Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki
Jyväskylän kaupunki / Palvelut / Liikunta ja vapaa-aika

Liikunta ja vapaa-aika

Avantouintipaikat*
Jyväskylän seudun avantouimarit ry

Kalastus
Virkistyskalastusluvat, lupien hinnat ja myyntipaikat

Kevyen liikenteen reittiopas
Kevyen liikenteen reittiopas etsii parhaan pyöräilyreitin Jyväskylän seudulla

Latuinfo
Latuinfossa kerrotaan ajankohtaisia tietoja Jyväskylän seudun hiihtoladuista ja niiden kunnosta. Sivulla ilmoitetaan milloin reitti on viimeksi kunnostettu.

Leikkipuistot
Toimintapuistot, Korttelipuistot, kunnossapito

Liikennepuisto
Viitaniemen liikennepuisto tarjoaa kesällä polkuautoajelun hurmaa ja itsenäisen liikkumisen opettelua

Liikunta-avustukset
Kansalais-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoiminnan avustukset

LiikuntaLaturi
Maksuton liikuntatuote 13-19-vuotiaille nuorille. Ohjattuja liikuntavuoroja järjestetään eri puolilla kaupunkia. Toimintaan ei tarvitse sitoutua vaan vuoroille voi tulla mukaan silloin, kun itselle sopii. Liikuntaan hyvällä fiiliksellä!

Liikuntapalvelut
Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut edistää Jyväskylän asukkaiden hyvinvointia tuottamalla liikuntapalveluja

Liikuntatilojen varaukset
Tilavaraukset Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen hallinnoimiin liikuntatiloihin. Liikuntatiloja ovat sisäliikuntapaikat, ulkoliikuntapaikat sekä ulkoilu- ja virkistysalueet.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

Luistelupaikat
Luistelupaikkoja on kaikkiaan liki sadassa kohteessa, aina tekojääradoista pienten puistojen kenttiin.

Luontopolut ja lintutornit
Jyväskylän kaupungin alueella on ympäristötoimen ylläpitämänä yhdeksän luontopolkua, yksi metsäpolku ja neljä lintutornia. Muita alueen luontopolkuja ovat Nyrölän, Kanavuoren ja Paljaspään polut.

Melontareitit
Jyväskylän seudulla on runsaasti vesistöjä.

Parkour-alue
Kangaslammen toimintapuiston yhteyteen on rakennettu Suomen ensimmäinen parkour-alue. Alue on vapaasti kaikkien käytettävissä.

Rantalentopallokentät
Kaupungin ylläpitämiä rantalentopallokenttiä on sekä uimarannoilla että puistoissa.

Skeittipaikat
Kaupungin ylläpitämät skeittialueet tarjoavat käyttäjilleen turvallisia ja varusteiltaan toimintaan suunniteltuja harrastuspaikkoja.

Uimahallit

Uimarannat
Uimarannoista ei Jyväskylässä ole pulaa, ollaanhan keskellä parasta Järvi-Suomea. Jyväskylästä löytyy kaikkiaan 35 kaupungin ylläpitämää, yleistä uimarantaa.

Uimavesi
Ympäristöterveysosasto valvoo yleisten uimarantojen uimaveden laatua.

Ulkoilu ja virkistys
Jyväskylässä sijaitsee yhteensä 500 kilometriä kuntoratoja, -polkuja ja latuja. Jyväskylän alueella sijaitsee 15 liikuntapuistoa, joista lähtee yli 50km valaistuja kuntoratoja ja -latuja. Lisäksi talvisin käytössä on yli 100 km valaisematonta latuverkostoa ja 140 km jäälatuja.

Urheiluseurat ja -järjestöt
Jyväskylän seudun kuntien yhteinen liikuntaseura- ja -järjestörekisteri.

Viljelypalstat
Jyväskylän kaupungilla on noin 500 viljelypalstaa seitsemällä eri palsta-alueella. Palstat ovat kooltaan yleensä 100 m2.

Virkistysalueet


Kirjasto
Jyväskylän kaupunginkirjasto, Keski-Suomen maakuntakirjasto

Maisemapellot
Maisemapeltoina Jyväskylässä hoidetaan viheralueiksi kaavoitettuja entisiä peltoalueita, jotka kaupunki haluaa pitää edelleen avoimina ja viljeltyinä. Kaupunkilaiset voivat kesän aikana seurata peltojen kasvua ja kerätä ilmaisen kukkakimpun tuliaisiksi kotiin.

Matonpesupaikat
Mattojen pesu paikoilla on maksutonta niin vakituisille kuin kesäasukkaillekin. Matonpesupaikoilla toivotaan toimittavan hyvässä yhteishengessä, toiset käyttäjät ja lähiseudun asukkaat huomioon ottaen. Kukin käyttäjä vastaa paikan siisteydestä, siivoaa jälkensä, vie roskansa pois ja sulkee vesihanat lopetettuaan.

Etsivä työ (15-29v)
Tavoitteena tavoittaa ne 15-29v. nuoret, jotka ovat jääneet tai jäämässä oppilaitosten ja työelämän ulkopuolelle tai muuten kaipaavat apua arkeen, tukea nuorta löytämään vahvuutensa ja kiinnostuksen kohteensa, ohjata yksilöllisiin, eteenpäin vieviin ratkaisuihin, etsiä mielekkäitä väyliä opiskeluun, työelämään ja arjen hallintaan.

Nuorisoavustukset
Kansalais-, kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoiminnan avustukset

Nuorisopalvelut
Aluenuorisotyö ja tilat, avsutukset, bänditilat, etsivä nuorisotyö, kansiansvälisyys, katupäivystys Synkkis, Vanhempain Olkkarit, osallisuuskasvatus, sosiaalinen vahvistaminen, leiritoiminta, tieto- ja neuvontapalvelut jne...

Nuorisovaltuusto
Jyväskylän nuorisovaltuusto on 13–20 –vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamiskanava, joka pyrkii parantamaan nuorten osallisuutta sekä kehittämään nuorten vaikuttamismahdollisuuksia. Nuorisovaltuustossa on edustajat yläkouluilta, nuorisotiloilta, toisen asteen oppilaitoksilta sekä vapailta paikoilta.

NuortenLaturi
NuortenLaturi on tarkoitettu 13-20 -vuotiaille nuorille, nuorten vanhemmille, nuorten parissa toimiville ja nuorisotyön opiskelijoille Hankasalmella, Jyväskylässä, Keuruulla, Laukaassa, Muuramessa, Petäjävedellä, Äänekoskella ja Toivakassa. Nuorten tieto- ja neuvontapalvelu www.nuortenlaturi.fi avattiin 14.12.2006.

Nuorten nettilehti Painovirhe
Nuorten itsensä tekemä ja ideoima verkkolehti. Toiminut vuodesta 2000 asti. Ilmestyy 11 kertaa vuodessa. Toimittaminen on vapaa-ajalla tapahtuvaa harrastustoimintaa, josta ei saa palkkaa. Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelujen ylläpitämä nettilehti, joka on avoin kaikille NuortenLaturi-kunnille (Hankasalmi, Jyväskylä, Keuruu, Laukaa, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Äänekoski). Jos haluat oppia verkkolehden teosta ja toimittamisesta lisää, on Painovirheen toimituksessa aina tilaa 13 - 20 -vuotiaille nuorille.

Palvelut eläimille ja eläintenomistajille

Tapahtumakalenteri
Jyväskylän seudun tapahtumakalenteri. Voit ilmoittaa itse tapahtumasi. Jyväskylä-neuvonta hallinnoi.

Toistuvia tapahtumia Jyväskylässä
Tapahtumia, jotka toistuvat Jyväskylässä säännöllisisin väliajoin.

Ulkotapahtuman luvat ja ilmoitukset, tapahtumanjärjestäjän muistilista
Tapahtumien järjestäminen edellyttää yleensä myös erilaisten lupien hankkimista ja ilmoitusten tekemistä. Luvilla ja ilmoituksilla on erilaiset käsittelyajat, joten liikkeellä on oltava hyvissä ajoin.

Torit ja myyntipaikat
Jyväskylässä torikauppaa tehdään useassa paikassa eri puolilla kaupunkia. Myytäviksi tuotteiksi kelpaavat mm. vihannekset, marjat, kalat, leivonnaiset ja käsityötuotteet.