Kurssit ja ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kursseille
puhelimitse 014 266 0107 tai
kansalaisopiston neuvonnassa (Vapaudenkatu 39–41, Jyväskylä)

Ilmoittautumis- ja perumisohjeet

Kansalaisopiston kursseilla käytetään peda.net-verkkoympäristöä.

Tutustuthan kansalaisopiston tietosuojeselosteeseen.

Opiston neuvonnan aukioloajat

Neuvonta/toimisto suljettu 15.-28.2.

Yhteydenotot puhelimitse ma-to klo 12-17 p. 014 266 0107 tai sähköpostilla info.kansalaisopisto@jyvaskyla.fi

Talviloma 1.-7.3. neuvonta/toimisto suljettu.

Lukukausien aikana
ma-to klo 12–17
pe suljettu
Lukukausien ulkopuolella
ma-to 12–15
pe suljettu

Ajankohtaista koronatietoa

Jyväskylän kaupunki teki 25.2. sen hetkisiin tietoihin perustuen päätöksen, jonka mukaan kategorista koko kaupungin laajuista aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämispäätöstä ei nykytilanteessa valmistella ennen kuin päätökset mahdollisesta poikkeusoloista on tehty ja määrittely harrastustoiminnan rajoitusten osalta on tarkentunut. Tilannetta kuitenkin arvioidaan päivätasolla tautitilanteen mukaan. Aikuisten ryhmäharrastukset on jo liikunnan osalta keskeytetty kaupungin tiloissa. 

Kaupunki valmistautuu myös siihen, että yli 12-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta voidaan keskeyttää 8.3. alkaen. Tällä hetkellä selvityksessä on muun muassa se, koskeeko linjaus kategorisesti kaikkea ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa vai voidaanko jotain harrastustoimintaa sallia turvallisuusohjeet sekä kokoontumisrajoitus huomioiden. Tältä osin tarkka linjaus tullaan tekemään kaupungin ylimääräisessä poikkeusolojen johtoryhmässä 4.3.2021. 

Kansalaisopisto tiedottaa mahdollisista rajoitusten muutoksista viimeistään 5.3.2021.

Upeita uutisia! Nyt pääsee kotona jumppaamaan ja tanssimaan Kansalaisopiston maksuttomien liikuntavideoiden mukana oman aikataulun mukaisesti. Tallenteet löytyvät täältä.
Kannattaa tutustua myös Liikuntapalveluiden tarjoamiin maksuttomiin jumppiin zoomissa täältä.

Yleisöluennot tammi-helmikuussa
Koronatilanteesta johtuen luennot järjestetään verkkoluentoina tai perutaan.

Verkkoluennot

9.2. klo 18 Latinalainen Amerikka, Hierarkia ja rasismi, Miguel Lopez, yliopistonopettaja
Tallenne löytyy täältä ja on nähtävänä 24.2. saakka.

16.2. klo 17-18.30 Kylä tutuksi luentosarjan luento Keskisuomalainen Jyväskylä, Inkeri Pasanen, Keskisuomalaisen varapäätoimittaja ja Jaana Ojala, informaatikko
Millainen on ollut 150-vuotiaan lehden suhde kotikaupunkiinsa? Entä kaupungin ja kaupunkilaisten suhde lehteen? Miten suhde on ajan kuluessa muuttunut, entä millainen se on tänään?
Luennon tallenne on katsottavissa täällä 3.3. saakka.

23.2. klo 18 Latinalainen Amerikka, Taide ja kirjallisuus, Miguel Lopez, yliopistonopettaja
Pääset seuraamaan luentoa reaaliajassa täältä ja tallenne on katsottavissa 10.3. saakka.

9.3.klo 18 Latinalainen Amerikka, Bisnesnäkökulma, Miguel Lopez, yliopistonopettaja

16.3. klo 17 Kylä tutuksi luentosarjan luento Miten nykyaika modernina elämäntapana muotoutui kirjailijan isoäidin, kauppias Ida Niinikankaan perheessä Mäki-Matissa 1900-luvun alusta vuosisadan puoliväliin, Vesa Niinikangas, kirjailija 

6.4. klo 18 Osakkaan oikeudet ja velvollisuudet taloyhtiössä, Hannu Mähönen, toiminnanjohtaja, Kiinteistöliitto Keski-Suomi

20.4. klo 17 Valokuvia jyväskyläläisestä arjesta 1970- ja 1980-luvuilla. Jouko Keto, valokuvaaja

Luennot tallennetaan ja ne ovat katsottavissa kahden viikon ajan.

Perutut luennot
19.1. Kylä tutuksi -luentosarjan ensimmäinen luento
26.1. Korpilahden historiaa sanoin ja kuvin
16.2. Puheenvuoroja sarjakuvasta
23.2. ja 23.3. Korpilahden historiaa sanoin ja kuvin

Yleissivistävät opinnot

Kevätlukukauden 2021 uusille kursseille ilmoittautuminen alkaa 9.12.2020 kello 16 ja jatkuu verkossa ympäri vuorokauden. Kurssimuutokset päivitetään vain kurssijärjestelmään.

Uudet kevään kurssit ovat nähtävissä opistopalveluiden verkkosivuilla 16.11. alkaen.

Kevään esite ilmestyy joulukuun alussa. Kurssiesitettä ei enää jaeta kotitalouksiin, vaan sen voi noutaa itselleen jakelupisteistä. Esite on myös luettavissa verkossa ilmestymisensä jälkeen.

Vapaita opiskelupaikkoja eri kursseilta kannattaa kysellä pitkin lukuvuotta.

Lasten ja nuorten taiteen perusopetus

Haku lasten ja nuorten taiteen perusopetuksen oppilaspaikoille järjestetään vuosittain huhti- ja toukokuun aikana. Opintoihin ilmoittaudutaan kansalaisopiston kurssi-ilmoittautumisjärjestelmässä. Täydennyshaku järjestetään elokuussa.

Lukuvuoden 2020–2021 haku järjestettiin 1.4.–15.5.2020. Taiteen perusopetuksen vapaille oppilaspaikoille sekä varasijoille voi hakea 3.8.2020 alkaen. 

Tarjoamme kuvataiteen, musiikin, sanataiteen ja teatteritaiteen opetusta yleisen oppimäärän mukaan sekä arkkitehtuurin ja kuvataiteen opetusta laajan oppimäärän mukaan. 

Koronatilanteen vaikutus taiteen perusopetuksen järjestämiseen

Taiteen perusopetuksessa noudatetaan koronatilanteen mukaan annettavaa kansalaisopiston yleistä ohjeistusta, jota tarkennetaan aina tilanteen ja yleisten vaatimusten mukaisesti.

Opetus käynnistyi 17.8. alkaen lähiopetuksena. Opetuksessa noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja tilojen mukaan mitoitetut ryhmäkoot auttavat turvavälien ylläpitoa.

Jos opetus kuitenkin joudutaan siirtämään etäopetukseksi, tullaan opetus järjestämään pääosin reaaliaikaisena etäyhteyden välityksellä. Lisätietoja koronatilanteen vaikutuksista taiteen perusopetuksen järjestelyihin löydät TPO:n Peda.net -sivuilta.

Lisätietoja lasten ja nuorten taiteen perusopetuksesta.