Kadut

Jyväskylässä on katuja kaikkiaan noin 500 km. Lisäksi Jyväskylän alueella on lähes 500 km Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) ylläpitämiä yleisiä teitä. Kaupunkialueella on myös useita satoja kilometrejä yksityisteitä.

Liikenne- ja viheralueet -vastuualue huolehtii Jyväskylässä

  • katujen sekä jalankulku- ja pyöräteiden rakentamisesta
  • katujen sekä jalankulku- ja pyöräteiden hoidon ja kunnossapidon järjestämisestä
  • liikennetutkimuksista ja laskennoista
  • liikenne- ja pysäköintijärjestelyistä
  • liikenteenohjauslaitteiden asettamisesta
  • katualueiden käyttöluvista

Vastuualue osallistuu myös maankäytön suunnitteluun liittyvien liikenneselvitysten laadintaan.

Liikenne- ja viheralueet -vastuualue toimii myös lupa- tai lausuntoviranomaisena

  • joukkoliikenneasioissa
  • taksiluvissa
  • elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen hankkeissa

Suunnittelua ja rakentamista tehdään vuorovaikutuksessa asukkaiden kanssa. Vaikutusmahdollisuuksista kerrotaan tarkemmin Suunnittelu ja Rakentaminen-sivuilla.

Investointiohjelma

Ajankohtainen investointiohjelma löytyy Investoinnit-sivulta.

Yleiset tiet

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus rakentaa, saneeraa ja pitää kunnossa kaupungin alueella olevat yleiset tiet sekä tekee niitä koskevat suunnitelmat.

Yleiset tiet Paikkatietoikkunassa

Yleisten teiden rakentamista ja kunnossapitoa koskevat kysymykset kannattaa osoittaa suoraan ELY-keskukselle seuraavien kanavien kautta:

0200 2100 Tienkäyttäjän linja, ilmoitukset tiestön kunnosta ja liikenteen ongelmista (24 h/vrk)
0295 020 600 asiakaspalvelu (ma–pe klo 9–16)

Internetsivut www.ely-keskus.fi/keski-suomi

Vt 4 Kirri–Tikkakoski -moottoritiehanke

Hankkeen tavoitteena on valtatien 4 parantaminen moottoritienä välillä Kirri–Tikkakoski Jyväskylässä ja Vehniällä Laukaassa.

Lisätietoa hankkeesta saa verkkosivuilta osoitteesta https://vayla.fi/vt4-kirri-tikkakoski ja Facebookista osoitteesta https://www.facebook.com/vt4kirritikkakoski

Hanketta koskevat palautteet voi laittaa suoraan sähköpostilla osoitteeseen kiti [at] vayla.fi. Palautteeseen pyritään vastaamaan kolmen työpäivän kuluessa.

Yksityistiet

Yksityistiet ovat yksityisten kiinteistönomistajien ja muiden tieosakkaiden itsensä ylläpitämiä teitä. Jyväskylän kaupunki avustaa yksityisteitä tiettyjen periaatteiden mukaisesti, lisätietoja löytyy Yksityistiet-sivulta.

Tieto häiriöistä suoraan kännykkään - Mobiilikunta Jyväskylä

Älypuhelinsovellus Mobiilikunta Jyväskylä on palvellut käyttäjiä jo useita vuosia. Käyttäjille maksuton sovellus kertoo myös häiriöistä Jyväskylän kaupungin palveluissa.

Häiriötietojen lisäksi sovelluksesta löytyvät kaupungin uutiset, tapahtumat, käytetyimmät yhteistiedot paikkatietoineen ja sää. Palvelun kautta voi myös ilmoittaa kaupungille vikatilanteesta tai antaa palautetta kuvan ja paikkatiedon kera.

Tietoa ja ohjeita häiriöiden varalle

Häiriöviesteissä kerrotaan ja ohjeistetaan erityyppisistä häiriöistä Jyväskylän kaupungin palveluissa, kuten uhkatilanteista, liikennehäiriöistä tai kaupungin palvelujen puhelin- tai tietoverkon katkoksista. Viestin mukana voidaan välittää myös paikkatietoja tai www-osoite lisätiedoille. Käyttäjä saa halutessaan häiriöviestit näkyviin suoraan puhelimen aloitusnäytölle.

Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi älypuhelimeen puhelimen sovelluskaupasta tai alla olevasta linkistä. Sovellus on saatavana iOS, Android ja Windows Phone -puhelimiin.

Lataa Mobiilikunta Jyväskylä kännykkääsi

Asiasanat: