Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Neuvolat

Näiltä sivuilta löydät tietoa neuvolapalveluiden lisäksi raskauteen, lapsen hoitoon, lapsiperheen elämään sekä raskauden suunnitteluun ja ehkäisyyn liittyvistä asioista.

Neuvolan toimintaa ovat määräaikaistarkastukset tai yksilöllisesti sovittut käynnit terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanotolla. Osa määräaikaistarkastuksista toteutetaan laajoina terveystarkastuksina, joissa selvitetään koko perheen terveyttä ja hyvinvointia. Toimintaan kuuluvat lisäksi puhelinneuvonta ja perhevalmennukset ensimmäistä lastaan odottaville perheille sekä kotikäynnit ensimmäisen lapsensa saaneisiin perheisiin. Tarvittaessa kotikäyntejä järjestetään myös muille perheille. Kokonaisvaltaisen hoidon toteuttamiseksi tehdään yhteistyötä myös muiden toimijoiden, kuten esimerkiksi ravitsemussuunnittelijan, fysioterapeutin, sosiaalityöntekijän ja psykologin kanssa. Moniammatillinen yhteistyö suunnitellaan aina asiakkaan kanssa yhdessä.

Neuvolapalvelut ovat kuntalaisille maksuttomia. Osassa neuvoloita sama terveydenhoitaja tarjoaa perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvolapalveluita, osassa neuvoloita lastenneuvolalla sekä äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolalla on eri terveydenhoitajat. Neuvolat toimivat alueittain ja ajanvarauksella.

Neuvolahaku

Neuvolahaun avulla voit selvittää alueesi terveydenhoitajan osoitteesi perusteella. Neuvolahaku toimii JYTE:n alueella lukuunottamatta Korpilahtea, Hankasalmea ja Uuraista. Näillä alueilla asuvat löytävät alueensa terveydenhoitajan yhteystiedot alueen neuvolan kohdalta.

Neuvolahaku »

Jyväskylän neuvoloiden puhelinpalvelu ja ajanvaraus keskittyy neuvoloiden puhelinpalvelukeskukseen.

Uusi puhelinpalvelu takaisinsoittopalveluineen on avoinna maanantaista torstaihin klo 8–16 ja perjantaisin klo 8–14. Soittopyyntöön vastataan mahdollisimman nopeasti, viimeistään kolmen arkipäivän kuluessa.
Käyttöön on otettu uudet puhelinnumerot kolmen ns. suuralueen mukaan sekä oma numeronsa ajanvarauksen perumiselle. Terveydenhoitajien omista soittoajoista ja puhelinnumeroista on luovuttu.
Puhelimitse voi entiseen tapaan varata vastaanottoaikoja, kysyä laboratoriovastauksia ja saada muun muassa yleistä terveysneuvontaa. Jos asiakas haluaa jutella oman terveydenhoitajan kanssa, hän voi varata soittoajan ja terveydenhoitaja soittaa asiakkaalle. Peruutusnumerossa voi vain peruuttaa varattuja aikoja. Puhelinpalvelukeskuksessa puhelimeen vastaavat neuvoloiden terveydenhoitajat.

Uudet numerot ovat:
•Keskustan, Palokan ja Tikkakosken neuvolat, p. 014 266 0141
•Halssilan, Huhtasuon, Kuokkalan ja Vaajakosken neuvolat, p. 014 266 0142
•Keljonkankaan, Korpilahden, Kyllön ja Säynätsalon neuvolat, p. 014 266 0143
•Neuvolan ajanvarauksen peruminen, p. 014 266 0144

Äkillisesti sairastuneen lapsen hoidon tarpeen arvioi oman alueen sairaanhoitaja, joka antaa hoito-ohjeita ja tarvittaessa ajan lääkärille.

Ajankohtaista

(11.1.2018) Keväällä 2018 liikuntatarjontaa odottaville äideille. Aikataulut ja lisää tietoa voi lukea täältä.

(21.11.2017) Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvoloiden käyttämättömille ja perumattomille lääkäriajoille maksu aikaisintaan 1.1.2018. Esitys maksuista käsitellään Jyväskylän kaupungin perusturvalautakunnan kokouksessa 14.12. samassa yhteydessä, kun käydään läpi perusturvan toimialan muutkin asiakasmaksut vuosille 2018.

(6.11.2017) Äitiysneuvolasta toivotaan palautetta. Palautteen voi käydä täyttämässä täällä.

(1.11.2017) Ilmoittautuminen monikkovalmennukseen on käynnissä. Lisää voi lukea täältä.

(23.10.2017) Ehkäisy- ja perhesuunnitteluneuvolan puhelinajat muuttuvat. Uudet puhelinajat ovat ma-to klo 8.30-10 ja klo 13-14 sekä pe klo 8.30-10.


Varhaisen tuen perheohjaus

Varhaisen tuen perheohjaus on osa äitiys- ja lastenneuvolapalveluja ja se on tarkoitettu lasta odottaville ja pienten lasten vanhemmille. Perhetyön tavoitteena on tukea vanhemmuutta, parisuhdetta ja koko perheen hyvinvointia

Potilastiedon arkisto

Potilastiedon arkisto on valtakunnallinen palvelu, johon JYTE:n terveydenhuollon yksiköt tallentavat potilaiden hoitotietoja.

Arkiston kautta potilastiedot ovat kansalaisen itsensä ja potilaan suostumuksella myös muiden terveydenhuollon toimiyksiköiden käytettävissä. Potilastietojen arkisto tarjoaa kansalaisille mahdollisuuden tarkastella omia potilastietojaan tietokoneeltaan vaivattomasti ajasta ja paikasta riippumatta. Myös alle 18-vuotiaiden lasten tiedot siirtyvät arkistoon. Vanhemmat pääsevät katsomaan alle 10-vuotiaiden lastensa tietoja arkistosta.

Kun asioit terveydenhuollon toimipisteissä, sinulta voidaan pyytää suostumus katsella tietojasi Arkiston kautta. Tämän suostumuksen voit antaa jo etukäteen netin kautta. Lue lisää ja kirjaudu palveluun: http://www.kanta.fi/earkisto-esittely

Omia potilastietojasi ja sähköisiä reseptejäsi pääset tarkastelemaan Omakanta-palvelussa, jonne pääset kirjautumaan www.kanta.fi -sivujen kautta. Palvelussa voit myös asettaa suostumuksia ja kieltoja omien potilastietoje käyttämisestä eri terveydenhuollon yksiköissä. Vanhemmat eivät voi tehdä Kanta.fi -sivuilla kieltoja lasten puolesta vaan lapsi tekee ne itse täytettyään 18 vuotta.

Potilastiedon arkisto

Lastenneuvolassa ja hammashoitoloissa on käytössä lasten määräaikaistarkastusten sähköinen ajanvaraus. Lue lisää klikkaamalla alla olevaa banneria.

JYTE - Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus (Jyte) tuottaa perusterveydenhuollon palvelut Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten kuntien noin 140 000 asukkaalle. Erikoissairaanhoidon palveluja kuntalaiset saavat Keski-Suomen sairaanhoitopiirin kautta.

Etsitkö näitä?

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje