Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Jyväskylän vanhusneuvosto

Vanhusneuvosto toimii Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän kaupunkia kotipaikkanaan pitävien eläkeläisjärjestöjen sekä vanhustyötä tekevien järjestöjen yhteistyöelimenä.

Jyväskylään perustettiin vuonna 1977 eläkeläisneuvosto. Vuonna 2009 Jyväskylän kaupungin, Jyväskylän maalaiskunnan ja Korpilahden kunnan yhdistyessä nimi muutettiin vanhusneuvostoksi. Vanhusneuvoston tehtävänä on kehittää vanhuspalveluja tekemällä aloitteita, käsitellä valmisteilla olevia asioita, keskustella päätöksistä sekä antaa lausuntoja asioita suunniteltaessa ja toteutettaessa. Vanhusneuvoston tehtävänä on osallistua vanhuspalvelujen suunnitteluun ja vaikuttaa ikääntyneiden tarvitsemien palvelujen sekä elinympäristön kehittämiseen. Vanhusneuvosto seuraa ikääntyneille suunnattujen palvelujen laatua, laajuutta, kohdentumista ja vaikuttavuutta sekä ikääntyneitten kokemuksia näistä.

Vanhusneuvoston toimikausi on sama kuin kunnallisten lautakuntienkin. Vanhusneuvosto kokoontuu vuosittain noin kahdeksan kertaa. Vanhusneuvoston asema vahvistettiin syksyllä 2011. Tämän jälkeen vanhusneuvoston kokoukset on pidetty hallintosäännön kokous- ja päätöksentekomenettelyn mukaisesti.

Vanhusneuvosto on myös aktiivisesti mukana suunnttelemassa ja toteuttamassa mm. vuosittain lokakuussa vietettävää vanhustenviikkoa sekä seniorikuorojen kevätlaulujuhla-tapahtumaa.

Yhteydenotto vanhusneuvostoon

Puheenjohtaja Raili Rissanen
puh. 050 375 2314
riley[at]nic.fi

Sihteeri Sanna Siniluhta
puh. 014 266 3858 / 050 361 6011
etunimi.sukunimi[at]jkl.fi

Ajankohtaista

Jyväskylän kaupungin vanhusneuvosto etsii uusia jäseniä mukaan toimintaansa

Jyväskylän kaupungin vanhusneuvosto etsii parhaillaan uusia jäseniä mukaan toimintaansa.

Hakeminen neuvostoon 10.5.2017 mennessä


Neuvoston toimintakausi on sama kuin kaupunginvaltuuston. Neuvosto nimetään kesäkuussa 2017 ja toiminta jatkuu neljän vuoden ajan kevääseen 2021.

Vanhusneuvostossa on 12 varsinaista jäsentä eri eläkeläisjärjestöistä sekä yksi jäsen Ikääntyneiden yliopistosta. Uuteen vanhusneuvostoon pyydetään myös edustajaa Keski-Suomen Muistiyhdistyksestä. Eläkeläisjärjestöt, Ikääntyneiden yliopisto sekä muistiyhdistys voivat esittää 10.5.2017 mennessä esityksensä jäsenistä sekä heidän henkilökohtaisista varajäsenistään.

Nykyinen vanhusneuvosto tekee esityksensä neuvoston uudesta kokoonpanosta kaupunginhallitukselle toukokuussa 2017. Kaupunginhallitus nimeää neuvoston kokouksessaan kesäkuussa 2017.

Esitykset tulee lähettää sähköpostiosoitteeseen kirjaamo@jkl.fi tai toimittamalla hakemus Jyväskylän kaupungin kirjaamoon osoitteella:

Jyväskylän kaupunki
Kirjaamo
Vapaudenkatu 32 (käyntiosoite)
PL 193
40101 JYVÄSKYLÄ

Lisätietoja:
- perusturvan toimialan hallinto- ja viestintäpäällikkö Emmi Hyvönen, p. 014 266 3025
- vanhusneuvoston puheenjohtaja Raili Rissanen, p. 050 375 2314

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje