Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki » Kirjasto ja kulttuuri » Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo


  • Pro Litografian näyttely 11.12. asti. Kalle Berg, Raivo, 2014

  • Pro Litografia ry:n näyttely 11.12. asti. Pekka Parviainen: Illusionist, 2015

  • Gravity - Painovoima -näyttely 11.12. asti

Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo

Grafiikka- ja valokuvakeskus Ratamo, johon kuuluvat Galleria Ratamo sekä grafiikan ja valokuvauksen työtilat, on tekemisen, kokemisen ja oppimisen kohtauspaikka grafiikasta ja valokuvauksesta kiinnostuneille. Se sijaitsee Jyväskylässä vanhoissa Veturitalleissa osoitteessa Veturitallinkatu 6.


Tiedotteet

Jyväskylän taidemuseossa jouluista kuoromusiikkia ja kulttuuriluotsien perjantaiporinat viikolla 50

09.12.16

Jyväskylän taidemuseon vuoden 2016 viimeiset tapahtumat ovat käsillä viikolla 50. Keskiviikkona voi poiketa kuuntelemassa joululauluja ilmaiskonsertissa 14.12. ja perjantaina 16.12. kulttuuriluotsit kutsuvat vuoden viimeiseen tapaamiseen. Seuraavan kerran kulttuuriluotsit pitävät taidemuseon tiloissa perjantaiporinoita maaliskuussa 2017.

Mielenterveys teemana Rikki-kollektiivin valokuvanäyttelyssä Galleria Ratamossa Jyväskylässä

08.12.16

Näyttely muodostaa kollektiivin kuratoiman kokonaisuuden joka sisältää valokuvasarjoja, osallistavan installaation, liikkuvaa kuvaa sekä keskusteluillan. Taustana yhteiselle kokoonpanolle on valtakunnallinen RIKKI -taideprojekti (www.rikkiproject.com). Siinä taiteen sisällöt kulkevat mielenterveysteemojen ympärillä, tavoitteena vähentää ennakkoluuloja ja stigmaa, jota aiheeseen yhteiskunnassamme liittyy kiinnittämällä huomion yhteiskunnan asettamiin arvoihin ja normaaliuden malleihin. Projektin taiteilijat käsittelevät mielenterveyttä eri taidemuotojen keinoin henkilökohtaisten tai lähipiirin kokemusten kautta, Galleria Ratamon näyttelyä varten on koottu oma kollektiivi projektin valokuvaajista.

Jouluinen taidebasaari Holvissa 10.-11.12. klo 11-18

24.11.16

Nelisenkymmentä keskisuomalaista taiteilijaa ja käsityöläistä ovat tavattavissa rennossa basaaritunnelmassa taidemuseon joulumyyjäisissä. Joululahjoiksi löytyy pienoisveistoksia, maalauksia, grafiikan vedoksia ja valokuvia. Lisäksi myynnissä on runsas valikoima kortteja, koruja, kirjallisuutta sekä taidekäsityötä kuten batiikkia, nukketaidetta, huopatöitä sekä monenlaista mukavaa pukin konttiin sopivaa. Alagalleriassa voi tutustua Graphica Creativan vanhoihin mestareihin kuten Goyaan, Düreriin ja Rembrandtiin.

Pro Litografia yhdistyksen näyttely Galleria Ratamossa Jyväskylässä

13.11.16

Pro Litografia on taiteilijoiden ylläpitämä yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää kiveltä painettavan litografian asemaa ja merkitystä sekä kivilitografian tulevaisuutta niin Suomessa kuin ulkomailla. Yhdistys perustettiin vuonna 2003. Se järjestää kurssitoimintaa, edistää näyttely- ja tutkimushankkeita ja on perustanut julkaisusarjan. Yhdistykseltä on tulossa myös kirja suomalaisen litografian historiasta joka julkaistaan vuonna 2017.

Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
avoinna ti-su klo 11-18, ma suljettu
- vapaa pääsy -
Galleria Ratamo, Veturitallinkatu 6, Jyväskylä, Finland
open Tue-Sun 11am-6pm
- free entrance -

Please notice. Our exhibition webpages are mainly in Finnish.


Näyttely nyt / Exhibition Now

Tulevat näyttelyt / Upcoming Exhibitions

  • 15.12.–8.1.2017
    Rikki-kollektiivi: Bad hair days

Copyright © Jyväskylän taidemuseo 2016
Copyright © Luovan valokuvauksen keskus 2016

» Sivun alkuun
» Tietoja sivustosta