Suoraan sisältöön

  • Sata vuotta, tuhat tulkintaa 9.6.–8.10.

  • Pasi Rauhalan Kotimuseo, Koti-ikävä

  • Oravien aarteita

  • Sata vuotta, tuhat tulkintaa -verkkonäyttely.

  • Sata vuotta, tuhat tulkintaa 9.6.–8.10.

Holvi

Jyväskylän taidemuseon Holvi sijaitsee liike- ja asuinrakennuksessa kaupungin ydinkeskustassa Kirkkopuiston laidalla. Näyttelyiden painopiste on nykytaiteessa, taidegrafiikassa ja piirustuksessa sekä keskisuomalaisessa taiteessa.

Kauppakatu 23
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Avoinna ti-su klo 11-18
Pääsymaksu 6€, perjantaisin vapaa pääsy

Lisätietoa aukioloajoista
Lisätietoa pääsymaksuista ja alennuksista

Ratamon sisäänkäynti

Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

Jyväskylän taidemuseon ja Luovan valokuvauksen keskus ry:n ylläpitämä Ratamo sijaitsee vanhoilla Veturitalleilla lähellä Matkakeskusta. Galleria Ratamon näyttelyissä on esillä ajankohtaista suomalaista ja kansainvälistä taidegrafiikkaa sekä valokuvataidetta.

Veturitallinkatu 6
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/ratamo

Avoinna ti-su klo 11-18
Vapaa pääsy

GALLERIA RATAMO
21.9.–15.10.
Petri Juntunen: At the Heart of It All
Annika Kivi: Pinnalla

Facebook Twitter Instagram

Facebook facebook.com/Jyvaskylantaidemuseo
Twitter & Instagram @jkltaidemuseo

Käytä näitä
#jkltaidemuseo #jyväskyläntaidemuseo

Sata vuotta, tuhat tulkintaa
#satavuottatuhattulkintaa

Ajankohtaista

Taidemuseon Social dreaming -työpajassa avataan ikkunoita ympäröivään yhteiskuntaan unien kautta 23.9.

15.09.17

Jyväskylän taidemuseossa järjestettävässä Social Dreaming -työpajassa kokoonnutaan lauantaina 23.9. Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyn teosten keskelle. Tapahtuman ohjaajina toimivat organisaatiopsykologi, psykologian tohtori Risto Puutio ja psykoterapeutti Rauno Lehtonen, jotka myös pitävät Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi sivustoaUnia satavuotiaasta Suomesta.

Petri Juntusen valokuvakokonaisuus jäsentää maailmankaikkeuden luonnetta Galleria Ratamossa

14.09.17

Petri Juntusen valokuvakokonaisuus At the Heart of it All jäsentää inhimillistä olemassaolon kokemusta ja maailmankaikkeuden luonnetta. Kun ihminen tulee tietoiseksi kaiken lopullisuudesta, se aiheuttaa ahdistusta, joka ajaa yksilön etsimään mieltä ja merkitystä siinä kuitenkin alati epäonnistuen. Albert Camus’ta mukaillen maailma itsessään ei tarjoa vastausta tähän järjen kaipuuseen, sillä maailman muoto sotii ihmisen luonnetta vastaan. Kohtaamme maailman kautta ainoastaan lopun vääjäämättömyyden, elämän päätepisteen. Tässä inhimillisen merkityksen tarpeen ja maailman järjettömyyden konfliktissa syntyy mielettömyys, absurdi.

Annika Kiven lavastettuja valokuvia Galleria Ratamossa

14.09.17

Annika Kivi käsittelee teoksissaan omakohtaisia ja yhteiskunnallisia aiheita ja pohtii miten digitaalisen viihteen ja informaation tulva vaikuttaa meihin, kun olemme yhteydessä loputtomiin ärsykkeisiin kuvaruutujen kautta. Hän valmistuu kuvataiteilijaksi Turun taideakatemiasta jouluna 2017.

Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyn teoksia tarkastellaan syyskuussa historian ja queer-linssien näkulmasta

01.09.17

Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyn oheisohjelma täydentää näyttelykokemusta. Kuraattorin kierroksella perjantaina 8.9. Seija Heinänen esittelee näyttelyn ja kertoo sen valmistumisprosessista. Torstaina 14.9. opiskelija Aino Heikkilä luennoi näyttelyn teoksista historioitsijan silmin ja torstaina 21.9. klo 16.30 taidehistorioitsija Oscar Ortiz-Nieminen opastaa näyttelyssä queer-linssien läpi katsoen ja kyseenalaistaen.

Antiikin asiantuntija Wenzel Hagelstamin luento torstaina 31.8. aloittaa Jyväskylän taidemuseon syksyn luentosarjan

21.08.17

Jyväskylän taidemuseon Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyn luentosarjan aloittaa Wenzel Hagelstamin luento taiteesta sijoituskohteena torstaina 31.8. klo 16.30-17.30. Wenzel Hagelstam on televisiosta tuttu antiikkialan asiantuntija, joka perusti oman antiikkiliikkeen 1973. Hän on julkaissut antiikkiaiheisia teoksia ja toiminut aktiivisesti Suomen vanhimmassa huutokauppakamarissa. Luentosarja jatkuu 14.9., jolloin tutustutaan Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyyn historian silmin Aino Heikkilän seurassa. Tutkijoiden yössä 29.9. perehdytään taideteosten tutkimukseen taidehistorian, fysiikan ja kemian avulla. Torstaina 5.10. keskustellaan taiteen arvosta ja arvotaiteesta yritysten keräilypolitiikan näkökulmasta. Luennoille on vapaa pääsy.

Jyväskylän taidemuseon syksyn ohjelmassa jatkuvat avoimet pajat, perjantaiporinat ja opastukset

17.08.17

Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttely innostaa tekemään tulkintoja ja jakamaan niitä muiden kanssa tapahtumissa. Perjantaisin museoon on vapaa pääsy, kuten myös avoimeen pajaan, perjantaiporinoihin ja opastuksille.

Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2017
» Sivun alkuun
Tietoa sivustosta

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi