Jyväskylän kaupunki > Kylän Kattaus

KYLÄN KATTAUS

Meidän tehtävämme on tarjota maistuvaa ja ravitsemussuositusten mukaista ruokaa asiakkaillemme - niin lapsille kuin vanhuksillekin. Mielestämme ruokailu ei saisi olla vain pikainen tankkaus. Rauhallinen ruokailuhetki rytmittää päivää ja auttaa jaksamaan. Herkullinen ja monipuolinen ateria tekee hyvää myös mielelle.

Lähiruoka ja ympäristö ovat lähellä sydäntämme ja näissä asioissa olemmekin tehneet uraa uurtavaa työtä. Meillä alkanut kokeilu ylijäämäruoan myynnistä lähialueen asukkaille on levinnyt ympäri Suomen kuntia.

Ajankohtaista

Sädesairaalan Kahvila Paussi suljettu 25.-26.5.

Sädesairaalan Kahvila Paussi on suljettu helatorstaina 25.5. ja perjantaina 26.5. Kahvila-ravintola Caterina ja Keskussairaalan Kahvila Paussi palvelevat helatorstaina viikonlopun aukioloajan mukaisesti ja perjantaina normaalisti.

Jyväskylässä syödään maan toiseksi edullisinta kouluruokaa

Muun muassa Yle uutisoi Opetushallituksen raportista, jossa on laskettu kouluruokailun kustannukset kunnittain vuonna 2015. Raportin mukaan maan toiseksi edullisinta kouluruokaa syödään Jyväskylässä. Kylän Kattauksen kouluaterian hinta on 1,79 euroa. Kouluruokailun hintaan lasketaan aterian lisäksi mm. aterianvalmistus-, kuljetus- ja henkilöstökustannukset.

Kylän Kattaus lisää kasvisruoan tarjontaa ja vähentää sokerin määrää uusien kouluruokasuositusten mukaisesti

Uudet kouluruokasuositukset korostavat kasvisten käytön lisäämistä sekä kasvisruokavaihtoehdon tarjoamista kaikille toisena vaihtoehtona. Siirrämme huhtikuun alusta alkaen koulujen ruokasaleissa lounaan kasvisruoan ensimmäiseksi tarjolle ainakin yhteen lämpimään linjastoon, mikäli se on linjaston kapasiteetti huomioiden mahdollista. Näin kaikki asiakkaat voivat tutustua ja maistella kasvisruokaa, vaikka eivät olisi sitä erikseen tilanneet. Muutoksen tavoitteena on saada kasvisruoan menekkiä kasvamaan.

Uudet kouluruokasuositukset ohjaavat myös sokeripitoisten tuotteiden vähentämiseen. Koulujen jälkiruuista on vähennetty lisätyn sokerin määrää. Maksullista välipalavalikoimaa on tarkasteltu suosituksen mukaiseksi. Makeiden tuotteiden tarjoilukertoja on vähennetty ja valikoimaa supistettu. Päivitetty välipalahinnasto on nähtävillä kouluruokailun nettisivuilla. Uuden hinnaston mukainen valikoima otetaan käyttöön huhtikuun alusta. Kylän Kattaus myy välipalaa niissä kouluissa, joissa siitä on sovittu koulun kanssa.

Kylän Kattaus on panostanut kasvisruokaan jo muutamia vuosia kehittäen kasvisruokareseptejä ja tuoden uusia kasvisruokavaihtoehtoja erityisesti lasten ja nuorten ruokailuun. Kylän Kattaus on mukana myös Suomen ympäristökeskuksen käynnistämässä Poprasus -hankkeessa, jossa tutkitaan ja testataan, miten kasvisruoan tarjontaa ja houkuttelevuutta voidaan lisätä kouluruokailussa. Myös oppilaat otetaan mukaan kouluruokailun kehittämiseen. Vuosina 2017–2020 toteutettavassa hankkeessa on Kylän Kattauksen lisäksi mukana Asikkalan ja Liperin kuntien ruokapalvelut.

Mistä ruoka tulee? Ympäristö ja vastuullisuus

Ravitsemussuositukset Onnistumisen hetkiä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta