Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Suupirssi on liikkuva hoitoyksikkö

Kyllön hammashoitolan alueelle kuuluvien koulujen 1.- ja 3.-luokkalaisten sekä Korpilahden Tikkalan koulun 1.- ja 3.-luokkalaisten suun terveystarkastukset järjestetään tänä syksynä Suupirssissä. Kolmasluokkalaiset tarkastaa hammaslääkäri ja ensimmäisen luokan oppilaat suuhygienisti. Työparina heillä on Suupirssissä hammashoitaja.

Suupirssi ajetaan koulun pihaan ja oppilaat tulevat autolle ilmoitettuna ajankohtana. Tarkastukset pyritään tekemään joustavasti eli kun edellinen oppilas palaa luokkaan, seuraava lähtee saman tien autolle.

Ajanvaraus Suupirssiin

Lapsen suun tarkastusaika Suupirssissä ilmoitetaan kotiin kirjeellä. Kirjeessä on ohje, miten aika voidaan tarvittaessa siirtää. Kirjeen lisäksi vanhempia voidaan muistuttaa kouluilta myös Wilma-viesteillä. Kirjeen mukana kotiin lähetetään esitietokaavake, joka pyydetään tuomaan täytettynä hammastarkastukseen. Muistuta lastasi, että hän tulee Suupirssiin ilmoitettuna ajankohtana, vaikka se poikkeaisi kouluajasta. On hyvä, jos vanhempi pääsisi mukaan tarkastukseen.

Mahdolliset jatkoajat annetaan Keljonkadun palvelukeskuksen hammashoitolaan (Keljonkatu 26, B-talo), poikkeuksena Tikkala, jonka oppilaiden hoidot järjestetään Korpilahdella.

Tarkastuksen jälkeen lapsi saa vanhemmille kotiin vietäväksi tiedotteen, jossa kerrotaan mitä tarkastuksessa on löytynyt ja mihin hampaiden puhdistamisessa tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Parasta hampaiden hoitoa on se, että hampaat harjataan huolellisesti aamuin illoin fluorihammastahnalla.

Suupirssin päivät kouluilla syksyllä 2017

1. luokkalaisten tarkastukset

Keljonkankaan koulu 23.-24.10, 26.-27.10 ja 17.11

Tikkalan koulu 25.10

Kypärämäen koulu 30.10-1.11

Kristillinen koulu 2.-3.11

Keltinmäen koulu 6.-9.11

Kilpisen yhtenäiskoulu 10.11

Normaalikoulu 13.-16.11

Puistokadun päiväkotikoulu 20.-22.11.

Kortepohjan koulu 23.11 ja 28.-29.11

Steinerkoulu 27.11


Kolmannen luokan oppilaiden tarkastukset on tehty syys-lokakuussa.

Lastenneuvolassa ja hammashoitoloissa on käytössä lasten määräaikaistarkastusten sähköinen ajanvaraus. Lue lisää klikkaamalla alla olevaa banneria.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje