Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Palvelut vammaisille » Kehitysvammaisten palvelut

Kehitysvammaisten palvelut

Tavoitteena on luoda kehitysvammaisille kuntalaisille normaali mahdollisimman itsenäinen elämä. Vammaispalvelut tukevat kehitysvammaisten asiakkaiden toimintakykyä ja turvaavat heille yksilöllisten palveluiden avulla mahdollisuuden tasa-arvoiseen elämään.

Palveluiden tarkoitus on edistää asiakkaan ja hänen läheistensä elämänlaatua tukemalla itsenäisyyttä ja yhteiskunnallista osallistumista sekä turvaamalla asiakkaan tarvitsema hoito ja huolenpito.

Palveluissa hyödynnetään peruspalveluja. Niiden lisäksi tuotetaan tai ostetaan erityispalveluja. Kehitysvammapalveluja tarjotaan asiakkaille, joilla on vammansa tai autismin perusteella oikeus erityishuoltona tarjottaviin palveluihin.

Osa kehitysvammahuollon palveluista on erityisen järjestämisvelvollisuuden piiriin kuuluvia, osa määrärahasidonnaisia. Palveluja tuotetaan kunnan omana toimintana sekä ostopalveluina.

Yhteystiedot

Uudet asiakkaat ottavat yhteyttä kehitysvammapalveluiden oman alueensa sosiaalityöntekijään.
Vammaispalveluiden sosiaalityö

Asumispalveluiden sekä päivä- ja työtoimintojen piirissä olevien asiakkaiden asioissa yhteyshenkilöinä toimivat kehitysvammapalveluiden toimintayksiköiden palveluesimiehet.
Vammaisten ja kehitysvammaisten asuminen
Vammaisten ja kehitysvammaisten päivä- ja työtoiminta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje