Suoraan sisältöön

Jyväskylän, Muuramen ja Jämsän työllisyyden kuntakokeilu

Ajankohtaista

Suuri työllisyyspaneeli 22.5. kello 13 Jyväskylän kaupunginkirjaston Minnansalissa!

Alkukevään tiedote luettavissa

Tutustu kuntakokeilun ajankohtaisiin asiohin alkukevään tiedotteessa.

Kuntakokeilun ja Töihin!-palvelun vuosikertomukset 2013 ilmestyneet!

"Jyväskylän, Jämsän ja Muuramen Työllisyyden kuntakokeilussa hyviä suorituksia tehtiin viime vuonna paljon. Yli 900 henkilöasiakasta osallistui kuntakokeilun tarjoamiin palveluihin. Lähes 500 yritystä ja muuta työnantajaa teki kuntakokeilun kanssa yhteistyötä. Niistä syntyi viime vuonna yli 200 työsuhdetta, mukaan lukien useita oppisopimuksia. Työsuhde on työllistämisprojektin päätulos, muttei suinkaan ainoa. Joskus tärkeintä on löytää syy työttömyyden pitkittymiseen. Syylle voi olla ihan oikea selitys ja selitykselle voi löytyä ihan oikeat lääkkeet, kuten sopiva kuntoutus. Viime vuonna kuntakokeilussa moni sai uutta uskoa omiin työllistymismahdollisuuksiinsa.

Kuntakokeilu ei kuitenkaan yksin saa aikaan mitään. Me tarvitsemme luotettavia kumppaneita ja meidän on oltava kumppaneillemme luottamuksen arvoisia. Viime vuosi osoitti monella tavalla sen, että yhteistyö eri kumppaneiden kanssa toimii ja kehittyy. Erityisen iloinen olen työnantajien halusta olla mukana kehittämässä työllisyydenhoitoa ja vastuusta tarjota erilaisia mahdollisuuksia työnhakijoille.

Vuosikertomuksemme* myötä pääset myös hetkeksi mukaan Paavon, Mirkan, Juuson, Aapon, Joonaksen ja Tuulan tarinaan. Jokainen tarina on erilainen, niin kuin me kaikki. Onneksi!"

-hankepäällikkö Harri Halttunen

*Vuosikertomuksen asiakastilastoihin on livahtanut virhe Jämsän kuntouttavan työtoiminnan asiakasmääriin. Oikea luku on yhdeksän sijaan 29. Yhteensä kuntouttavassa työtoiminnassa on ollut siis lähes sata asiakasta.

Töihin!-palvelu Jyväskylän oma vuosikertomus on myös julkaistu ja luettavissa täältä. Käy tutustumassa työhönvalmentajien ja yrkorien arkeen ja lue yhteistyöyrittäjien ja työnhakija-asiakkaiden monivaiheisia tarinoita!

Suurten kaupunkien kuntakokeiluhankkeet kokoontuivat Jyväskylään

Jyväskylän kaupunki ja Jyväskylän, Muuramen ja Jämsän kuntakokeilu kutsui koolle suurten kaupunkien kuntakokeiluhankkeet 30.–31.1. Seminaarissa keskusteltiin mm. kaupunkien työllisyydenhoidon strategioita ja kuntakokeiluhankkeiden asemaa niissä sekä hankkeiden tulosseurannasta. Suurten hankekaupunkien yhteistyön tarkoitus on vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia sekä pohtia yhteisiä toimintamalleja. Päivät avasi kaupunginjohtaja Markku Andersson. Tapahtuma järjestettiin Jyväskylän Veturitalleilla.

Muuramessa uusi työhönvalmentaja ja uudet tilat

Muuramen Töihin!-palvelussa aloitti uusi työhönvalmentaja tradenomi Mika Partanen Jyväskylästä. Muuramen tiimi aloittaa vuotensa uusissa toimitiloissa Virastotie 2:ssa. Samoissa tiloissa toimii Nuorten Yrittäjyystalo Innola.

Työnhakuklubi Matarankadulla Jyväskylässä

Töihin!-palvelu Jyväskylä pisti käyntiin keskiviikkoisen Työnhakuklubin työnhakijoille. Klubi kokoontuu keskiviikkoiltapäivisin Matarankatu 4:n 2. kerroksessa kokoustilassa 202. Kysy lisää työhönvalmentajilta ja tule tutustumaan!

Töihinpotkijat-blogissa työllistämisen ammattilaiset avautuvat

Osoitteessa http://toihinpotkijat.wordpress.com/ työhönvalmennuksen ammattilaisemme Timo ja Mikko kertovat tunteella, mutta suoria sanoja säästelemättä työnhausta ja sitä ympäröivästä maailmasta. Lukematta et voi tietää, mitä kaikkea oletkaan oikeastaan aina halunnut aiheesta tietää! Valmistaudu myös vakuuttumaan itse omista kyvyistäsi.

Miten työnhakijan ohjaaminen oikeastaan toimii?

Mitä työhönvalmentaja oikeastaan tekee ohjatessaan työnhakijaa? Minkälaisia vaiheita valmennusprosessissa on? Minkälaisia rooleja työhönvalmentajalla on suhteessa asiakkaaseensa? Muun muassa näihin mielenkiintoisiin kysymyksiin perehtyy Ella Valveen ja Eeva Erkkilän ansiokas erityispedagogiikan pro gradu -työ (Jyväskylän yliopisto, Kasvatustieteiden laitos, 2013). Tutkimuksen etnografinen osuus on tehty seuraamalla Jyväskylän Töihin!-palvelun työhönvalmentajia työssään.

Työ on luettavissa kokonaisuudessaan Jyväskylän yliopiston julkaisuarkistosta. Tiivistettyyn artikkeliin voi tutustua täällä.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2014 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta