Elintarvikkeet
Pääsisältö
Jyväskylän seudun ympäristöterveys valvoo alueellaan elintarvikkeiden valmistusta, varastointia, kuljetusta, maahantuontia, maastavientiä, myyntiä, markkinointia, käsittelyä ja tarjoilua.
Elintarvikevalvonnan tavoitteena on:
- turvata elintarvikkeiden asianmukainen laatu ja turvallisuus kuluttajille
- ehkäistä ja poistaa elintarvikkeista johtuvia terveyshaittoja
- varmistaa, että kuluttaja saa riittävästi totuudenmukaista tietoa elintarvikkeista
Otathan yhteyttä elintarvikevalvontaan, kun
- epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
- perustat elintarvikehuoneiston
- elintarvikehuoneiston toiminta muuttuu
- lopetat tai keskeytät elintarvikehuoneistotoiminnan
- elintarvikehuoneiston tai laitoksen toimija vaihtuu
- toimit alkutuotannon parissa
- saatat markkinoille elintarvikekontaktimateriaaleja
- suunnittelet ensisaapumistoimintaa
- myyt tai tarjoilet elintarvikkeita liikkuvasta elintarvikehuoneistosta
- sinulla on huomauttamista elintarvikkeen laadusta tai elintarvikehuoneistosta
Elintarvikevalvonta tarjoaa myös neuvontaa ja opastusta toiminta-alueensa toimijoille ja kuluttajille.
Ympäristöterveyden yhteystiedot
Sähköposti
ymparistoterveys(at)jyvaskyla.fi
Instagram
@jklymparistoterveys
Facebook
Facebook
Asiasanat:
elintarvikevalvonta