Suoraan sisältöön
Yhteys

Taidemuseo Holvi
Kauppakatu 23
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4391
taidemuseo[at]jkl.fi

Grafiikkakeskus / Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4389
ratamo[at]jkl.fi

Taidemuseon toimisto
Vapaudenkatu 28
PL 165
40101 Jyväskylä
puh. (014) 266 4398
taidemuseo[at]jkl.fi

Ajankohtaista

  • Hannes Heikuran ZONE taidemuseossa 19.9.-30.11.

  • Maiju Ahlgrénin Värioppia-teos houkuttelee tekemään värisekoituksia pukemalla sukkia päällekkäin.

  • Tuomas Hallivuon Neljä huonetta ja heittiö Galleria Ratamossa

Tuomas Hallivuon Neljä huonetta ja heittiö Galleria Ratamossa

19.11.14

Jyväskyläläinen Tuomas Hallivuo on tullut tunnetuksi sarjakuvamaisista grafiikan vedoksistaan. Kuvien taustalla on paitsi eletty arki myös unet ja omat henkilökohtaiset tuntemukset. Ehkä juuri siksi teoksissa on mukana aina jotain epätodellista tai ahdistavaa. ”Galleria Ratamossa esillä olevat teokseni ovat kaikki uusia tähän näyttelyyn tehtyjä syväpainovedoksia. Teokset ovat päiväkirjamaisia, hieman humoristisia ja myös pohdiskelevia. Uusimpia teoksia tehdessä olen miettinyt paljon omaa suhdettani taiteeseen, kyseenalaistanut monia ”sääntöjä”, etsinyt uusia reittejä, ja pyrkinyt itselleni mahdollisimman luontevaan tapaan piirtää. Mm. yksinäisyys, yhteisö, onnellisuus, erotiikka, etsintä, turva, yksilö on aiheita joita olen käsitellyt kuvissani.”

Mangan sivuilla -näyttely Jyväskylän taidemuseossa kertoo japanilaisen sarjakuvan harrastuksesta

18.11.14

Japani on pop! -ilmiön esittely museoissa tuo takuulla kaivattua energiaa pimenevään loppuvuoteen. Jyväskyläläiset nuoret tuovat esille intohimoaan japanilaiseen popkulttuuriin. Anime- ja mangaseura Tsukai on koonnut talkoovoimin taidemuseon alagalleriaan näyttelyn, joka kertoo japanilaisen sarjakuvan harrastamisesta.

Avoin haku: valokuvia haetaan Keski-Suomen valokuvataiteen aluenäyttelyyn

05.11.14

Luovan valokuvauksen keskus järjestää Keski-Suomen valokuvataiteen 11. aluenäyttelyn 18.12.2014-11.1.2015 Galleria Ratamossa. Näyttelyyn etsitään teoskokonaisuuksia, jotka rakentuvat vähintään kolmesta kuvasta. Yksi kuvaaja voi ehdottaa useampiakin sarjoja. Ehdotettavan sarjan toivotaan tuovan esiin kuvaajan ilmaisua voimakkaimmillaan ja se voi rakentua useiden ajanjaksojen kuvista. Näyttelyn aihe/teema on avoin. Haku on avoin kaikille Keski-Suomen alueella toimiville tekijöille. Ehdotettavan teoskokonaisuuden tulee koostua joko valokuvista, tai valokuvaan pohjautuvista teoksista.

Maiju Ahlgrénin näyttely taidemuseossa kujeilee väriteorioiden kanssa

02.10.14

Helsinkiläinen taiteilija tuo alagalleriaan Värioppia-teoksensa sekä Tupsunomian, jota varten museo kerää lankoja, jotka ovat jääneet pyörimään nurkkiin. Näyttelyn nimi Mukavuusalue viittaa todelliseen mukavuuteen eli olemiseen, aistimiseen ja uusista asioista kiinnostumiseen. Taiteilija on tavattavissa perjantaina 17.10. työpajassa ja teehetkessä.

Hannes Heikuran valokuvia Jyväskylän taidemuseon syyskauden päänäyttelyssä

11.09.14

Valon ja varjon mestarin valokuvien pääosassa ovat elämä ja ihmiset, kulkijat kaupungin kaduilla - ja yksinäisyys. Hannes Heikuralle hänen kuvaamansa todellisuus on avautunut maailmana, missä ihmiset kulkevat toistensa ohi. Taiteilija esittelee näyttelyn yleisölle teehetkessä perjantaina 19.9. klo 16.30–17.30.


Aukioloajat

ti–su 11–18
maanantaisin suljettu

Lisää tietoa aukioloajoista

Pääsymaksut

Vaihtuviin näyttelyihin 6/3€. Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy
Galleria Ratamoon ilmainen sisäänpääsy

Lisää tietoa pääsymaksuista


Copyright © Jyväskylän kaupunki / Jyväskylän taidemuseo 2014
» Sivun alkuun
» Tietoa sivustosta