Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio

Vammaiset

Palvelut vammaisille
Sosiaali- ja terveyspalveluita erityisesti vammaisille. Sosiaalityö ja palveluohjaus, kehitysvammapalvelut, vammaispalvelut, hakulomakkeet, viittomakieliset ajankohtaistiedotteet, vammaisneuvosto jne...

Esteettömyyskartta
Julkisten rakennusten esteettömystietoa Jyväskylässä kartalla

Viittomakieliset ajankohtaistiedotteet
Jyväskylän kaupungin, seurakunnan ja muita valikoituja ajankohtaisia uutisia viitottuna

Luontevaa asiakaspalvelua kaikille
Erityisryhmien palveleminen ei ole vaikeaa. Usein kysymys on pienistä asioista. Voit suunnitella oman palvelusi saatavuutta ja laatua.

Kansalaisopiston kurssit erityisryhmille
Jyväskylän kansalaisopisto järjestää monissa aineryhmissä kursseja erityisryhmille, esimerkiksi liikunnassa. Kehitysvammaisille on tarjolla musiikkikerhoja, kuvataiteen monitoimikerho ja näytelmäpiiri. Liikuntarajoitteisille on tarjolla tanssia ja pyörätuolitanssia. Kursseja voi etsiä aineryhmän erityisryhmistä ilmoittumisen www-osoitteessa.

Erityiskoulut

Huhtarinteen koulu
Vammautuneiden opetus

Kukkulan koulu
Sairaalaopetus

Oppimis- ja ohjauskeskus Onerva*
Jyväskylän näkövammaisten koulu ja Haukkarannan koulu yhdistyivät vuoden 2013 alusta hallinnollisesti ja toiminnallisesti Oppimis- ja ohjauskeskus Onervaksi.

Päiväharjun koulu
Vaikeimmin kehitysvammaisten opetus

Kehitysvammapalvelut
Kehitysvammapalveluja tarjotaan asiakkaille, joilla on vammansa tai neurologisen ongelmansa vuoksi oikeus erityishuoltona tarjottaviin palveluihin.

Liikkuminen ja kuljetuspalvelu

Ohjattu liikunta

Palveluliikenne
Jyväskylässä toimii kaupungin järjestämää palveluliikennettä: Kyytiveikko-palveluautot liikennöivät entisen kaupungin alueella ja Palveluauto Poimuri entisen Jyväskylän maalaiskunnan alueella. Entisen Korpilahden kunnan alueella toimii takseilla hoidettu asiointiliikenne.

Työvalmennuspalvelu Kätevä
Työvalmennuspalvelu Kätevä valmentaa kehitysvammaisia aikuisia työelämään ja itsenäiseen arkeen. Työntekijät ovat motivoituneita aikuisia, joista monilla on ammattitutkinto.

Vammaispalvelut
Asunnon muutostyöt, Asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet, Henkilökohtainen apu, Kuljetuspalvelut, Palveluasuminen, Päivittäisistä toiminnoista suoriutumisessa tarvittavat välineet, koneet ja laitteet, Päivätoiminta, Sopeutumisvalmennus, Tulkkipalvelut

Vammaisneuvosto
Jyväskylän vammaisneuvoston tavoitteena on edistää vammaisen kansalaisen osallisuutta ja osallistumista yhdenvertaisena kansalaisena toisten kaupunkilaisten rinnalla.

Vanhusten ja vammaisten ruokapalvelu
Vanhus- ja vammaisasiakkaille tarjotaan aterioita päiväkeskuksissa, kotiin kuljetettuna, palveluasumisen yksiköissa, pitkäaikaishoidon osastoilla ja terveyskeskuksissa.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje