Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki
Jyväskylän kaupunki / Palvelut / Opetus ja koulutus

Opetus ja koulutus

Jyväskylä on maan vilkkaimpia opiskelukaupunkeja. Lähes joka kolmas vastaantulija on koululainen tai opiskelija, yhteensä heitä on 45 000. Täällä asuvat maan koulututetuimmat kolmikymppiset. Suomalaisuuden ja koulutuksen perinne on vahva: tänne on perustettu maan ensimmäinen suomenkielinen oppikoulu, maan ensimmäinen suomenkielinen kansakoulun opettajaseminaari ja maan ensimmäinen suomenkielinen tyttökoulu.

Jyväskylässä on mahdollisuus laadukkaaseen opiskeluun ja itsensä kouluttamiseen läpi elämän!

Päivähoito
Varhaiskasvatuspalvelut vastaa lapsen varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja kuntoutuksen tarpeisiin ja tukee perheitä kasvatustehtävässä ja vanhemmuudessa.

Opetuspalvelut
Opetuspalveluihin kuuluvat kaupungin perusopetusta antavat koulut ja Jyväskylän kansalaisopisto.Opetuspalvelujen sivuilta löytyy tietoa koulunkäynnistä Jyväskylässä, linkit kaupungin ja muiden ylläpitämiin peruskouluihin sekä lukioihin.
Koulut

Jyväskylän kansalaisopisto
Kansalaisopisto tarjoaa monipuolista yleissivistävää aikuiskoulutusta. Opisto on tarkoitettu ensisijaisesti 16 vuotta täyttäneille, mutta muodollista ala- tai yläikärajaa ei ole. Opistossa voivat opiskella kaikki peruskoulutuksesta ja kotipaikkakunnasta riippumatta.

Jyväskylän kaupungin kuvataidekoulu
Kuvataidekoulu järjestää jyväskyläläisille lapsille, nuorille ja aikuisille taiteen perusopetusta kuvataiteessa, arkkitehtuurin opetuksessa sekä muuta taiteiden edistämiseen liittyvää toimintaa.

Taiteen perusopetus
Taiteen perusopetus on tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää ensisijaisesti lapsille ja nuorille järjestettävää eri taiteenalojen opetusta.