Suoraan sisältöön
Yhteys

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi

Sami Korkiakoski installoi viivamaalauksensa tilallisiksi maalausryppäiksi kesänäyttelyssä taidemuseon alagalleriassa

23.05.16

– Olen tutkinut viimeaikoina taiteessani viivan rytmiä ja mahdollisuuksia. Prosessi on muodostunut intensiiviseksi ja teokset tulleet koko ajan himokkaimmiksi ja rohkeammiksi. Minulla on ollut työssäni eräänlainen "viivan himo", kertoo Jyväskylän ja Kuopion väliä seilaava taidemaalari.

Japanilainen rasia – portfoliokotelo – säilytyslaatikko! Kesäkurssi Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamossa Jyväskylässä 4.- 7.7.

19.05.16

Rasiat ovat kauniita ja käytännöllisiä. Tällä kurssillani opit tekemään suuria ja pieniä ja yksilöllisiä rasioita, laatikoita ja portfolioita erilaisiin käyttötarkoituksiisi. Valmista suojakotelo arvokkaalle kirjallesi, kokoa rasiaan postikorttisi tai loihdi laatikko elämäsi valokuville. Rasia sopii erinomaisesti myös työvälineiden säilytykseen: pensselit, piikit ja piirtimet pysyvät hyvässä järjestyksessä. Rasiat valmistetaan 2 mm:n konepahvista, joka päällystetään kankaalla tai paperilla. Päällystysmateriaalit taustataan ennen käyttöä ohuen kankaan ja vehnätärkkelysliiman avulla. Opetan kurssilla japanilaisen taustausmenetelmän ja vehnätärkkelysliiman valmistuksen. Kurssin aikana opiskellaan vähintään kolme erilaista kotelo- ja rasiamallia.

Nykytaide kohtaa Dürerin ja Goyan. Graphica Creativa avautuu taas syksyllä Jyväskylän taidemuseossa.

19.05.16

Jyväskylän taidemuseo on saanut Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 22 000 €:n avustuksen, joka myönnetäänn valtakunnallisesti merkittäville taide- ja kulttuuritapahtumille. 14. kerran järjestettävän kansainvälisen grafiikkanäyttelyn teemana on tällä kertaa nykygrafiikka ja taiteen historia.

RÄPPÄNÄ – Jussi Heikkilän käsitetaidetta ja Simo Heikkilän muotoilua Alvar Aalto-museon ja Jyväskylän taidemuseon juhlanäyttelyssä

16.05.16

Jyväskyläläiset Simo ja Jussi Heikkilä edustavat molemmat alansa suomalaista kärkeä, toinen muotoilijana ja toinen kuvataiteilijana. Tekijöitä yhdistää paitsi veljeys, myös kiinnostus metaforiin ja tekemiseen jatkuvasti kehittyvänä prosessina. Molemmat korostavat ekologiaa ja käsityön tarpeellisuutta.


Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2016
» Sivun alkuun
» Tietoa sivustosta