Suoraan sisältöön
Yhteys

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi

Ajankohtaista


  • Jussi Heikkilä, Plum Island, Massachusettes, U.S.A, 2016, muovipullo, rakkolevä, muovijäte. Kuva Jari Kuskelin.

  • Simo Heikkilä, May, 2012, koivu. Nikari. Kuva C.Harada.

  • Sami Korkiakoski, Viivan himo – Lust for Line, 2016. Kuva Jari Kuskelin.

  • Markus Jokelan kuvia Suomesta 29.5. asti Galleria Ratamossa

  • Uusi silmin -valokuvia uudesta kotimaasta Galleria Ratamon kirjastogalleriassa 29.5.asti

Sami Korkiakoski installoi viivamaalauksensa tilallisiksi maalausryppäiksi kesänäyttelyssä taidemuseon alagalleriassa

23.05.16

– Olen tutkinut viimeaikoina taiteessani viivan rytmiä ja mahdollisuuksia. Prosessi on muodostunut intensiiviseksi ja teokset tulleet koko ajan himokkaimmiksi ja rohkeammiksi. Minulla on ollut työssäni eräänlainen "viivan himo", kertoo Jyväskylän ja Kuopion väliä seilaava taidemaalari.

Japanilainen rasia – portfoliokotelo – säilytyslaatikko! Kesäkurssi Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa Jyväskylässä 4.- 7.7.

19.05.16

Rasiat ovat kauniita ja käytännöllisiä. Tällä kurssillani opit tekemään suuria ja pieniä ja yksilöllisiä rasioita, laatikoita ja portfolioita erilaisiin käyttötarkoituksiisi. Valmista suojakotelo arvokkaalle kirjallesi, kokoa rasiaan postikorttisi tai loihdi laatikko elämäsi valokuville. Rasia sopii erinomaisesti myös työvälineiden säilytykseen: pensselit, piikit ja piirtimet pysyvät hyvässä järjestyksessä. Rasiat valmistetaan 2 mm:n konepahvista, joka päällystetään kankaalla tai paperilla. Päällystysmateriaalit taustataan ennen käyttöä ohuen kankaan ja vehnätärkkelysliiman avulla. Opetan kurssilla japanilaisen taustausmenetelmän ja vehnätärkkelysliiman valmistuksen. Kurssin aikana opiskellaan vähintään kolme erilaista kotelo- ja rasiamallia.

Nykytaide kohtaa Dürerin ja Goyan. Graphica Creativa avautuu taas syksyllä Jyväskylän taidemuseossa.

19.05.16

Jyväskylän taidemuseo on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 22 000 €:n avustuksen, joka myönnetäänn valtakunnallisesti merkittäville taide- ja kulttuuritapahtumille. 14. kerran järjestettävän kansainvälisen grafiikkanäyttelyn teemana on tällä kertaa nykygrafiikka ja taiteen historia.

RÄPPÄNÄ – Jussi Heikkilän käsitetaidetta ja Simo Heikkilän muotoilua Alvar Aalto-museon ja Jyväskylän taidemuseon juhlanäyttelyssä

16.05.16

Jyväskyläläiset Simo ja Jussi Heikkilä edustavat molemmat alansa suomalaista kärkeä, toinen muotoilijana ja toinen kuvataiteilijana. Tekijöitä yhdistää paitsi veljeys, myös kiinnostus metaforiin ja tekemiseen jatkuvasti kehittyvänä prosessina. Molemmat korostavat ekologiaa ja käsityön tarpeellisuutta.

Markus Jokelan valokuvia Suomesta Galleria Ratamossa Jyväskylässä

04.05.16

Arjen kuvaaminen on kiinnostanut minua aina. Sen kuvaaminen on tärkeää, koska se on aina läsnä. Jos tavallisen näkymättömän arjen saa puettua kuviksi, joita katsoja haluaa katsoa toisenkin kerran, olen saattanut onnistua tekemisessäni. Suomea aloin kuvata joskus 1980-luvulla, ensin omin päin ja sitten kuvareportaaseiksi Helsingin Sanomien Kuukausiliitteelle yhdessä toimittaja Ilkka Malmbergin kanssa. Jotkut näyttelyni kuvista on kuvattu lehteä varten, valtaosa itselleni. Ensimmäiset kuvat ovat 1990-luvun alusta, viimeiset parin vuoden takaa. − Markus Jokela


Aukioloajat

Museo on suljettu 23.5.-2.6. näyttelyn vaihdon takia

ti–su 11–18
maanantaisin suljettu

Lisää tietoa aukioloajoista

Pääsymaksut

Vaihtuviin näyttelyihin 6/3€. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy
Galleria Ratamoon ilmainen sisäänpääsy

Lisää tietoa pääsymaksuista


Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2016
» Sivun alkuun
» Tietoa sivustosta