Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki

Palokka

Ajankohtaista

Palokan yhteispalvelupiste on lopettanut toimintansa 19.12.2012. Ks. muut yhtesipalvelupisteet.Palokka sijaitsee Jyväskylän pohjoisella alueella. Nelostie halkaisee Palokan alueet itä- ja länsiosaan. Jyväskylän keskustaan on matkaa viitisen kilometriä. Vetovoimaisella Palokan alueella on yli 14 000 asukasta ja sen väestö kasvaa noin 300 asukkaalla vuodessa. Palokkajärven itärantaa reunustaa kasvava asutus.

Palokkajärven itärantaa reunustaa kasvava asutus. Itäisen Palokan asuinalueita ovat Ritoniemi, Ritopohja, Ritoniitty, Heinämäki, Pappilanrinne, Pappilanvuori, Jokela, Piilola, Ollila, Heikkilä ja Hiekkapohja. Nelostien länsipuolelle sijoittuvat Rippalanmäki, Korppumäki, Nuutti, Haukkamäki, Eerola, Kirri, Lintukangas, Saarenmaa.

Palokan taajaman yhteispalvelupisteestä asukkaat saavat keskitetysti kunnan sekä valtionhallinnon palveluja, kuten Kelan lomakkeita. Taajamastalöytyvät myös kunnalliset peruspalveluista mm. terveysasema, useita päiväkoteja, kouluja, lukio sekä kirjasto. Luhtisen palvelutalossa lapset ja vanhukset ovat saman katon alla.

Palokan yritystoiminta on elinvoimaista. Palokan alueella on runsaasti päivittäistavara-, kauppa- ja ravintolapalveluja sekä eri alojen palveluyrittäjiä, kuten hammaslääkäreitä, kampaamoita, fysikaalisia hoitolaitoksia, kuntosali, pizzerioita, ravintoloita, konditoria. Palokassa on pankki ja postipalvelut. Suurehko teollisuusalue sijaitsee Heinämäessä

Nelostien länsipuolella sijaitsee suuri liikekeskittymä Palokankeskus. Myös Kirrissä on useita eri yrityksiä, mm. suuria kalusteliikkeitä, taloustavaraliike, kodintekniikkaa, huoltoasema, pizzeria, kirpputori.

Palokka-Puuppola-alueen asukasluku 14 086 (31.12.2007)

Asukkaat alueittain:
Kirri 958
Haukkamäki 2 386
Saarenmaa 935
Ritopohja 2 769
Pappilanvuori 2 476
Ollilä-Heikkilä 2 330
Hiekkapohja 200
Puuppola 1 338
Kuohu 541
Vesanka 1 353

Palokka-Puuppola

Ajankohtaista

Palvelut


Jyväskylän yhteispalvelupisteet

* = linkki ulos
** = linkki seutusivuille

Oma Jyväskylä - sähköinen asiointiportaaliLataa Mobiilikunta Jyväskylä sovellus älypuhelimeesiResurssiviisaus