Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Ravitsemusneuvonta

Ravitsemusterapia on yksilöllistä tai perhekeskeistä ravitsemusongelmien ehkäisyyn, sairauden hoitoon tai erityisruokavalioihin liittyvää ohjausta. Ravitsemushoitoa vaativia tilanteita ovat mm. todettu keliakia, diabetekseen liittyvät erityistilanteet, ruoka-aineallergiat, vaikea lihavuus, suoliston alueen leikkaukset ja syömishäiriöt.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolle tarvitset lääkärin, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan lähetteen. Vastaanotto on tarkoitettu Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten kuntien asukkaille sekä paikkakunnilla opiskeleville.

Ajanvaraus

Ennen vastaanottoa pitää täyttää ruokapäiväkirja ohjeen mukaisesti. Linkki ruokapäiväkirjaan (pdf)
Myös mahdolliset laboratoriokokeet on otettava ennen vastaanottoa.

Voit varata ajan netissä, kun olet saanut lähetteen. Ajanvaraukseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Netissä varatun ajan voit myös perua tai siirtää itse. Hyvis.fi Keski-Suomi ajanvaraussivu

Ajan voi varata myös soittamalla ravitsemusterapeutin ajanvarausnumeroon p. 014 266 2012, soittoaika ma–to klo 8–12, pe klo 9-12.

Sijainti

Kyllön terveysasema, Keskussairaalantie 20, 40620 Jyväskylä.
Vastaanotto huoneessa 32. Vastaanotolle ei tarvitse ilmoittautua.
Huom! Sisäänkäynti pysäköintialuetta vastapäätä, erikoisvastaanoton ovesta.

Linkkejä

Ravitsemussuosituksia koko väestölle (Elintarviketurvallisuusvirasto)*
Terveyskirjasto: 100 kysymystä ravinnosta*
Ravitsemusterapeutin kysymys- ja vastauspalsta (Hyvis.fi)*

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje