Suoraan sisältöön

Kulttuurista iloa ja inspiraatiota arkeen

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut luo edellytyksiä taiteen ja kulttuurin kokemiselle ja tekemiselle järjestämällä tapahtumia sekä tukemalla kaupunkilaisten omaehtoista kulttuuritoimintaa. Kulttuuripalveluiden tärkeitä kohderyhmiä ovat lapset ja ikääntyneet: Kulttuuriaitta ja Lasten Lysti tuovat tekemisen ja kokemisen riemua päiväkoteihin, kouluihin ja perheille kun taas Taideapteekki huolehtii ikäihmisten säännöllisistä taideannoksista päiväkeskuksissa ja hoivakodeissa. Vuosittain myönnettävillä avustuksilla luodaan edellytyksiä jyväskyläläiselle kulttuuri- ja kansalaistoiminnalle joka kannustaa hyvinvointia edistävään yhteisölliseen tekemiseen ja rikastuttaa kaupungin kulttuuritarjontaa. Esityksiin ja kulttuurikohteisiin voi tarvittaessa tutustua myös yhdessä vapaaehtoisen kulttuuriluotsin kanssa.


 Tapahtumat


 Lapset ja perhe


 Ikääntyneet ja vapaaehtoistyö


Ajankohtaista


Kaiken maailman lauluja ke 29.10.

Iloisessa koko perheen konsertissa keskiviikkona 29.10. klo 18 esiintyvät Jyväskylän ammattiopiston lasten sinfoniaorkesteri Trombi ja muusikko-opiskelijoiden maailmanmusiikkityöpajalaiset. Siltasalissa (Pitkäkatu 19-12) järjestettävässä konsertissa kuulijat johdatetaan seikkailulle Afrikkaan ja otetaan mukaan musisoinnin riemuun ohjatuin kehorytmein. Kesto 45 min. Vapaa pääsy!

Lisätietoja Lasten Lystin sivuilta www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/lapset

Kaiken maailman lauluja 29.10.

Kino Hopea -elokuva pe 7.11.

Perjantaina 7.11. klo 13.00 Minnansalissa esitetään ruotsalainen elokuva Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi (2013). Felix Herngrenin ohjaama komedia perustuu Jonas Jonassonin saman nimiseen menestysromaaniin. Tuntia ennen elokuvaa järjestetään Arktinen bingo yhteistyössä Arktisen Upeeta -festivaalin kanssa. Vapaa pääsy, tervetuloa viihtymään!

Kino Hopea on varttuneemmalle yleisölle suunnattu elokuvasarja. Ennen näytöstä elokuva esitellään ja näytöksen jälkeen on mahdollista jäädä keskustelemaan nähdystä elokuvasta. Kino Hopea järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.

Marraskuun toivelauluja yhdessä laulaen pe 14.11.

laulusta voimaa logoSeuraava Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuus järjestetään Minnansalissa perjantaina 14.11. klo 13.00-14.30 teemalla Marraskuun toivelaulut. Vapaa pääsy, tervetuloa laulamaan yhdessä!

www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/laulustavoimaa

Lautakunta myönsi kansalaistoiminnan avustuksia

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta myönsi syyskuun kokouksessa tämän vuoden viimeiset kohdeavustukset. Kansalaistoiminnan avustusmäärärahaa oli jäljellä 2 250 euroa.

17.9. myönnetyt kansalaistoiminnan kohdeavustukset (pdf)

Lue Aaltoja-lehti

Jyväskylän kulttuuritoimijoiden yhteisen Aaltoja!-lehden uusin numero sisältää tuoretta tietoa Jyväskylän kaupunginteatterin esityksistä, Jyväskylä sinfonian konserteista, kulttuuripalveluista, nuorisopalveluista, Alvar Aalto -museon, Keski-Suomen museon, Jyväskylän taidemuseon ja Suomen Käsityönmuseon näyttelyistä sekä muista kaupungin tapahtumista.

Näköislehtiversio - Aaltoja! Jyväskylän kulttuurisyksy 2014

Tiedotteet

Kulttuuri- ja liikuntalautakunnan seuraava kokous 29.10.2014

23.10.14

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan seuraava kokous on keskiviikkona 29.10.2014. Kokouksen aiheita ovat muun muassa: - Kuntalaisaloite liikuntapaikkojen pääsymaksujen tasa-arvoisista opiskelija-alennuksista ...

Lasten Lysti -tapahtuma jatkuu vauhdikkailla konserteilla

22.10.14

Lasten Lystin loka-marraskuun ohjelmassa on koko perheen konsertteja, joissa kuullaan värikästä maailmanmusiikkia, Puhveli-Billin lännensirkuksen meininkiä ja Pellekaija Pumin mainioita lauluja ...

Kulttuuriluotsit tavattavissa maanantaisin pääkirjastossa

28.08.14

Kulttuuriluotsit ovat tavattavissa syksyn aikana maanantai-iltapäivisin Jyväskylän pääkirjastossa (Vapaudenkatu 39-41). Ensimmäinen tapaamiskerta on 1.9. ja siitä eteenpäin joka maanantai klo ...