Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Potilastiedon arkisto

Potilastiedon arkisto on valtakunnallinen palvelu, johon JYTE:n terveydenhuollon yksiköt alkavat tallentaa potilaiden hoitotietoja 28.2.2015 alkaen. Arkiston kautta potilastiedot ovat kansalaisen itsensä ja potilaan suostumuksella myös muiden terveydenhuollon toimiyksiköiden käytettävissä.

Potilastiedon arkistoa rakennetaan vaiheistetusti ja sen vuoksi myös tiedot kertyvät arkistoon sitä mukaa kun arkiston käyttö laajenee. Ensimmäisessä vaiheessa arkistoon siirtyy mm. lääkäreiden ja hoitajien tekemät kirjaukset avosairaanhoidon, neuvolan tai sairaalan vastaanottokäynneiltä. Maaliskuun puolesta välistä lähtien sivuilta löytyy myös röntgenpyynnöt ja -lausunnot.

Laboratoriotutkimusten lausunnot siirtyvät arkistoon myöhemmin. Suun terveydenhuollosta tulevien tietojen osalta on linjattu, että tiedot koko maassa siirtyvät arkistoon vuonna 2016.

Palvelu mahdollistaa omien potilastietojen tarkastelun kotikoneelta

Potilastietojen arkisto tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden tarkastella omia potilastietojaan tietokoneeltaan vaivattomasti ajasta ja paikasta riippumatta. Tietoja pääsee tarkastelemaan Omakanta-palvelussa, jonne pääsee kirjautumaan www.kanta.fi -sivujen kautta. Palvelussa voi myös asettaa suostumuksia ja kieltoja omien potilastietojensa käyttämisestä eri terveydenhuollon yksiköissä.

Kansalaiset hyötyvät valtakunnallisesta palvelusta myös liikkuessaan eri osissa maata tai käyttäessään useampien terveydenhuollon palvelunantajien palveluita. Potilastiedon arkiston kautta potilastiedot ovat käytettävissä niissä terveydenhuollon toimintayksiköissä, jotka niitä potilaan hoidossa tarvitsevat.

Kaikkia Potilastiedon arkistossa olevia tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja tietoturvallisesti. Tiedonsiirto tapahtuu salattuna. Arkistoon tallennettuja tietoja voivat käsitellä ainoastaan terveydenhuollon ammattihenkilöt, jotka osallistuvat potilaan hoitoon.

Lasten tiedot

Myös alle 18-vuotiaiden lasten tiedot siirtyvät arkistoon. Vanhemmat eivät voi tehdä Kanta.fi -sivuilla kieltoja lasten puolesta vaan lapsi tekee ne itse täytettyään 18 vuotta. Vanhemmat eivät myöskään pääse katsomaan alle 18-vuotiaiden lastensa tietoja arkistosta.

Kaikki alle 18-vuotiaat ja heidän vanhemmat informoidaan potilastiedon arkistosta vastaanottokäynnillä.

Kanta.fi sisältää myös tiedot sähköisistä resepteistäsi

Kanta.fi -palvelusta löydät myös omat eReseptisi eli sähköiset reseptisi.

Lue lisää ja tutustu palveluun: http://www.kanta.fi/earkisto-esittely

Katso video potilastiedon arkistosta tämän linkin kautta.

Lisätietoa myös Keski-Suomen sairaanhoitopiirin sivuilla: http://www.ksshp.fi/fi-FI/Potilaalle/Sahkoiset_palvelut/Potilastiedon_arkisto

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Kun asioit terveydenhuollon toimipisteissä, sinulta voidaan pyytää suostumus katsella tietojasi Arkiston kautta. Tämän suostumuksen voit antaa jo etukäteen netin kautta. Lue lisää ja kirjaudu palveluun: http://www.kanta.fi/earkisto-esittely

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje