 on suunniteltu jaettavan pientalotontteja myös Kauramäestä ja Ruokkeelta, sekä yksittäiset tontit osoitteissa Vesikonkuja 2, Halssila ja Äijälänrannantie 29, Äijälänranta. Jaettavat alueet ja tonttimäärät varmistuvat vuoden 2020 alussa.

Lisätietoja omakotitonteista

Palvelupiste Hannikainen
p. 014 266 0108
palvelupistehannikainen(at)jyvaskyla.fi

Kodinrakentajan Jyväskylä -ohjeita, hyödyllistä tietoa ja vinkkejä pientalorakentamista suunnittelevalle.