Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Palvelukoosteet » Maahanmuuttajat

Maahanmuuttajat

Maahanmuuttajaopetus
Jyväskylän kaupungin kouluissa opiskelee noin 500 maahanmuuttajataustaista oppilasta, jotka puhuvat äidinkielenään jotain muuta kuin suomen kieltä. Oppilaille järjestetään valmistavaa opetusta, maahanmuuttajien tukiopetusta, oman äidinkielen opetusta sekä suomi toisena kielenä -opetusta.

Kotoutumispalvelut
Maahanmuuttajapalveluiden tehtävänä on vastata Jyväskylään asettuvien kiintiöpakolaisten ja inkerinsuomalaisten paluumuuttajien vastaanotosta ja suomalaiseen yhteiskuntaan kotouttamisesta.
Tervetuloa Jyväskylään - viranomaisesite

Maahanmuuttajien koulutus kansalaisopistossa
Jyväskylän kansalaisopiston kurssit ovat avoimia kaikille. Opinto-ohjelma tarjoaa myös maahanmuuttajille suunnattuja kursseja.

Monikulttuurikeskus Gloria
Monikulttuurikeskuksen tavoitteena on luoda avoin, vuorovaikutuksellinen foorumi, jossa eri maista tulleet ihmiset sekä kantaväestö voivat tutustua toisiinsa. Keskus välittää tietoa eri kulttuureista jyväskyläläisille, samoin kuin suomalaisesta yhteiskunnasta maahanmuuttajille. Keskus toimii rasismia ja ennakkoluuloja vastaan.

Monetra tulkkipalvelu
Monetra tulkkipalvelu tarjoaa tulkkaus- ja käännöspalveluja viranomaisille, yrityksille, yhteisöille ja yksityishenkilöille.

Info-Gloria
Info-Gloria on neuvontapalvelupiste, josta saa neuvontaa arjen asioihin, kuten Kela-selvitysten tekemiseen, lomakkeiden täyttämiseen, hakemuksiin, lupa-asioihin, koulutus- ja työasioihin. Neuvonta on maksutonta ja luottamuksellista. Neuvontakielinä ovat suomi, englanti, venäjä, viro, persia, arabia ja thai.

City of Jyväskylä in English
You can find basic information of the City of Jyväskylä's services in english on our website

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje