Hyppää pääsisältöön
Kuva
Ratamon grafiikan paja
Pääsisältö

Grafiikan pajassa on tilat ja välineistö syväpainoa, kohopainoa, laakapainoa ja silkkipainoa varten. Pajaa voivat vuokrata käyttöönsä sekä ammattigraafikot että pitkälle edistyneet harrastajat joko vuodeksi tai lyhyemmäksi ajaksi kerrallaan. Edellytyksenä on aina käytettävän tekniikan hyvä hallinta sekä kyky itsenäiseen työskentelyyn ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen.

Pajan käyttömaksuun sisältyvät tilojen ja välineiden käyttö sekä työskentelyssä tarvittavat perustyöaineet kuten painovärit ja liuotinaineet. Hintaan eivät sisälly painolaatat ja -paperit.

Pajan historia

Idea grafiikan pajasta sai alkunsa Graphica Creativa -triennaalin työhuonetoiminnan ja näyttelyn yhteydessä järjestettyjen kurssien pohjalta, ja maamme ensimmäinen kunnallinen grafiikan paja perustettiin Jyväskylään vuonna 1977. Toiminnan tavoitteena oli ammattitaiteilijoiden työskentelymahdollisuuksien turvaaminen; sen lisäksi pajan avulla pyrittiin suuntaamaan harrastustoimintaa piirtämiseen ja grafiikkaan sekä säännöllistämään kurssitoimintaa. Kursseja pyrittiin järjestämään kaikista grafiikan lajeista, ja perustaitojen hallinnan jälkeen halukkaan oli mahdollista vuokrata työpajaa omaan käyttöön. Etusijalla olivat jyväskyläläiset taiteilijat ja pidemmälle ehtineet harrastajat.

Tiedustelut ja varaukset 

Työmestari
Naoji Ishiyama, naoji.ishiyama(a)jyvaskyla.fi, puh. 040 778 2087

 

Kuva
Ratamo, grafiikan paja