Opiskeluinfo ja UKK

Lisätietoja

Neuvonta 
p. 014 266 0107 
info.kansalaisopisto[at]jyvaskyla.fi

Opiston neuvonnan aukioloajat

Neuvonta/toimisto suljettu 15.-28.2.

Yhteydenotot puhelimitse ma-to klo 12-17 p. 014 266 0107 tai sähköpostilla info.kansalaisopisto@jyvaskyla.fi

Talviloma 1.-7.3. neuvonta/toimisto suljettu.

Lukukausien aikana
ma–to klo 12–17
pe suljettu
Lukukausien ulkopuolella
ma–to 12–15
pe suljettu

Yleisinä loma-aikoina suljettu.

Zoom-ohjeet tietokoneelle ja mobiililaitteelle.

Kansalaisopiston tietosuojaseloste.

Tukea etäopiskeluun opiskelijoille:

Junkala Timo, p. 014 266 7404, timo.junkala@jyvaskyla.fi
Peltonen Marja, p. 014 266 4082, marja.peltonen@jyvaskyla.fi

Ajankohtaista koronatietoa

Jyväskylän kaupunki teki 25.2. sen hetkisiin tietoihin perustuen päätöksen, jonka mukaan kategorista koko kaupungin laajuista aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämispäätöstä ei nykytilanteessa valmistella ennen kuin päätökset mahdollisesta poikkeusoloista on tehty ja määrittely harrastustoiminnan rajoitusten osalta on tarkentunut. Tilannetta kuitenkin arvioidaan päivätasolla tautitilanteen mukaan. Aikuisten ryhmäharrastukset on jo liikunnan osalta keskeytetty kaupungin tiloissa. 

Kaupunki valmistautuu myös siihen, että yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan keskeyttää 8.3. alkaen. Tällä hetkellä selvityksessä on muun muassa se, koskeeko linjaus kategorisesti kaikkea ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa vai voidaanko jotain harrastustoimintaa sallia turvallisuusohjeet sekä kokoontumisrajoitus huomioiden. Tältä osin tarkka linjaus tullaan tekemään kaupungin ylimääräisessä poikkeusolojen johtoryhmässä 4.3.2021. 

Kansalaisopisto tiedottaa mahdollisista rajoitusten muutoksista viimeistään 5.3.2021.

Yleisöluennot tammi-helmikuussa
Koronatilanteesta johtuen luennot järjestetään verkkoluentoina tai perutaan.

Verkkoluennot

9.2. klo 18 Latinalainen Amerikka, Hierarkia ja rasismi, Miguel Lopez, yliopistonopettaja
Tallenne löytyy täältä ja on nähtävänä 24.2. saakka.

16.2. klo 17-18.30 Kylä tutuksi luentosarjan luento Keskisuomalainen Jyväskylä, Inkeri Pasanen, Keskisuomalaisen varapäätoimittaja ja Jaana Ojala, informaatikko
Millainen on ollut 150-vuotiaan lehden suhde kotikaupunkiinsa? Entä kaupungin ja kaupunkilaisten suhde lehteen? Miten suhde on ajan kuluessa muuttunut, entä millainen se on tänään?
Luennon tallenne on katsottavissa täällä 3.3. saakka.

23.2. klo 18 Latinalainen Amerikka, Taide ja kirjallisuus, Miguel Lopez, yliopistonopettaja
Pääset seuraamaan luentoa reaaliajassa täältä ja tallenne on katsottavissa 10.3. saakka.

9.3.klo 18 Latinalainen Amerikka, Bisnesnäkökulma, Miguel Lopez, yliopistonopettaja

16.3. klo 17 Kylä tutuksi luentosarjan luento Miten nykyaika modernina elämäntapana muotoutui kirjailijan isoäidin, kauppias Ida Niinikankaan perheessä Mäki-Matissa 1900-luvun alusta vuosisadan puoliväliin, Vesa Niinikangas, kirjailija 

6.4. klo 18 Osakkaan oikeudet ja velvollisuudet taloyhtiössä, Hannu Mähönen, toiminnanjohtaja, Kiinteistöliitto Keski-Suomi

20.4. klo 17 Valokuvia jyväskyläläisestä arjesta 1970- ja 1980-luvuilla. Jouko Keto, valokuvaaja

Luennot tallennetaan ja ne ovat katsottavissa kahden viikon ajan.

Perutut luennot
19.1. Kylä tutuksi -luentosarjan ensimmäinen luento
26.1. Korpilahden historiaa sanoin ja kuvin
16.2. Puheenvuoroja sarjakuvasta
23.2. ja 23.3. Korpilahden historiaa sanoin ja kuvin

 

Upeita uutisia! Nyt pääsee kotona jumppaamaan ja tanssimaan Kansalaisopiston maksuttomien liikuntavideoiden mukana oman aikataulun mukaisesti. Tallenteet löytyvät täältä.
Kannattaa tutustua myös Liikuntapalveluiden tarjoamiin maksuttomiin jumppiin zoomissa täältä.

 

Tälle sivulle on koottu opintoihin liittyvää tärkeää perustietoa mm. kurssimaksuista ja alennuksista sekä ilmoittautumis- ja perumiskäytännöistä. Sivut kannattaa lukea tarkasti läpi ennen ilmoittautumista.

Lukuvuonna 2020–2021 kansalaisopistolla tullaan kiinnittämään erityistä huomiota lähiopetuksen järjestämiseen turvallisesti. Olemme paikoin pienentäneet ryhmäkokoja ja opetustiloissa huolehditaan riittävistä turvaväleistä esimerkiksi kalusteita järjestelemällä.  Luokissa tulee myös olemaan tarjolla käsidesiä, jota opiskelijat voivat vapaasti käyttää. Tarkempia ohjeita ainekohtaisista järjestelyistä tullaan antamaan opiskelijoille ennen kurssien alkua.

Jotta kaikki voimme rentoutua ja viihtyä kursseilla, pyydämme ystävällisesti kursseille osallistuvia huolehtimaan käsihygieniasta ja välttämään kursseille saapumista sairaana tai hengitystieoireisena.

Lukuvuoden kurssien suunnittelussa on myös otettu huomioon kurssin mahdollinen siirtyminen verkko-opetukseen. Opintoesitteeseen on lisätty merkintä, mikäli kurssi voi varmistetusti siirtyä etäopetukseen tilanteen niin vaatiessa. Sama tieto tulee löytymään opintoportaalista kurssikuvausten yhteydestä. Myös muiden kurssien saattaa olla mahdollista siirtyä korvaavaan opetukseen.

UKK – Usein kysytyt kysymykset 

Korvataanko kurssit, jos lähiopetusta ei pystytä järjestämään?

Merkittävä osa lukuvuoden 2020–2021 kursseista pystyy jatkamaan verkko-opetuksena, jos lähiopetuksen järjestäminen ei ole mahdollista. Mikäli kurssin opetus keskeytyy kokonaan, kansalaisopisto hyvittää kurssimaksuja kurssin toteutumisasteen mukaan. Maksuja ei palauteta opiskelijalle, vaan hyvityksen voi hyödyntää seuraavan lukuvuoden tai lukukauden kurssimaksuissa. Tarkemmat tiedot hyvityksiin liittyvistä käytännöistä ilmoitetaan kevätkauden päättymisen jälkeen . 

Opiskelijoille tullaan aina ilmoittamaan opetuksen muutoksista tekstiviestillä tai sähköpostitse.

 

Kuinka turvallisuudesta huolehditaan kansalaisopiston kursseilla?

Opiskelijoiden ja opettajien turvallisuudesta huolehditaan yhteisiä pelisääntöjä noudattamalla. Lisäksi yleisiä ohjeita sovelletaan oppiainekohtaisesti sekä opetuksessa että kurssien järjestelyissä. Tutustuthan kaupungin antamiin suosituksiin ja toimit niiden mukaisesti.

  • Pienemmät ryhmäkoot auttavat turvavälien pitämisessä.
  • Luokkatilojen siivousta on tehostettu.
  • Luokissa on tarjolla käsidesiä. Useimmista opetustiloista tai niiden läheisyydestä löytyy myös käsienpesumahdollisuus. 
  • Opisto tarjoaa puhdistusvälineitä, joilla oman istumapaikan voi desinfioida aina tunnin alussa. Yhteisessä käytössä olevien välineiden tai soittimien desinfioinnista huolehditaan.
  • Opiskelijoita pyydetään saapumaan ja lähtemään kursseilta täsmällisesti ylimääräisten kontaktien välttämiseksi. 
  • Kurssien opettajat käyttävät kasvomaskia tai visiiriä, mikäli opettajan ja opiskelijan välisen turvavälin pitäminen ei ole mahdollista esimerkiksi opetuksen luonteen vuoksi. Opiskelijat voivat halutessaan käyttää omakustanteista maskia. 

Kansalaisopisto luottaa opiskelijoiden saapuvan kursseille vain terveinä. 

Tukea etäopiskeluun opiskelijoille:

Junkala Timo, p. 014 266 7404, timo.junkala@jyvaskyla.fi
Peltonen Marja, p. 014 266 4082, marja.peltonen@jyvaskyla.fi