Suoraan sisältöön
TekstiversioIn English Other languages
Jyväskylän kaupunki > Terveys > eResepti

Sähköinen resepti eli eResepti

Jyväskylässä, Muuramessa, Hankasalmella ja Uuraisilla on käytössä sähköinen resepti eli eResepti. Sähköinen resepti on lääkemääräys, jonka lääkäri laatii ja allekirjoittaa sähköisesti. Sähköinen resepti tallentuu valtakunnalliseen Kelan ylläpitämään Reseptikeskukseen.

Miten sähköinen resepti toimii?

Lääkemääräyksen yhteydessä sinulle annetaan määrätyistä lääkkeistä potilasohje paperilla. Ohjeessa on kerrottu määrättyjen lääkkeiden nimet ja annosteluohjeet. Määrätyt lääkkeet voit hakea mistä tahansa apteekista, jossa on käytössä sähköinen resepti.

"Jos säännöllisesti käytetyt lääkkeet unohtuivat kesälomamatkalta, voit mennä lähimpään sähköistä reseptiä käyttävään apteekkiin ja saada lääkkeesi Kela-korttia näyttämällä."

Apteekkiin mennessä tulee ottaa mukaan potilasohje ja Kela-kortti. Potilasohjeen näyttämineen nopeuttaa asiointia. Jos potilasohje ei ole mukana, saat lääkkeesi näyttämällä Kela-korttisi. Kela-korttiasi tarvitset myös, jotta saat lääkkeistäsi sairausvakuutuskorvauksen.

"Resepti ei voi siis enää kadota. Vaikka potilasohje menisi hukkaan, apteekissa nähdään sähköisestä järjestelmästä sinulle määrätyt lääkkeet."

Riippumatta siitä, missä lääkärissä asioit, hoitohenkilökunnalla on mahdollisuus nähdä sinun kokonaislääkityksesi. Jatkossa voidaan siis välttää päällekkäisten lääkkeiden määrääminen ja haitalliset yhteisvaikutukset.

"Jos joudut käymään vaikka mökkipaikkakuntasi terveysasemalla, sinua hoitava lääkäri voi suostumuksellasi katsoa kokonaislääkityksesi Reseptikeskuksesta."

Halutessasi voit edelleen saada myös paperisen reseptin.

Lisätietoa sähköisestä reseptistä löytyy kanta.fi:n sivuilta

 

Ohjeita:
eResepti ja matkustaminen (pdf)

Muualla verkossa:

- Katso omat reseptitietosi netistä www.kanta.fi

- Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sivut eReseptistä.

Esitteet:
- Näin käytät eReseptiä (pdf)

- Så här furgerar eRecept (pdf)

- Instructions for using electronic prescriptions in English (pdf)

- Instructions for using electronic prescriptions in Russian (pdf)

- Esitemateriaalia muilla kielillä näet tämän linkin kautta.

Videot:
- Katso kanta.fi:n materiaalipankista eReseptistä kertova video

 
Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta