Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Henkilökohtainen budjetti

Kehitysvammaisten päiväaikaiseen toimintaan

Jyväskylän vammaispalveluissa on kokeiltu vuoden ajan henkilökohtaista budjetointia kehitysvammaisten päiväaikaisen toiminnan järjestämisessä. Se on käytössä neljällä asiakkaalla ja kuluvan vuoden aikana asiakkaiden määrä kasvaa kymmeneen.

Henkilökohtainen budjetti tarjoaa mahdollisuuden yksilöllisiin valintoihin sekä myös tavanomaisesta eroaviin valintoihin.

Jos sinulle ei ole löytynyt vammaispalveluiden monipuolisesta tarjonnasta sopivaa, mielekästä tai tarpeen mukaista päiväaikaista toimintaa, henkilökohtainen budjetin voisi olla ratkaisu.

Henkilökohtainen budjetti vahvistaa asiakkaana sinun itsemääräämisoikeutta ja vapautta itse tai tuettuna suunnitella, valita ja hankkia sinulle sopivimmat palvelut. Sen kulmakiviä ovat sinun tarpeet ja toiveet sekä palveluiden ja tuen kustannukset. Budjetti pohjautuu palveluntarpeenarvioon.

Palvelusuunnitelmaa laadittaessa sinä asiakkaana mietit omaa tilannettasi, tuen tarpeitasi ja sitä, mitä tarvitset ja haluat. Apuna pohdinnassa käytämme Näin minä pärjään -materiaalia. Yhdessä sinun ja kanssasi työskentelevien ammattilaisten kanssa mietimme, mitkä ovat mielekkäitä palveluja tai toimintoja.

Jos henkilökohtainen budjetti kiinnostaa sinua, keskustele asiasta oman sosiaalityöntekijäsi tai palveluohjaajan kanssa.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje