Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Valinnanvapauskokeilu

Valinnanvapauskokeilu Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla

Jyväskylän kaupunki sekä Hankasalmen ja Uuraisten kunnat ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriön Palvelut asiakaslähtöiseksi -kärkihankkeessa. Valinnanvapauskokeilu jatkuu 31.12.2018 saakka.

Julkisen terveysaseman vaihtaminen on mahdollista tehdä osoitteessa www.palse.fi/jyvaskylä*.

Mitä palveluja valinnanvapauteen kuuluu?

Valinnanvapauskokeilu kattaa asiakkaan avosairaanhoidon palvelut eli lääkäri- ja sairaanhoitajavastaanotot sekä sosiaaliohjaajan ohjaus- ja neuvontapalvelut. Pakettiin kuuluvat myös vastaanottopalveluun liittyvät tutkimukset, kuten laboratorio- ja röntgenpalvelut.

Neuvola-, koulu- ja opiskeluterveydenhuollon sekä työterveyshuollon palvelut säilyvät ennallaan, vaikka vaihtaisitkin oman alueen terveysasemaa valinnanvapauskokeilussa.

Päivystyksen ja erikoissairaanhoidon, hoitotarvikejakelun, fysioterapian, päihdehoitajan, depressiohoitajan, diabeteshoitajan ja reumahoitajan vastaanottopalvelut sekä muut erikoisvastaanottopalvelut pysyvät ennallaan osoitteen mukaisen terveysasemasi käytäntöjen mukaisesti.

Kuka voi tehdä valinnan?

Kokeilu on käynnissä Jyväskylässä Huhtasuon, Keskustan, Kuokkalan, Kyllön, Palokan ja Vaajakosken terveysasemilla sekä Hankasalmen ja Uuraisten terveysasemilla.

Valinnanvapauskokeilu ei koske palveluasumisen eikä säännöllisen kotihoidon asiakkaita, joille kunta tarjoaa lääkäri- ja sairaanhoitajapalvelut sekä mahdollisen sosiaaliohjauksen.

Valinnanvapauskokeilu ei koske Tikkakosken, Säynätsalon ja Korpilahden Oma Lääkärisi -terveysasemien asiakkaita.

Kokeiluun ovat oikeutettuja opiskelijat, joiden kotikunta on Jyväskylä, Hankasalmi tai Uurainen.

Miten vaihdan terveysasemaa: palveluntuottajan valinta

Katso ohjeet valinnan tekemiseen

Tietoa valinnanvapauskokeilusta

Kysy valinnanvapauskokeilusta

  • Kuntalaiset voivat kysyä valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista puhelinnumerosta 014 266 0133 (ma–to klo 8–16 ja pe klo 9–16).
  • Numeroon voit soittaa myös jos haluat tehdä palveluntuottajan vaihdon puhelimessa.
  • Valinnanvapauteen perehdytetyt hoitajat neuvovat aiheeseen liittyvissä kysymyksissä.
  • Lue usein kysyttyjä kysymyksiä ja niihin koottuja vastauksia

Anna palautetta valinnanvapauskokeilusta

Linkki valinnanvapauskokeilun palautesivulle

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje