Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Neuvolat

Näiltä sivuilta löydät tietoa neuvolapalveluiden lisäksi raskauteen, lapsen hoitoon, lapsiperheen elämään sekä raskauden suunnitteluun ja ehkäisyyn liittyvistä asioista.

Neuvolan toimintaa ovat määräaikaistarkastukset tai yksilöllisesti sovittut käynnit terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolla. Osa määräaikaistarkastuksista toteutetaan laajoina terveystarkastuksina, joissa selvitetään koko perheen terveyttä ja hyvinvointia. Toimintaan kuuluvat lisäksi puhelinneuvonta ja perhevalmennukset ensimmäistä lastaan odottaville perheille sekä kotikäynnit ensimmäisen lapsensa saaneisiin perheisiin. Tarvittaessa kotikäyntejä järjestetään myös muille perheille. Kokonaisvaltaisen hoidon toteuttamiseksi tehdään yhteistyötä myös muiden toimijoiden, kuten esimerkiksi ravitsemussuunnittelijan, fysioterapeutin, sosiaalityöntekijän ja psykologin kanssa. Moniammatillinen yhteistyö suunnitellaan aina asiakkaan kanssa yhdessä.

Neuvolapalvelut ovat kuntalaisille maksuttomia. Osassa neuvoloita sama terveydenhoitaja tarjoaa perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolapalveluita, osassa neuvoloita lastenneuvolalla sekä äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolalla on eri terveydenhoitajat. Neuvolat toimivat alueittain ja ajanvarauksella.

Neuvolahaku

Neuvolahaun avulla voit selvittää alueesi terveydenhoitajan osoitteesi perusteella. Neuvolahaku toimii JYTE:n alueella lukuunottamatta Korpilahtea, Hankasalmea ja Uuraista. Näillä alueilla asuvat löytävät alueensa terveydenhoitajan yhteystiedot alueen neuvolan kohdalta.

Neuvolahaku »

Potilastiedon arkisto

Potilastiedon arkisto on valtakunnallinen palvelu, johon JYTE:n terveydenhuollon yksiköt alkavat tallentaa potilaiden hoitotietoja 28.2.2015 alkaen.

Arkiston kautta potilastiedot ovat kansalaisen itsensä ja potilaan suostumuksella myös muiden terveydenhuollon toimiyksiköiden käytettävissä. Potilastietojen arkisto tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden tarkastella omia potilastietojaan tietokoneeltaan vaivattomasti ajasta ja paikasta riippumatta. Myös alle 18-vuotiaiden lasten tiedot siirtyvät arkistoon. Vanhemmat eivät pääse katsomaan alle 18-vuotiaiden lastensa tietoja arkistosta.

Kun asioit terveydenhuollon toimipisteissä, sinulta voidaan pyytää suostumus katsella tietojasi Arkiston kautta. Tämän suostumuksen voit antaa jo etukäteen netin kautta. Lue lisää ja kirjaudu palveluun: http://www.kanta.fi/earkisto-esittely

Omia potilastietojaan ja sähköisiä reseptejä pääsee tarkastelemaan Omakanta-palvelussa, jonne pääsee kirjautumaan www.kanta.fi -sivujen kautta. Palvelussa voi myös asettaa suostumuksia ja kieltoja omien potilastietojensa käyttämisestä eri terveydenhuollon yksiköissä. Vanhemmat eivät voi tehdä Kanta.fi -sivuilla kieltoja lasten puolesta vaan lapsi tekee ne itse täytettyään 18 vuotta.

Potilastiedon arkisto

Neuvolan perhetyö on osa äitiys- ja lastenneuvolapalveluja ja se on tarkoitettu lasta odottaville ja pienten lasten vanhemmille. Perhetyön tavoitteena on tukea vanhemmuutta, parisuhdetta ja koko perheen hyvinvointia

Äkillisesti sairastuneen lapsen hoidon tarpeen arvioi oman alueen sairaanhoitaja, joka antaa hoito-ohjeita ja tarvittaessa ajan lääkärille.

Ajankohtaista

5.1.2017 Seuraava monikkoperhevalmennus alkaa toukokuussa, ilmoittautuminen täältä.

3.1.2017 Odottavien äitien jooga, kuntovoimistelu ja rentoutus.

21.12.16 Sähköinen ajanvaraus laajenee lastenneuvoloissa. Ajan terveydenhoitajan tekemiin 1- ja 1,5-vuotistarkastuksiin voi varata netissä 2.1.2017 alkaen. Aiemmin sähköisen ajanvarauksen neuvoloiden osalta on voinut tehdä 2–6-vuotiaiden terveystarkastuksiin. Sähköinen ajanvaraus toimii Hyvis.fi -palvelun kautta.

28.11.2016 Muutoksia ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolassa:
Tammikuusta lähtien raskauden ehkäisy-, perhesuunnittelu- ja seksuaaliterveysasioissa palvelee keskitetty ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvola, joka sijaitsee Tapionkadun neuvolassa 2. kerroksessa.
Keskitetyn perhesuunnitteluneuvolan palvelut ovat tarkoitettu synnyttäneille ja synnyttämättömille alle 55-vuotialle ehkäisyä tarvitseville asiakkaille ja asiakkaille, joilla on ongelmia tulla raskaaksi sekä raskaudenkeskeytystä harkitseville. Kouluterveyshuollon nuoret asiakkaat saavat seksuaaliterveys- ja ehkäisyneuvontaa omalta kouluterveydenhoitajalta. Opiskeluterveydenhuollon asiakkaat asioivat opiskeluterveydenhuollossa, mutta kierukka-asiat ja ehkäisykapselin poistot hoidetaan keskitetyssä perhesuunnitteluneuvolassa.
Puhelinnumero säilyy ennallaan.
Korpilahden, Säynätsalon ja Tikkakosken asiakkaat asioivat omissa neuvoloissaan ehkäisy- ja perhesuunnitteluasioissa edelleen.

4.11.2016 JYTEssä on otettu käyttöön tekstiviestimuistutus. Palvelun avulla asiakkaita muistutetaan tulevasta vastaanottoajasta.

26.8.2016 Keskustan ja Kyllön alueen 1-, 3- ja 5-vuotiaiden suunterveyden määräaikaistarkastukset tehdään jatkossa pääsääntöisesti Keljon vanhainkodilla olevassa hammashoitolassa os.Keljon vanhainkoti, B-talo, Keljonkatu 26. Asiakkaat voivat pääovista sisään tultuaan jäädä aulaan odottelemaan.

11.2.2016 Zikavirusvarotoimia raskaana oleville ja raskautta suunnitteleville tarkennettu

11.2.2016 Muutos palveluissa Keskustan ja Kyllön lastenneuvolassa 1.3.2016 alkaen

21.1.2016 Vuoden 2016 alusta lähtien lasten suunterveyden määräaikaistarkastuksiin 1v ,3v ja 5 v ei enää lähetetä kutsua kotiin. Vanhemmat itse varaavat ajan sähköisen järjestelmän kautta 1 kk ennen tai 4kk jälkeen lapsen syntymäkuukauden.
Lisätietoa sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä.

Lastenneuvolassa ja hammashoitoloissa on käytössä lasten määräaikaistarkastusten sähköinen ajanvaraus. Lue lisää klikkaamalla alla olevaa banneria.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje