Jyväskylän kaupunki > Kylän Kattaus

KYLÄN KATTAUS

Meidän tehtävämme Kylän Kattauksella on tarjota maistuvaa ja ravitsemussuositusten mukaista ruokaa asiakkaillemme - niin lapsille kuin vanhuksillekin. Mielestämme ruokailu ei saisi olla vain pikainen tankkaus. Rauhallinen ruokailuhetki rytmittää päivää ja auttaa jaksamaan. Herkullinen ja monipuolinen ateria tekee hyvää myös mielelle.

Lähiruoka ja ympäristö ovat lähellä sydäntämme ja näissä asioissa olemmekin tehneet uraa uurtavaa työtä. Meillä alkanut kokeilu ylijäämäruoan myynnistä lähialueen asukkaille on levinnyt ympäri Suomen kuntia.

Ajankohtaista

Kahvila Paussin aukioloajat muuttuvat 1.10.2016 alkaen


Kahvila Paussi keskussairaala

arkisin kello 7.30-18

la-su 12-17

Kahvila Paussi sädesairaala

arkisin 10-14

Makuaakkoset päiväkotiruokailussa

Makuaakkoset -diplomi on päiväkodeille myönnettävä tunnustus ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävän päiväkotiruokailun edistämisestä. Diplomin myöntämisestä vastaa Ammattikeittiöosaajat ry. Makuaakkoset –diplomi on jatkumo vuonna 2013 lanseeratulle Kouluruokadiplomille. Perustana ovat lapsiperheen ruokasuositukset, uusi varhaiskasvatuslaki ja hyvät käytännöt, kuten SAPERE. Kylän Kattaus oli mukana pilottihankkeessa yhdessä Aarressaari -päiväkoteihin kuuluvan päiväkoti Amiraalin kanssa. Diplomia haetaan yhteistyössä päiväkodin johtajan ja ruokapalvelun kanssa. Kylän Kattaus järjesti Makuaakkoset –diplomin lanseeraustilaisuuden 3.5.2016 omalle henkilökunnalleen. Diplomi on suoritettu tämän jälkeen useassa päiväkodissa ja samalla käyty hyvää keskustelua yhteistyöstä päiväkodin ja keittiön välillä toiminnan kehittämiseksi.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ruokapalvelut siirtyivät Jyväskylän kaupungin Kylän Kattaus -liikelaitokselle 1.1.2016 alkaen

Jyväskylän kaupungin Kylän Kattaus -liikelaitos ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin Caterina -liikelaitos yhdistyivät kaupungin liikelaitokseksi 1.1.2016 alkaen. Yhdistynyt liikelaitos tuottaa sairaanhoitopiirin ruokapalvelut. Liikelaitokseen siirtyi myös Keski-Suomen sairaalakahviot Oy:n kahviotoiminta eli kahvila Paussi.

Yhdistyminen toteuttiin liikkeen luovutuksen periaatteita noudattaen ja sen myötä kaupungin liikelaitoksen palvelukseen siirtyi yli 50 vakituista tai määräaikaista työntekijää.

Yhdistyminen perustuu Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin vuonna 2014 tekemään selvitykseen ja sitä seuranneeseen valmisteluun ja päätöksentekoon.

Mistä ruoka tulee? Ympäristö ja vastuullisuus

Ravitsemussuositukset Onnistumisen hetkiä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2016 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta