Pienlemmikkien hautausmaa

Lemmikkien hautapaikka Ronsuntaipaleentie 248

Tiedustelut: Palvelupiste Hannikainen p. 014 266 5025

Hautapaikka Ronsuntaipaleentie 248:ssa sijaitsevalle pienlemmikkien hautausmaalle lunastetaan ja maksetaan verkossa. Hautapaikkamaksu on 114,70 euroa (sis. alv 24 %), 1.1.2020 alkaen 150 euroa (sis. alv 24 %). Hautapaikan varaus on voimassa 15 vuotta, jonka jälkeen sitä ei voi jatkaa.

Lemmikinomistajille, jotka eivät halua lunastaa varsinaista hautapaikkaa, on perustettu tuhkansirottelualue varsinaisen hautausmaan viereiseen metsikköön. Sinne voi käydä sirottelemassa lemmikkinsä tuhkat maksutta ja ilman eri ilmoitusta.

Hautaaminen

1. Hautapaikan lunastaminen

Ennen lemmikin hautaamista hautapaikka lunastetaan ja maksetaan sähköisen varauspalvelun kautta. Hautapaikka maksetaan palvelussa verkkomaksuna, jota varten tulee olla käytössä verkkopankkipalvelu ja -tunnukset.

Hautojen sijainnin takia varauspalvelusta tulee aina valita se paikka, jolla on pienin numero (merkitkää se muistiin, sillä siten oikea hautapaikka löytyy hautausmaalla). Yhdelle hautapaikalle voi haudata yhden eläimen. 

Jos käytössä ei ole nettiä tai verkkopankkipalvelua, hautapaikan voi maksaa Jyväskylä-infossa, Asemakatu 7, kauppakeskus Forum 2. krs (avoinna ma-pe klo 10-15), sijainti kartalla

2. Lemmikin hautaaminen

Tälle hautausmaalle voi haudata koiria ja sitä pienempiä lemmikkejä. Suositeltavinta on, että eläin tuhkataan ennen hautaamista. Näin alueella liikkuvista villieläimistä ei ole haittaa. Hautaamisen voi tehdä joko talvella tai kesällä, mutta se on helpompaa kesällä, kun maa ei ole jäässä. Talvisin hautauoma saattaa olla lumen täyttämä, sillä ainoastaan pääkäytäviltä aurataan lumet pois.

Eläimen hautaaminen ja hautakuopan täyttäminen on omistajan vastuulla.

Alueen takaosaan, vasemmanpuoleisen käytävän lähelle on kaivettu valmiiksi hautauoma, jonka reunalla on hautojen varausnumerojen mukaiset numerokyltit. Hautauomassa on pystyssä kaksi levyä. Toinen niistä toimii edellisen hautapaikan vahvistettuna reunana ja toinen asetetaan nyt täytettävän haudan toiseen reunaan pystyyn. Levyt pitävät hautojen täyttöhiekat paikallaan. Alueella liikkuu kettuja ja supikoiria, joten on tärkeää, että haudattava eläin sijoitetaan aivan uoman pohjalle ja hauta täytetään sen jälkeen ympäröivän maan pintaan asti. Levy estää villieläimiä kaivamasta hautaa sivulta päin.

Hautauoman lähellä, käytävän päässä on pressulla peitetty hiekkakasa, kottikärryt ja lapio haudan täyttämistä varten. Kun olette täyttäneet lemmikkinne haudan, nostakaa täytettyjen hautojen välinen levy ylös ja sijoittakaa se nojaamaan lemmikkinne hautapaikan reunalevyä vasten. Näin se on käytettävissä seuraavaa hautausta varten.

Kaupunki huolehtii hautojen nurmettamisesta, kun kaikki saman rivin hautapaikat on käytetty.

3. Muistomerkki haudalle

Lemmikin haudalle voi tuoda nimellisen muistokiven, joka on enintään 50 cm korkea ja 50 cm leveä. Haudan voi myös merkitä kauniilla kivellä, joka asennetaan nurmipinnan tasoon. Älkää poistako haudan numerokylttiä, sillä se on haudan tunnus. Kun haudan varausaika 15 vuotta on kulunut, hautausmaan ylläpitäjä poistaa muistomerkin, jos ette ole sitä itse poistaneet.

Tuhkan sirottelu

Lemmikkien tuhkansirottelupaikka sijaitsee ennen varsinaista hautausmaa-aluetta pysäköintialueen ja hautausmaan aidan välisellä metsäisellä kumpareella. Sirottelupaikkaa ei ole merkitty maastoon. Tuhkat sirotellaan laajemmalle alueelle maan pinnalle.

Tuhkansirottelualueella ei saa kaivaa, jättää tuhkauurnia tai asentaa muistomerkkejä.

Lemmikin tuhkat voi käydä sirottelemassa ilman kaupungille tehtävää ilmoitusta. Tuhkan sirottelusta ei peritä korvausta.

Aluetta hoidetaan talousmetsänä.

Hautojen ja hautausmaan hoito

Hautausmaan hoidosta vastaa Jyväskylän kaupungin kaupunkirakenteen toimiala. Aluetta hoidetaan ketona. Kasvillisuus niitetään muutaman kerran kesässä. Alue on säännöllisessä puhtaanapidossa. Pääkäytävät aurataan talvisin.

Haudalle voi halutessaan istuttaa matalia kasveja muistomerkin eteen tai tuoda muistokynttilän. Näiden kasvien hoidosta ja palaneiden kynttilöiden pois viemisestä vastaa hautapaikan varaaja.

Hautausmaalla on pieni puistoroska-astia. Kävijöiden tulee viedä kaikki sellaiset roskat mukanaan pois, jotka eivät mahdu roska-astiaan.

Tiedustelut:
Palvelupiste Hannikainen p. 014 266 5025, palvelupistehannikainen[at]jyvaskyla.fi

 

Lemmikkien hautapaikka Ronsuntaipaleentie 248

Tiedustelut: Palvelupiste Hannikainen p. 014 266 5025