Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Terveyspalvelut » Terveys, yhteiset » Lasten määräaikaistarkastusten ajanvaraus

Lasten määräaikaistarkastusten sähköinen ajanvaraus

Miten sähköinen ajanvaraus toimii?

Lastenneuvolassa, hammashoidossa ja terveysasemien sairaanhoitajien vastaanotoilla on käytössä sähköinen ajanvaraus. Sähköiseen ajanvarauspalveluun pääsee kirjautumaan Hyvis.fi -sivujen kautta. Kirjautuminen sähköiseen ajanvarauspalveluun Hyviksessä tapahtuu verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Hyvis.fi -sivuilla on lisätietoa palvelun käytöstä. Hyviksessä ilmoitetaan aina myös palvelun mahdollisista käyttökatkoksista.

15 minuutin mittaisen ajan sairaanhoitajan vastaanotolle rokotukseen, ompeleiden/hakasten poistoon sekä sairaslomatodistusta varten voi varata sähköisesti Hyviksen kautta.

Lastenneuvolan määräaikaistarkastusten sähköinen ajanvarauspalvelu

Alle kouluikäisen lapsen huoltaja voi lapsen puolesta varata aikoja lastenneuvolan terveydenhoitajien määräaikaistarkastuksiin 1-, 1 ½- ,2-, 3-, 4-, 5- ja 6-vuotiaille lapsille.

Näin palvelu toimii:

 • Voit varata ajan neuvolan määräaikaistarkastukseen 1-, 1½-, 2-, 3-, 4-, 5- ja 6-vuotiaille lapsille (huom. 4-vuotistarkastuksen varaus on terveydenhoitajalle, lääkärintarkastukseen varataan erillinen aika terveydenhoitajakäynnin yhteydessä).
 • Voit varata ajan 2 kuukautta ennen ja kuukausi jälkeen lapsen syntymäpäivän.
 • Voit siirtää ja perua varaamiaan määräaikaistarkastusaikoja.

Näin käytät palvelua:

 • Kirjaudu palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella Hyvis.fi -sivuilla
 • Valitse lapsesi neuvola ja terveydenhoitaja.
 • Näet vapaana olevat ajat
 • Varaa aika

Lapsen puolesta asioivan huoltajan tietojen tulee olla kirjattuna potilastietojärjestelmään lapsen perustietoihin. Muut henkilöt eivät voi aikoja lapsen puolesta varata.

Määräaikaistarkastuksen varaaminen, siirtäminen ja peruminen on sähköisen palvelun kautta mahdollista ympäri vuorokauden. Varatut ajat tulee kuitenkin perua viimeistään edellisenä arkipäivänä kello 12:een mennessä, jotta aika voidaan tarjota toiselle asiakkaalle.

Huom. Kirjautuessasi palveluun, näet myös muille lapsillesi mahdollisesti varatut neuvola-ajat. Voit siirtää ja perua vain yli kaksivuotiaiden mutta alle kouluikäisten lasten määräaikaistarkastusten vastaanottoaikoja sähköisen ajanvarauspalvelun kautta. Muut vastaanottoaikoihin liittyvät muutokset tulee hoitaa lapsen terveydenhoitajan puhelinajanvarauksen kautta. Katso oman neuvolasi yhteystiedot.

>> Siirry ajanvarauspalveluun Hyvis.fi -sivuille

Hammashoidon määräaikaistarkastusten sähköinen ajanvarauspalvelu

Alle kouluikäisen lapsen huoltaja voi lapsen puolesta varata aikoja 1-, 3- ja 5-vuotiaiden määräaikaistarkastuksiin.

Näin palvelu toimii:

 • Voit varata ajan määräaikaistarkastukseen 1 kk ennen ja 8 kk jälkeen lapsen syntymäkuukauden. Kehotuksen varata ajan saat neuvolasta. Hammashoitolasta ei lähetetä erillistä kutsua.
 • Voit myös siirtää varaamasi ajan johonkin toiseen ajankohtaan.
 • Voit myös perua varaamasi ajan. (Huom. peruttuasi ajan, et voi enää varata uutta aikaa sähköisen palvelun kautta vaan sinun täytyy soittaa lapsesi hammashoitolan ajanvaraukseen.

Näin käytät palvelua:

 • Voit varata ajan määräaikaistarkastukseen kirjautumalla palveluun pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella Hyvis.fi -sivuilla
 • Näkymässä sinulle avautuu varattavissa olevat ajat. Voit valita haluamasi hammashoitolan valikosta.
 • Näet vapaana olevat ajat
 • Varaa aika

Lapsen puolesta asioivan huoltajan tietojen tulee olla kirjattuna potilastietojärjestelmään lapsen perustietoihin. Muut henkilöt eivät voi aikoja lapsen puolesta varata.

Määräaikaistarkastuksen varaaminen, siirtäminen ja peruminen on sähköisen palvelun kautta mahdollista ympäri vuorokauden.

Huom. Kirjautuessasi palveluun, näet myös itsellesi ja muille lapsillesi mahdollisesti varatut hammashoidon hoitoajat. Voit siirtää ja perua vain alle 12-vuotiaiden lasten määräaikaistarkastusten vastaanottoaikoja sähköisen ajanvarauspalvelun kautta. Muut vastaanottoaikoihin liittyvät muutokset tulee hoitaa suun terveydenhuollon puhelinajanvarauksen kautta. Katso oman hammashoitolasi yhteystiedot.

>> Siirry ajanvarauspalveluun Hyvis.fi -sivuille

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Ajanvarauspalvelu toimii osana asiointipalvelu Hyviksessä.

Siirry ajanvarauspalveluun >>

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje