Kypärämäki

Asuinalueet: Kypärämäki, Köhniö

Jyväskylän keskustan länsilaidalla sijaitsevat Kypärämäki on suosittu ja viihtyisä asuinalue vain 2-3 kilometrin päässä keskustasta. Kypärämäki on saanut nimensä samannimisestä mäestä, joka kohoaa Kortepohjan asuinalueen puolella. Kypärämäki on etenkin lapsiperheiden suosiossa ja yhteisöllinen tunnelma leimaa asuinaluetta.

Kypärämäki on ollut asuttua 1940-luvulta saakka ja tuolloin rakennettuja taloja on Kypärämäki-Köhniön alueella edelleenkin. Eriväriset ja -kokoiset puutalot ovatkin yksi Kypärämäen omaleimaisimmista piirteistä. Vanhat talot viihtyvät sulassa sovussa niin uudempien omakotitalojen kuin eri-ikäisten kerros- ja rivitalojen kanssa.

Kypärämäen ja Kortepohjan kupeessa sijaitseva Laajavuori tarjoaa upeat puitteet monenlaiselle liikunnalle ympärivuotisesti. Valaistut ladut, loistavat lenkkipolut, laskettelurinne houkuttelevat liikkumaan. Kypärämäessä sijaitseva Killerin ravirata tarjoaa hevosurheilun lisäksi myös hyvät sisäliikuntamahdollisuudet Killerin liikuntakeskuksessa. Kesäisin uimaan pääsee Köhniöjärven suurella uimarannalla, josta löytyy myös hyppytorni.

Palvelut kartalla

Kierrätyspisteet

Jätehuolto

Kirjasto

Kirjastoauto

Koulutus

  • Kypärämäen koulu


Koulut

Kulttuuri

Kulttuuripalvelut

Liikunta

  • Köhniönranta
  • Haukkalanranta

Nuoriso

Nuoret

Palvelut ikääntyville

Ikääntyvien palvelut

Puistot

Viheralueet

Päivähoito

Kortepohja ja Kypärämäki

  • Kypärämäen päiväkoti

Yksityinen päivähoito: Klemmari.info*

Sosiaalipalvelut

Hannikaisenkadun sosiaaliasema

Sosiaalipalvelut

Terveyspalvelut

Lääkäri- ja sairaanhoitajahaku

Terveyspalvelut

Muut julkiset palvelut

 

Vireillä olevat kaavahankkeet

Vireillä olevat kaavat ja hankkeet

Kaupunginosa: