Ennakko-ohjaus

Rakennusvalvonnan ennakko-ohjaus opastaa ja auttaa rakentamisen peruskysymyksissä. Ennakko-ohjauksen tavoitteena on kaavan, säännösten ja määräysten mukainen ratkaisu. Yhtä tärkeää on myös toimiva suunnitelma, joka vastaa rakentajan toiveita ja laadukas rakennus, joka sopii ympäristöönsä. Ennakko-ohjausta rakennusvalvonnassa antavat rakennusvalvonnan arkkitehdit. Ennakko-ohjaus on yleensä kaksivaiheinen. Ensimmäisessä tapaamisessa käydään läpi rakentamisen puitteet, määräykset sekä hankekohtaiset kysymykset. Toisessa vaiheessa tarkistetaan piirustukset, niiden merkinnät sekä käydään läpi lupahakemus ja siihen vaadittavat liitteet ja asiakirjat.

Ennakko-ohjaus koskee vain uusia pientaloja sekä säilytettäviä ja suojeltavia rakennuksia.

Ennakko-ohjausajan voit varata sähköpostitse rakennus.valvonta(at)jyvaskyla.fi tai rakennusvalvonnan puhelinnumerosta 014 266 0681 maanantaisin ja torstaisin klo 9.00 -11.00. Tilatessasi aikaa sähköpostitse, ilmoita yhteystietosi sekä rakennuspaikan osoite.

Ennakko-ohjausta antaa pientalokohteissa lupa-arkkitehti Jouko Koskinen sekä isoimmissa kohteissa kaupunkikuva-arkkitehti Vesa Kantokoski.

Aikoja on varattavissa tiistai ja keskiviikko iltapäiville.

Asiasanat: