Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Neuvolat » Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola Tapionkatu 7, kuva sijainnistaTapionkatu 7, 2. krs. (sisäänkäynti Rajakadun puoleisesta päädystä)

Puhelinaika: ma-to klo 8.30-10 ja klo 13-14 sekä pe klo 8.30-10, p. 014 266 2229
Huom! Puhelinaika 18.6.-19.8. on ma-pe klo 8.30-10

Käytössä on takaisinsoittopalvelu. Palvelu helpottaa yhteydensaantia ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan palvelulinjojen ollessa varattuina. Soittopyyntöön vastataan kolmen arkipäivän kuluessa.

Sähköinen ajanvaraus

Voit varata ajan sähköisesti keskistettyyn ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan terveydenhoitajan tunnin vastaanottoajalle.

  • ehkäisyn suunnitteluun ja aloitukseen
  • ehkäisyn vaihtoon
  • alle 23-vuotiaiden ehkäisyn seurantaan
  • Jyväskylään muuttaneen ensimmäiselle käynnille Jyten ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolaan (ei kosketa Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken neuvoloita)

Ajanavaraukseen kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Linkki ajanvarauspalvelun kirjautumissivulle
Palveluohjaus ja vastaanottoajat lapsettomuuden hoitoon, kierukan poistoon, raskauden keskeytykseen tai sterilisaatioon liittyen sekä lääkärin vastaanottoajat varataan entiseen tapaan puhelimitse.

Maksu käyttämättömistä ja perumattomista lääkäriajoista

Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvoloiden käyttämättömistä ja perumattomista lääkäriajoista peritään maksu vuoden 2018 alusta lähtien. Maksu on 15 vuotta täyttäneiltä 50,80 euroa.

Aika tulisi perua hyvissä ajoin tai viimeistään edellisenä päivänä kello 12. Äkillisen esteen sattuessa perumisen voi tehdä vielä samana päivänä, p. 014 266 0144.

Jyväskyläläisten ehkäisy- ja perhesuunnittelu

Tapionkatu 7:ssä sijaitseva toimipiste on tarkoitettu jyväskyläläisille ehkäisy- ja perhesuunnitteluun liittyvissä asioissa. JYTE:n alueella Korpilahden, Säynätsalon, Tikkakosken, Uuraisten ja Hankasalmen asiakkaat asioivat edelleen omien alueidensa neuvoloissa myös ehkäisy- ja perhesuunnitteluasioissa. Näistä löytyy tarkemmat yhteystiedot neuvoloittain neuvolan pääsivustolta.

Vastaanotolle pyydetään tulemaan ajoissa, jotta ennen vastaanottoa on aikaa mitata verenpaine ja käydä vaa'alla. Odotusaulassa on mittauspiste. Ennen mittausta on hyvä istua rauhassa 5 min.

Opiskelijat voivat mennä suoraan opiskeluterveydenhuollon palveluiden piiriin. Yliopiston opiskelijat saavat palvelunsa YTHS:stä.
Kouluikäiset voivat keskustella ehkäisyasioista ensin kouluterveydenhoitajan kanssa.

Toimintamme tavoitteena on seksuaaliterveyden ylläpitäminen ja edistäminen. Käynneillä käsitellään myös ihmissuhteisiin ja seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä ja ongelmia.

Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolasta saa

  • raskauden ehkäisyneuvontaa ja yksilöllistä ehkäisyn suunnittelua
  • mahdollisuuden keskustella kokonaisvaltaisesti perhesuunnittelusta
  • sukupuolitauteihin liittyvää neuvontaa ja hoitoon ohjausta
  • lapsettomuuteen liittyvät alkututkimukset ja ohjaus
  • raskauden keskeytykseen liittyvät tutkimukset ja jatkohoitoon ohjaaminen

Palveluista vastaavat terveydenhoitajat, lääkärit ja perushoitajat.

Palvelu on luottamuksellista ja osittain maksutonta (käynnit maksuttomia, osa ehkäisyvälineistä maksullisia).

Ehkäisy maksutta alle 20-vuotiaille jyväskyläläisille nuorille

Toiminnasta vastaava osastonhoitaja Hannele Virenius p. 014 266 2198, sähköposti: etunimi.sukunimi@jkl.fi

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje