Suoraan sisältöön

Palveluliikenne

Jyväskylän palveluliikenne tunnetaan nykyisin nimellä Linkki-VIP. Palveluliikenne on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka mahdollistaa myös henkilökohtaisempaa palvelua tarvitsevien asiakkaiden kulkemisen. Palveluliikenteen kyydillä pääsee asioimaan Jyväskylän keskustaan, aluekeskuksiin, terveysasemille tai muihin palvelupisteisiin. Autot ovat ilmastoituja, esteettömiä pienoisbusseja, joissa on turvavöin varustetut paikat 14 matkustajalle. Pyörätuolilla tai lastenvaunujen kanssa matkustaville on autoissa kaksi paikkaa.

Palveluliikenteessä on käytössä Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Waltti-lippujärjestelmä. Palveluliikenteessä matkustetaan samoilla lipputuotteilla ja -hinnoilla kuin paikallisliikenteen Linkki-busseissa. Kertalippuja voi ostaa autosta. Sotiemme veteraaneille ja sotainvalideille palveluliikennekyyti on ilmaista.

Järjestäjä ja liikennöitsijä

Palveluliikenteen järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki. Liikennöitsijänä on kilpailutuksen perusteella valittu Tilausajot Mennään Bussilla Oy.

Näin käytät Linkki-VIPiä

Kukin kuudesta Linkki-VIPistä kiertää oman aikataulunsa mukaisesti palvelualueellaan. Kyytiin pääsee aikatauluissa kerrotuilta aikataulupisteiltä, mutta kutsusta auto voi poiketa hakemaan vaikka kotipihasta. Kyydeistä voi sopia kuljettajan kanssa esim. soittamalla auton palvelunumeroon.

Kyydinvälityspalvelu ottaa tilaukset vastaan 1.4.2016 alkaen

Jyväskylässä aloittaa 1.4.2016 toimintansa uusi kyydinvälityskeskus, johon myös Linkki-VIP-asiakkaiden tilauspuhelut jatkossa ohjautuvat.

HUOM: Puhelinnumerot eivät muutu, vaan kyydin saa jatkossakin tilattua entisestä auton puhelinnumerosta.

Keskus välittää kuljetustilaukset suoraan Linkki-VIP-autojen ajoneuvolaitteille. Kuljettajat voivat siten keskittyä turvalliseen ajamiseen ja matkustajien palvelemiseen.

Aikataulupisteiltä nousevien palveluliikenteen asiakkaiden ei jatkossakaan tarvitse ilmoittaa kyytitarpeitaan etukäteen, vaan he voivat käyttää palvelua aiempaan tapaan.

Linkki-VIP -palvelualueet ja kyytitilaukset

  • Auto 1: Huhtasuo-Lohikoski ja Kuokkala, p. 050 4690 100
  • Auto 2: Halssila, Kortepohja, p. 050 4690 200
  • Auto 3: Kypärämäki, Viitaniemi, p. 050 4690 300
  • Auto 4: Keltinmäki, Keljonkangas, Säynätsalo, p. 050 4690 400
  • Auto 5: Palokka, Vesanka, Kuohu, Tikkakoski, Nyrölä, p. 040 849 2252
  • Auto 6: Vaajakoski, p. 040 849 2251

Linkki-VIP -palveluopas

Selaa Linkki-VIP -palveluopasta (pdf)

Linkki-VIP -oppaasta löydät voimassa olevat aikataulut ja reitit sekä muuta hyödyllistä tietoa palveluliikenteestä. Opasvihko on jakelupisteissä seuraavissa jakelupisteissä:

Korpilahden asiointiliikenne

Entisen Korpilahden kunnan alueella asukkaita palvelee takseilla hoidettu asiointiliikenne kaupungin järjestämänä. Reiteiltä voidaan pyynnöstä tehdä pieniä poikkeamia. Matkasta peritään linja-autotaksan mukainen maksu.

Reitit ja aikataulut

Saukkolasta Muurameen

Muuramen monipalveluliikenne Monari palvelee Jyväskylän puolella Saukkolan asukkaita tiistaisin ja perjantaisin. Kyyti suuntautuu Muuramen palveluille ja sitä voi kutsua/tiedustella suoraan autoilijalta 040 145 9215/Liikenne Laakkonen.

Lisätietoja ja aikataulut

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2017 • Sivun alkuunTietoja sivustosta