Aktiivinen Kehä Vihreä

Kehä Vihreän arkkitehtuurireitti

Kehä Vihreälle järjestettiin vuonna 2018 ensi kertaa arkkitehtuurikävely osana Alvar Aalto -viikkoa. Sen voit kiertää kävelyreitistä tehdyn kartan kanssa aivan itsekin!

Kehä Vihreä tarjoaa paikan monenlaiselle aktiviteetille. Kehä Vihreä muodostaa 10 kilometriä pitkän kävelyreitin. Reitistö kehittyy jatkuvasti, ja tavoitteena on jonain päivänä päästä kiertämään Kehä Vihreä pääosin viheralueilla kulkevia virkistysreittejä pitkin. Mikäli reitti ei ole tuttu, voit käyttää suunnistuksessa apuna Kehä Vihreän Citynomadi-teemareittiä.

Kehä Vihreän osa-alueet tarjoavat monenlaisia toimintoja eri ikäisille. Lapsille toimintaa tarjoavat muun muassa Mäki-Matin perhepuisto sekä Viitaniemen liikennepuisto. Liikuntapaikkoja löytyy erityisesti Hippokselta, mutta myös Harju tai Rantaraitti lähiliikuntapisteineen on monen kuntoilijan määränpää.

Myös kulttuurinnälkäisille on tarjolla monenlaisia kohteita: piipahda Alvar Aalto –museossa tai tutustua viiteen valtakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön (Seminaarinmäki, Seminaarinrinne, Harju, Taulumäki tai Viitaniemi). Kehä Vihreältä löytyy myös paljon merkittävää arkkitehtuuria. Lue lisää Jyväskylän arkkitehtuurista!

Kehä Vihreän arkkitehtuurireitti

Asiasanat: