Huhtasuo

Asuinalueet: Kangaslampi, Pysäkkivuori, Kangasvuori, Pupuhuhta, Rasinrinne, Seppälä, Sulku, Kaakkolampi

Huhtasuon laaja, monipuolinen ja monikulttuurinen asuinalue sijaitsee luonnon helmassa 3-8 km Jyväskylän keskustan koillispuolella. Alueen omien palvelujen lisäksi Tourulan ja Seppälän runsaat palvelut erikoisliikkeineen ja automarketteineen ovat lähietäisyydellä. Huhtasuo koostuu suurelta osin 70- ja 80-luvuilla rakennetuista kerrostaloista, mutta niiden lomassa on pienempiä omakoti- ja pientalovaltaisia asuinalueita. Huhtasuolle on rakentunut myös uutta omakotiasutusta Pysäkkivuoreen, Kaakkolammelle ja Kangasvuoreen.

Huhtasuolla on loistavat ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet. Huhtasuon liikuntapuisto sijaitsee keskeisellä paikalla Huhtasuon ja Pupuhuhdan kaupunginosien ympäröimänä. Kesällä liikuntapuiston nurmikentät ja hiekkakenttä palvelevat etenkin jalkapalloilijoita. Talvella kaukalo ja luistinrata ovat luistelijoiden käytössä. Liikuntapuistosta lähtevät laajat, metsän ympäröimät latu- ja pururataverkostot, joita pitkin pääsee Vaajakoskelle ja Halssilaan sekä Ampujien majan suunnasta Palokkaan ja Peurunkaan saakka. Kangaslammen toimintapuiston yhteyteen on rakennettu Suomen ensimmäinen parkour-alue, joka on vapaasti kaikkien käytettävissä. Parkour-alueen yhteydessä on myös monipuolinen toimintaleikkipuisto. Kaakkolammen uimarannalla pääsee uimaan ympäri vuoden, sillä siellä on myös avantouintipaikka pukukoppeineen.

Huhtasuon uusi koulukeskus otettiin käyttöön 2015 elokuussa. Koulukeskuksessa on tilat 700-800 oppilaalle sekä erityisopetukselle ja päivähoidolle.

Huhtasuolla on käynnissä Ihmisten ilmoille! -hanke. STEA on myöntänyt rahoituksen vuosille 2018-2020. Kohderyhmänä ovat Huhtasuon alueen ikäihmiset ja pitkään työelämästä poissa olleet henkilöt ja välillisesti kaikki Huhtasuon asukkaat. Toiminnalla tavoitellaan pitkän aikavälin vaikutuksia. Lähtökohtana ovat alueella jo olemassa oleva toiminta, hyväksi koetut toimintatavat. Tarkoituksena on, että toimitaan lähellä ihmisiä ja viedään toiminta ihmisten luo.
Lisätietoja: www.facebook.com/ihmistenilmoille
Kirsi Valkonen 045 - 104 6609
Anu Kankkunen 045 - 104 6612

Palvelut kartalla

Kierrätyspisteet

Jätehuolto

Kirjasto

Koulutus

  • Huhtasuon koulu (1-6. lk)
  • Huhtaharjun koulu (7-9. lk)

Koulut

Kulttuuri

Kulttuuria Jyväskylässä

Liikunta

Nuoriso

Nuoret

Palvelut ikääntyville

Ikääntyvien palvelut

Puistot

Alueella on myös korttelipuistoja.

Päivähoito

Huhtasuon alue

  • Huhtasuon päiväkoti, Suluntie 18
  • Kangasvuoren päiväkoti (iltahoito), Kangasvuorentie 12
  • Pupuhuhdan päiväkoti, Pupuhuhdantie 17

Yksityinen päivähoito: Klemmari.info*

Sosiaalipalvelut

Sosiaalipalvelut

Terveyspalvelut

Terveyspalvelut

Muut julkiset palvelut

Vireillä olevat kaavahankkeet

 

Kaupunginosa: