Suoraan sisältöön

Lyhytaikainen asuminen

Akseli ja Elina -koti

Akseli ja Elina-koti

Taitoniekantie 3
40740 Jyväskylä

Lyhytaikaishoidon yksikkö Akseli ja Elina – koti sijaitsee Kortepohjassa Taitoniekantiellä. Kiinteistön samoissa tiloissa toimii Kortepohjan päiväkeskus sekä seniorikuntosali.

Lyhytaikaishoidon asiakaspaikkoja on 50 ja toiminta käynnistyi tässä laajuudessa toukokuussa 2011, jolloin lyhytaikaishoito keskitettiin Akseli ja Elina-kotiin.

Akseli ja Elina-kodin asiakkaat ovat pääasiassa omaishoitajan tuen turvin kotona asuvia, jotka tulevat jaksolle omaishoitajan lakisääteisen loman ajaksi. Suuri osa asiakkaista käy säännöllisessä vuorohoidossa. Lisäksi asiakkaina ovat myös pysyvää palveluasumisen tai pitkäaikaishoidon paikkaa odottavat tai elämäntilanteesta johtuen äkillistä tilapäispaikkaa tarvitsevat asiakkaat. Vierailuaikoja ei ole ja läheiset ovat tervetulleita myös mukaan osaston tapahtumiin ja juhliin.

Tilat

Asiakkaiden käytössä on enimmäkseen kahden hengen huoneita ja muutamia yhden hengen huoneita. Huoneissa on oma kylpyhuone. Yksikön toiminta on jaettu neljään tiimiin ja näistä kahdessa tiimissä on riittävä kulunvalvonta muistisairaiden turvalliseen hoitamiseen. Jokaisella tiimillä on käytössään keittiö-oleskelutila asukkaiden yhteisiin hetkiin.

Tavoite

Lyhytaikaishoidon toiminnan tavoitteena on tukea asiakkaan kotona selviytymistä mahdollisimman pitkään ja samalla omaishoitajaa omassa työssään. Omaista rohkaistaan käyttämään lyhytaikaishoidon suoma vapaa-aika omaan lepoon ja virkistykseen.

Henkilöstö

Yksikön toiminnasta kokonaisvastuu on palvelupäälliköllä, joka yhdessä henkilökunnan kanssa huolehtii asukkaiden mahdollisimman turvallisesta hoidosta. Henkilökuntaan kuuluu neljä sairaanhoitajaa, 25 lähi- tai perushoitajaa, yksi laitoshuoltajaa, jonka työpanoksesta suurin osa on pyykkihuollosta vastaamista. Asukkaiden toimintakyvyn ylläpitämisestä ja mahdollisimman hyvästä elämänlaadusta henkilökunnan kanssa huolehtivat myös talossa työskentelevät 1,5 fysioterapeuttia. Akseli ja Elina -kodilla käy kerran viikossa ylilääkäri akuutteja lääkäriasioita varten. Kotona asuvien asiakkaiden lääketieteellisestä hoidosta vastaa pääasiassa alueen oma lääkäri.

Paikkavaraus

Lyhtyaikaishoidon paikkavaraukset on keskitetty varaushoitajalle. Paikkavaraukset ja mahdolliset peruutukset tehdään arkisin klo 09.00–13.00 puhelimitse, p. 014 266 7554.
Kriisipaikkatiedustelut ympäri vuorokauden (myös viikonloppuisin) – keskitetty Rantakallion tiimiin p. 014 266 3800.

Yhteystiedot

palvelupäällikkö 014 266 3803
varaushoitaja (ma-pe klo 9-13) 014 266 7554
Rantakallio tiimi 014 266 3800
Niittypolku tiimi 014 266 7590
Vaahterakuja tiimi 014 266 3799
Ruusulaakso tiimi 014 266 3804

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2014 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta