Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki
Kulttuuripalvelut
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs.
40100 Jyväskylä
Huom! Käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut[at]jkl.fi

Kulttuuripalvelut


AJANKOHTAISTA

Kulttuuripalvelut suljettu 29.6.-24.7.

Jyväskylän kulttuuripalvelut muutti toukokuun lopussa Matarankadulta uusiin tiloihin. Toimisto on kirjastotalon (pääkirjasto-kansalaisopisto) neljännessä kerroksessa, osoitteessa Vapaudenkatu 39-41, kulku kansalaisopiston päädystä.

Toimisto on suljettu kesälomien vuoksi 29.6.-24.7. Hyvää kesää!


Lounaispuistossa tanssitaan!

Lounaispuiston kesän ohjelmassa on ensi tiistaina 7.7. tankotanssia. Tankotanssikoulu Ready Set Pole:n johdolla on mahdollisuus päästä kokeilemaan tankotanssin alkeita ulkona ja ilta huipentuu kahteen tanssiesitykseen. Puistotanssit alkavat klo 18 ja kestävät noin tunnin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tervetuloa tanssimaan ja nauttimaan esityksistä!

Lounaispuiston kesän ohjelma netissä http://visit.jyvaskyla.fi/tapahtumat/lounaispuisto ja facebookissa https://www.facebook.com/events/911404362214979/

Lisätietoja: Asta Kantonen p. 014 266 1954
asta.kantonen(at)jkl.fi


Opastettuja kävelykierroksia Puistokadun vanhalla hautausmaalla

Jyväskylän Vanhaan hautausmaahan Puistokadulla voi tutustua lähemmin heinäkuussa pidettävillä opastetuilla kävelykierroksilla. Hautausmaakierroksella perehdytään Jyväskylän kaupungin historiaan. Kierros päättyy musiikkihartauteen Vanhan hautausmaan kappelissa.

Kävelykierroksilla selviää muun muassa, miten suomenkielisten koulujen perustaminen vauhditti kaupungin kasvua ja herätti sen taide-elämän. Kierroksilla tutustutaan myös vähemmän tunnettujen jyväskyläläisten, kuten kanteleensoittaja ja kansanmuusikko Kreeta Haapasalon, elämään. Musiikkihartaudessa 9.7. kuullaan myös Haapasalon sävellyksiä, joista tunnetuin on Kleofas Immanuel Nordlundin sanoittama Kanteleeni.

Opastetut kävelykierrokset torstaisin 2.7., 9.7., 16.7. ja 23.7. klo 18. Kierroksen kesto on puolitoista tuntia ja mukaan mahtuu kerralla 40 ihmistä. Kierrokselle lähdetään hautausmaan Tourukadun puoleiselta portilta. Kolmen euron hintaisia lippuja voi ostaa ennakkoon Jyväskylä-infosta, Asemakatu 7, tai suoraan oppaalta ennen kierroksen alkua, mikäli ryhmässä on vielä tilaa. Opastettujen kierrosten ja hartausten suunnittelussa on ollut mukana Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut.

Lisätietoja:
Jyväskylän seurakunta, Jyväskylän Seudun Matkailu
puh. 014 266 0113


Lounaispuistossa nautitaan kesästä ja mielenkiintoisesta ohjelmatarjonnasta

Viihtyisä Lounaispuisto Seminaarinkadun yläpäässä on kesäisin suosittu tapahtumapaikka. Tänä kesänä ohjelmassa on mm. konsertteja, yhteislaulutilaisuuksia, vaihtuvateemaisia puistotansseja ja piknik-iltoja elokuvien merkeissä.

Käy tsekkaamassa Lounaispuiston kesäohjelma visit.jyvaskyla.fi/tapahtumat/lounaispuisto

Tervetuloa Lounaispuiston vehreään tunnelmaan nauttimaan kulttuurielämyksistä!


Tiedotteet

Tankotanssia Jyväskylän Lounaispuistossa 7.7.

03.07.15

Lounaispuiston kesän ohjelmassa on tiistaina 7.7. kello 18 tankotanssia. Yleisöllä on mahdollisuus kokeilla lajin alkeita ulkoilmassa ja päästä näkemään myös ...

Lounaispuiston yhteislauluillassa lauletaan rakkauden sävelmiä

26.06.15

Lounaispuiston Kesän seuraavassa yhteislauluillassa 30.6 klo 18 lauletaan rakkauden sävelmiä. Lauluiltoja vetää tuttuun tapaan Konsta Niskavaara ja Sputnik-yhtye. Lauluvihkot jaetaan ...

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 9.6.2015

09.06.15

Lautakunta käsitteli muun muassa talousasioita ja antoi lausunnon Kuokkalan yhtenäiskoulun hankesuunnitelmasta. Lautakunta hyväksyi kulttuuri- ja liikuntapalvelujen talouden käyttösuunnitelmaan tehdyn teknisen ...