Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki
Kulttuuripalvelut
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs.
40100 Jyväskylä
Huom! Käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut[at]jkl.fi

Kulttuuripalvelut

AJANKOHTAISTA


Laulusta voimaa goes Palokka

Arkihuolet heitetään hetkeksi syrjään jouluisten yhteislaulujen soidessa Palokan kirjastossa (Koivukatu 5) maanantaina 12.12. klo 13 alkaen. Kuluvan vuoden viimeisen Laulusta voimaa -tilaisuuden teemana helkkää Joulunajan helmet. Ohjelmistoon on valittu tuttuja ja hieman tuntemattomampiakin tunnelmallisia joulutarinoita sekä suomalaisille rakkaita klassikoita. Juontajana ja laulattajana toimii kapellimestaritonttu Jaana Eloranta. Hänen lisäkseen yhteislauluja säestää Palokan pelimannitalolta tuttu Kari Hokkanen.Lystikäs metsäseikkailu alkakoon!

Kahdeksatta kertaa järjestettävä Lasten Lysti lähtee tänä vuonna kunnolla metsään ja puusta päästään pitkälle. Teeman innoittamana syksyn ohjelmistossa seikkaillaan mättäillä, loikitaan lätäköissä ja tavataan monenlaisia metsäneläviä, aina kämminkäisistä Päistikka-ötökkäorkesteriin ja Rölli-peikosta Riimikissaan. Lysti tarjoaa kaikenikäisille katsojille hulvattomia konsertteja, ikimuistoisia elokuvaelämyksiä, lumoavia teatteri- ja tanssiesityksiä ja paljon uusia ystäviä.

Lisätietoja ja ohjelma kokonaisuudessaan löytyy Lasten Lysti nettisivuilta.


Taidetestaajat

Taidetestaajien vierailukohteet valittu – Keski-Suomesta mukana Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri

Taidealan organisaatiot saivat jättää ehdotuksia tavasta, jolla ne haluaisivat olla mukana taidetestaamisen kohteina lukuvuonna 2017–2018. Ehdotuksen jätti 135 taidelaitosta ja -organisaatiota ja näistä mukaan valittiin 55.
Keski-Suomen vierailukohteet ovat Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri.

Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittama Taidetestaajat-hanke mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua kulttuurikohteissa. Toinen taidelaitosvierailu on omassa maakunnassa tai lähialueella ja toinen vierailu suuntautuu Keski-Suomen tapauksessa pääkaupunkiseudulle. Kulttuurikohteiden valinnoissa painotettiin taiteellisen laadun lisäksi nuorten kanssa tehtävää yleisötyötä sekä sitä, miten nuoret vastaanotetaan ja miten heistä huolehditaan vierailun aikana sekä miten etukäteistyöskentely sekä jälkipuinti oli suunniteltu toteutettavaksi.

Hanketta koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto ja Keski-Suomen aluekoordinaatiosta vastaa lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta ja aluekoordinaattori Hanna Brotkin.
Lue lisää taidetestaajista.

Tiedotteet

Jouluiset yhteislaulut virittävät juhlatunnelman Palokan kirjastolla 12.12.

05.12.16

Arkihuolet heitetään hetkeksi syrjään jouluisten yhteislaulujen soidessa Palokan kirjastossa (Koivukatu 5) maanantaina 12.12. klo 13 alkaen. Kuluvan vuoden viimeisen Laulusta ...

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 30.11.2016

30.11.16

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi muun muassa ensi vuoden käyttösuunnitelman sekä sopimuksen, jolla korkeakoululiikunnan tarran lunastaneet pääsevät maksutta Monnarin kuntosalille. ...

www.taidetestaajat.fi