Suoraan sisältöön

Kulttuuripalvelut

AJANKOHTAISTA


Ikkuna menneeseen Jyväskylään aukeaa Sokoksen seinään

Jyväskylä-aiheisia kuvia heijastetaan Sokoksen Asemakadun puoleiselle seinälle 28.9.-30.9. klo 20–24 Valon kaupunki -tapahtuman yhteydessä. Projisointiteoksen kuvat ovat koonneet kulttuuriluotsit. Kotialbumien kuvia voi tuoda digitoitavaksi pääkirjaston musiikkiosastolle. Kuvat saa takaisin itselleen sen jälkeen, kun ne on tallennettu Albumit auki -nettiarkistoon.


Käy katsomassa Albumit auki -kuvia pääkirjaston aulassa!

Jyväskyläläisiä kuvia on tallennettu julkiseen Albumit auki -arkistoon syksystä 2014 lähtien. Pääkirjaston Valokuvien Jyväskylä -valokuvanäyttely esittelee arkiston kuva-aarteita vuosien varrelta. Näyttelyn kuvat on koonnut kulttuuriluotsi Tuija Broman yli tuhannesta Jyväskylä-aiheisesta kuvasta. Valokuvia voi käydä ihastelemassa pääkirjaston ensimmäisessä kerroksessa 5.10. asti.


Kenelle kuuluu keskisuomalainen lastenkulttuuripalkinto?

Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta hakee syyskuussa ehdotuksia lastenkulttuuripalkinnon saajaksi. Paljasta meille keskisuomalainen henkilö, yhteisö tai toimintamalli, joka on jäänyt mieleesi erityisen ansiokkaana lastenkulttuurin saralla. Otamme ilolla vastaan ilmiannot taiteilijasta tai muusta kulttuurielämän toimijasta, jolle lastenkulttuuripalkinto mielestäsi kuuluu. Lue lisää ja äänestä: www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/aitta/palkinto.


Ikäihmisten syyskauden kulttuuripaketti kasassa!

Tutustu Taideapteekin esitteeseen sähköisesti. Esite löytyy pian myös päiväkeskuksista, kirjastoista, yhteispalvelupisteistä, terveysasemilta, museoista ja muista kulttuurikohteista Jyväskylässä. Taideapteekissa on tarjolla jälleen monipuolista kulttuuriohjelmaa ikäihmisille eri puolilla Jyväskylää.


Kaikki keskisuomalaiset kahdeksasluokkalaiset mukana taidetestauksessa

Koulujen ilmoittautuminen taidetestaukseen lukuvuodelle 2017–2018 päättyi maaliskuussa, ja Keski-Suomesta mukaan ilmoittautui 3 069 oppilasta eli 100 % koko alueen kahdeksasluokkalaisista.

Keski-Suomen aluekoordinaattori Hanna Brotkin iloitsee kaikkien 8-luokkien lähdöstä mukaan.

- Jokainen Taidetestaukseen osallistuva luokka saa mahdollisuuden vierailla kahdessa kulttuurikohteessa. Toinen suuntautuu omaan maakuntaan ja toinen pääkaupunkiseudulle. Keski-Suomessa odotetaan erityisesti matkaa Helsinkiin ja suosikkikohteisiin eli nykytaiteen museo Kiasmaan sekä Suomen Kansallisoopperaan. Lue lisää aiheesta >>


Tiedotteet

Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 13.9. pidetystä kokouksesta

13.09.17

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta antoi osaltaan ensi vuoden talousarvioesityksen ja jakoi syksyn liikunta-avustukset. Lisäksi päätettiin muun muassa, ettei kaudella 2017-2018 tekojäiden ...

Jyväskylä-aiheisia kuva-aarteita esillä pääkirjaston valokuvanäyttelyssä

13.09.17

Jyväskyläläisiä kuvia on tallennettu julkiseen Albumit auki -arkistoon syksystä 2014 lähtien. Valokuvien Jyväskylä -näyttely esittelee arkiston aarteita vuosien varrelta Jyväskylän ...

www.taidetestaajat.fi