Elämyksellinen Kehä Vihreä

Erilaisille Kehä Vihreän kulkijoille erilaiset asiat ovat merkitseviä. Koetko sinä elämyksen päästessäsi Tourujoen laakson luonnonläheisyyteen aivan kaupungin keskustasta, vai kaipaatko Kehä Vihreän tapahtumien vilskettä tai upeaa valaistua taidetta?

Kehä Vihreän erilaiset osa-alueet tarjoavat siellä kulkijalle paljon nähtävää. Maisemat ovat vaihtelevat – reitti kulkee Harjulta huikean Seminaarinmäen kautta Jyväsjärven rantaan. Rantaraitti itsessään on monen jyväskyläläisen lempipaikka. Tourujoen laakso muodostaa omanlaisensa tunnelman, ja kehittyvä Kangas puistoineen sekä lähivuosina kunnostettava Tourujoki tarjoavat monenlaista koettavaa ja nähtävää.

Kehä Vihreän elämyksellisyyttä kehitetään lisäksi tuomalla sinne muun muassa taidetta, monipuolistamalla kasvillisuutta sekä parantamalla pimeän maiseman tunnelmaa valaistuksen keinoin.

Kehä Vihreän taiteen kehittämisen pohjaksi on valmistumassa taidekonsepti. Sitä laatii AVOin Kaupunkiympäristö -tunnustuksella vastikään palkittu taiteilija Kirsi Pitkänen.

Lähde matkalle virran mukaan Palokkajärveltä Jyväsjärvelle, by Heikki Korkalainen

Asiasanat: