Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Terveysasemien palvelut

Kesän poikkeavat aukioloajat palveluissamme.

Perusterveydenhuollon palveluja on saatavana Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksessa kahdellatoista terveysasemalla. Sinua palveleva terveysasema määräytyy asuinalueesi mukaan.

Kun otat yhteyttä terveysasemallesi, arvioidaan tarvitsemasi hoito ja sen kiireellisyys. Arvion perusteella saat sairauden kotihoito-ohjeet, puhelin- tai vastaanottoajan sairaanhoitajalle, lääkärille tai muulle terveydenhuollon ammattihenkilölle. Jos käytössäsi on työterveyshuolto, ota ensisijaisesti yhteyttä sinne.

Oman terveysasemasi ajanvarauksen yhteystiedot löydät oman terveysasemasi tietojen kohdalta. Terveysasemasi kiireettömän hoidon jonotilanteen voit tarkistaa tämän linkin kautta.

Lääkäri- ja hoitajahaku

Jos olet Jyväskylän asukas, muttet tiedä omaa terveysasemaasi, voit hakea sen tiedot lääkäri- ja hoitajahaun avulla. Kirjoitettuasi hakukenttään kotiosoitteesi, palvelu näyttää terveysasemasi ja halutessasi voit tarkistaa sen sijainnin myös kartalta.

Terveysaseman tai lääkärin vaihtaminen

Terveydenhuoltolain mukaan asiakkaalla on oikeus vaihtaa hoidostaan vastaava terveysasema oman kunnan tai 1.1.2014 alkaen myös muun kuin oman kuntansa terveyskeskuksen alueelta kerran vuodessa.

Samanaikaisesti voi olla vain yhden terveysaseman asiakkaana. Valinta koskee lähes kaikkia kiireettömiä perusterveydenhuollon palveluja, kuten lääkärin- ja sairaanhoitajan vastaanottopalveluja, suun terveydenhuoltoa, neuvolapalveluja, terapiapalveluja, lyhtyaikaista terveyskeskussairaalahoitoa jne.

Terveysaseman vaihdosta on ilmoitettava kirjallisesti sekä nykyiselle että uudelle terveysasemalle. Hoitovastuu siirtyy valitulle terveysasemalle viimeistään 3 viikon kuluttua ilmoituksen vastaanottamisesta. Kaikista perheenjäsenistä on laadittava erilliset ilmoitukset. Siirtoilmoitus löytyy täältä.

Lue lisää terveysaseman ja lääkärin vaihtamisesta täältä.

Ajankohtaista

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Terveysasemien ajanvarauksessa on käytössä takaisinsoittopalvelu. Tutustu ohjeisiin ja soita ajanvaraukseen oikeaan aikaan >>

Voit jättää ei kiireellisissä asioissa ajanvaraukseen takaisinsoittopyynnön myös netissä. Tutustu palveluun tämän linkin kautta.

______________

Klikkaamalla Hyviksen banneria siirryt suoraan kirjautumaan Keski-Suomen OmaHyvis-palveluun pankkitunnuksillasi.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje