Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki > Kirjasto ja kulttuuri > Kulttuuripalvelut > Jyväskylän päivät > Ohjelma viikonpäivittäin > Lauantai

Lauantai 21.3.


Jyväskylän kaupungintalo: YLEISÖKIERROKSET SYNTYMÄPÄIVÄVIIKOLLA


La 21.3. klo 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, ja 14.00
Jyväskylän kaupungintalo, Vapaudenkatu 32, Poliisikamari-ovi

Jyväskylän kaupungintalon peruskorjaus valmistui alkuvuodesta 2013. Kaupungintalolla on järjestetty peruskorjauksen valmistumisen jälkeen suosittuja opastettuja yleisökierroksia.

Opastettu yleisökierros peruskorjatussa kaupungintalossa tarjoaa mainion tilaisuuden tutustua kaupungintalon historiaan ja nykypäivään. Kierros suuntautuu kaupungintalon julkisiin
tiloihin eri kerroksissa. Kierroksen aikana kerrataan myös korjauksen perustietoja ja esitel-lään talossa olevia taideteoksia.

Kierroksen kesto on 45 minuuttia ja kullekin kierrokselle voi osallistua korkeintaan 15 henki-löä. Kierroksille on vapaa pääsy. Kierrokselle oikeuttava lippu on noudettava hyvissä ajoin etukäteen Jyväskylä-infosta, Kauppakeskus Forum, Asemakatu 7. Jäljelle jääneitä lippuja voi kysyä oppaalta/luotsilta ennen kierroksen alkua kaupungintalolla. Lähtö kierrokselle on kaupungintalon Poliisikamari-ovelta kaupunginteatterin puoleisesta päädystä, osoite Vapaudenkatu 32. Kierroksille ei voi tehdä puhelinvarauksia.

Oppaina toimivat Jyväskylän Matkailuoppaat sekä vapaaehtoiset kulttuuriluotsit. Kierrokset järjestävät Jyväskylän kaupunki, Jyväskylän Seudun Matkailu, Jyväskylän Matkailuoppaat ja vapaaehtoiset kulttuuriluotsit.

Liput: Kierrokselle oikeuttava ilmainen lippu noudettava hyvissä ajoin Jyväskylä-infosta, Asemakatu 7. Lauantain kierrosten oppaina vapaaehtoiset kulttuuriluotsit.

Lisätietoja: Varpu Autere, p. 014 266 1560, Helinä Mäenpää, p. 014 266 1558


JYVÄSKYLÄN TAIDEMUSEON SYNTYMÄPÄIVÄ


Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23
La 21.3. klo 12.00-16.00

Jyväskylän taidemuseo viettää 17-vuotissyntymäpäiväänsä nostalgisissa merkeissä kutsuen ystävänsä aikamatkalle 1950- ja 60-luvuille. Juhlavieraat voivat sonnustautua teeman mukaiseen asuun, pistäytyä Taikatilassa kauneushoitolassa ja kampaajalla ennen valokuvausta näyttelyssä. Synttäritarjoilua on tarjolla ”pariisilaisessa” Café Muse´ssa.

Ehtiihän sinne Pariisiin myöhemminkin -näyttelyn yleisöopastus klo 12 ja keskustelevia kuvantarkastelutuokioita klo 13 ja 14. Luvassa on myös aikakauden musiikkia. Klo 15 esiintyy lauluyhtye PiCCante.

Lisätietoja: museolehtori Sirpa Turpeinen, p. 050 542 0591


Lauluyhtye PicCanten kuva: Heikki Pamilo


Keski-Suomen museo: KESKI-SUOMEN MUINAISTUTKIJOIDEN ESITELMÄTILAISUUS

Keski-Suomen museon auditorio, Alvar Aallon katu 7

La 21.3. klo 12-16

Ohjelmassa:

Suomen itärajan muodostuminen
Esitelmässä tarkastellaan erityisesti Pähkinäsaaren rauhan rajan sijaintia pohjoiselta osaltaan. Esitelmöijänä asiaa pitkään tutkinut Sulevi Juhola. Kommentti puheenvuoron esittää Jyväskylän Yliopiston dosentti FT Heikki Rantatupa. Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua aiheeseen liittyviin karttoihin ja keskustella asiantuntijoiden kanssa.

Miten muinaiskohteen voi adoptoida?
Kiinnostavatko muinaisjäännökset? Haluaisitko tehdä jotakin konkreettista niiden hyväksi? Adoptoi monumentti -toiminta on vapaaehtoistyötä muinaisjäännösten parissa ja sen tarkoituksena on rohkaista jokaista oman, paikallisen ympäristönsä arvostamiseen ja vaalimiseen. Asiasta kertomassa Keski-Suomen museon arkeologi Miikka Kumpulainen.

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, josta vapaaehtoinen 2€:n maksu, muutoin vapaa pääsy.
Tilaisuuden järjestää Keski-Suomen Muinaistutkijat yhdessä Keski-Suomen museon kanssa.
Tervetuloa!

Lisätietoja:
Antti Knuuttila, antti.knuuttila@pp.inet.fi
Mirja Knuuttila, knuuttila.mirja@gmail.com, p. 040-7237363


JYVÄSKYLÄN KIRJAMESSUT


Paviljonki, Lutakonaukio 12
La 21.3. ja su 22.3.

Jyväskylän kirjamessuilta löydät Jyväskylän kaupungin osastosta C231. Osastolla saat lisätietoa teatterin uusimmista ensi-illoista ja liikuntapalvelujen kevään kampanjoista. Voit myös testata omia voimiasi sekä osallistua houkuttelevien teatteri- ja liikuntapalvelujen palkintojen arvontaan.

Lisätietoja: http://www.sevent.fi/kirjamessut/
Terhi Pekkarinen, p. 014 266 1563, terhi.pekkarinen(a)jkl.fi


Jyväskylän taidemuseo: TAIDEVARTTI – KESKUSTELEVA KUVAN TARKASTELU


Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23
La 21.3. klo 13.00 ja 14.00

Taidevartin aikana sukelletaan syvälle yhden näyttelyteoksen maailmaan ja avataan sen merkityksiä yhteisesti keskustelevan kuvan tarkastelun menetelmällä Henna Hietaisen tai Henna Keski-Mäenpään johdolla.

Vapaa pääsy!
Lisätietoja: museolehtori Sirpa Turpeinen 050 542 0591


Suomen käsityön museo: COSPLAY EUROPE TOUR, DOKUMENTTIELOKUVAN ENSI-ILTA JA Q&A -PANEELI


La 21.3. klo 14.00-18.00
Suomen käsityön museo, Kauppakatu 25

Cosplay Tour Europe on dokumenttiprojekti, jonka tarkoituksena on selvittää eurooppalaisen cosplayn syvin olemus. Viisihenkinen, intohimoinen cosplay-tiimi kiersi kesällä kuukauden verran Euroopassa. He vierailivat eri maiden coneissa, haastattelivat cosplayn kuumia nimiä ja dokumentoivat sekä näkemäänsä että kokemaansa. Seikkailun päämääränä oli tutustua cosplayn monimuotoisuuteen Euroopassa, nähdä millaista conien teko on ja yhdistää Euroopan cosplaykansaa hitusen näyt-tämällä, miten hommat hoidetaan muissa maissa!
Dokumentin kesto on noin 1,5 tuntia. Dokumentin jälkeen Question & Answer –paneeli tekijöiden kanssa.

Vapaa pääsy!
Lisätietoja: Suomen käsityön museon info, p. 014 266 4370


Jyväskylän kaupunginteatteri: PRINSESSA RUUSUNEN – ensi-ilta!


La 21.3. klo 15.00
Jyväskylän kaupunginteatteri, suuri näyttämö, Vapaudenkatu 36

Maailman ihanin satu!

Paha Tuonetar kiroaa prinsessa Ruususen tämän ristiäisissä. Tuonetar ennustaa, että ennen 16-vuotispäiväänsä Ruusunen haavoittuu värttinään ja menehtyy. Ruususen haltiakummit onnistuvat taikavoimillaan lieventämään kirousta. Ruusunen vajoaa sadan vuoden uneen, josta vain rakkauden suudelma voi hänet herättää. Ehtiikö tosi rakkaus pelastaa Ruususen ennen kuin on liian myöhäistä?

Sakari Hokkanen on tehnyt kaikkien tunteman sadun pohjalta uuden näytelmän, jossa iki-ihana rakkaustarina saa pintaansa ripauksen glitteriä ja kourallisen kimalletta. Prinsessa Ruususen kosijoiden joukossa nähdään muiden muassa prinssi Chiik Ensimmäinen.

Näytelmä on täynnä vauhtia, romantiikkaa ja huumoria ja soveltuu kaikenikäisille prinsessoille ja prinsseille, kuninkaille ja kuningattarille.

Liput: 24€ / 22€ / 16€ ESITYS LOPPUUNVARATTU!
Teatterin lippumyymälä puh. 014 266 0110, Vapaudenkatu 36, avoinna ti-pe klo 14-19, (pu-helinpalvelu ti-pe klo 13 alkaen), la klo 12-19. Lippu.fi -sivulta tai toimipaikoista kautta maan. R-kioskilta lippuja ostettaessa tapahtumanumero on 108228


Jyväskylän kaupunginteatteri: AVOIN LIITTO –ensi-ilta!


La 21.3. klo 19.00
Jyväskylän kaupunginteatteri, pieni näyttämö, Vapaudenkatu 36

Mies ja nainen. Aviopari. ”Yhteinen” päätös vapaudesta tulla ja mennä – eli ihan virallisesta luvasta sekä syödä kakkupalansa että säästää se. Tästä ei totisesti parisuhde parane. Uu-dessa, uljaassa avoimessa liitossa vallitsee tästä lähtien suorastaan satumainen onni. Kah-leiden sijaan turvaa, mustasukkaisuuden sijaan lämpöä, repivän draaman sijaan rauhaa ja auvoa – näinköhän? Onko kuitenkin niin, että jos kakkupalansa syö, niin sen on vain mahdoton olla enää illalla jääkaapissa odottamassa?

Avoin liitto on Dario Fon ja hänen vaimonsa Franca Ramen kirjoittama mustaksi komediaksi virittyvä klassikko yrityksestä antaa puolisolle täydellinen vapaus. Iiristiina Varilon ohjauksessa Jyväskylän kaupunginteatterin virtuoottiset näyttelijät Anneli Karppinen ja Joni Leponiemi heittäytyvät avoimen liiton nyrkkeilykehään ja viuhuttavat tyrmäävästi sanan säilää. Onko tässä matsissa voittajia ja häviäjiä? Tule ja ota selvää…

Liput: alk. 24 € / 22 € / 16 €
Lippuvaraukset: Teatterin lippumyymälä puh. 014 266 0110, Vapaudenkatu 36, avoinna ti-pe klo 14-19, (puhelinpalvelu ti-pe klo 13 alkaen), la klo 12-19. Lippu.fi -sivulta tai toimipaikoista kautta maan. R-kioskilta lippuja ostettaessa tapahtumanumero on 108228

Lisätietoja: www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri


Kuva: Riku Suonio


TUPA RYSKYI, PARRET PAUKKUI -SUOMEN KANSAN RIVOT RUNOT


La 21.3. klo 20.00, kesto n. 1h.
Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23

Jyväskylän päivät -synttäriviikon ja vanhan Kalevalan 180 –juhlavuoden kunniaksi leikitellään Suomen kansan roisilla menneisyydellä. Tupa ryskyi -parret paukkui on Eero Enqvistin, Pinja Hahtolan ja Petra Lampisen punat poskille kohottava esitys, joka on koottu kalevalaisista kansanrunoista. Muun muassa Elias Lönnrotin ja C.A. Gottlundin keräämät runot ovat jääneet arkistoihin "epäsiveellisyytensä" vuoksi. Aiemmin sensuroitu materiaali on kerätty Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran arkistoista.

Esityksessä nähdään mm. paimenpoika pahassa puutteessa, lemmekäs Lönnrot, vanhat piiat vonkaamassa sekä Wittu ja Kürppä kilpasilla. Kerätystä aineistosta julkaistaan myös kirja Kalevalan päivänä. Tätä esitystä ei kannata jättää väliin!

Esitys on K-18.

Näyttelijät: Eero Enqvist ja Pinja Hahtola
Muusikko: Petra Lampinen

Liput: 10 €
Ennakkovaraukset: http://www.lyyti.in/rivot_runot

Liput lunastetaan paikan päällä ennen esitystä. Käteismaksu!

Lisätietoja: kulttuurituottaja Riikka Järvinen, p. 014 266 4043, riikka.jarvinen(a)jkl.fi


Copyright © Jyväskylän kaupunki 2015 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta