Hyppää pääsisältöön
Kuva
Jyväskylän keskusta kopterilla kuvattuna kesällä 2018

Ilmanlaatua mitataan kaupungin alueella jatkuvatoimisesti kahdella mittausasemalla Keskustassa ja Palokassa. Asemilla mitataan typen oksideja sekä hiukkasia, ja niissä toimii myös sääasemat. Saaduista tuloksista muodostuu alueen ilmanlaatua kuvaava indeksi. 

Koko Suomen ilmanlaadun tulokset löytyvät valtakunnallisesta ilmanlaatuportaalista. Mittaustulokset päivittyvät sivulle tunnin välein. Tarkemmat alueelliset tiedot ilmanlaadusta Jyväskylän osalta löydät ilmanlaadun tarkkailun verkkosivulta. Kuopion kaupungin alueelliset ilmansuojelupalvelut vastaa ilmanlaadun mittaamisesta Jyväskylässä.

Keskustan mittausasema

Ilmanlaadun indeksi ja ilman epäpuhtauksien pitoisuudet kuvaavat Jyväskylän keskustan yleistä ilmanlaatua. Keskustan mitttausaseman paikka on vaihdettu elokuussa 2018 Lyseonkadulta Hannikaisenkadulle.

Palokan mittausasema

Ilmanlaadun indeksi ja ilman epäpuhtauksien pitoisuudet kuvaavat esikaupunkitaajaman yleistä ilmanlaatua, johon taajaman tuntumassa olevat vilkkaat liikenneväylät vaikuttavat.

Kuva

Mobiilisovellus kuntalaiselle

Jyväskylän mittausasemien ilmanlaadun tarkkailutuloksia voi nyt seurata myös Android- ja IOS-älylaitteisiin saatavilla olevan JyvaskylaAir -mobiilisovelluksen kautta. Sovelluksen pääset lataamaan alla olevista linkeistä:

Lisätietoja

Ympäristötarkastaja Pekka Kupari
p. 050 632 45