Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki
Kulttuuripalvelut
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs.
40100 Jyväskylä
Huom! Käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut[at]jkl.fi

KulttuuriAitta

”Olisi aika tylsää, jos joka maassa/kunnassa olisi sama tyyli ja tapa. Kulttuurin avulla eri maalaiset erottuvat muista.”

OhjaajapankkiKulttuuriaitta on Jyväskylän, Muuramen, Hankasalmen, Toivakan, Uuraisten, Laukaan, Petäjäveden, Keuruun ja Multian alueella toimiva lasten- ja nuortenkulttuurin yhteistyöverkosto. Tuomme taiteen ja kulttuurin iloa lapsille sekä heidän kanssaan työskenteleville järjestämällä monitaiteisia, osallistavia ja inspiroivia työpajoja kouluissa ja päiväkodeissa. Kulttuuriaitan ohjaajapankista löytyy alan ammattilaisia myös muiden kulttuuritoimijoiden tarpeisiin!
Lue lisää Kulttuuriaitasta »

Sivuiltamme löytyvät hauskan syvälliset sitaatit ovat Kulttuuriaitta-alueen 5-luokkalaisten ajatuksia siitä, miksi kulttuuri on tärkeää.

Ajankohtaista

LOP


Taidetestaajien vierailukohteet valittu – Keski-Suomesta mukana Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri

Taidetestaajat

Taidealan organisaatiot saivat jättää ehdotuksia tavasta, jolla ne haluaisivat olla mukana taidetestaamisen kohteina lukuvuonna 2017–2018. Ehdotuksen jätti 135 taidelaitosta ja -organisaatiota ja näistä mukaan valittiin 55.
Keski-Suomen vierailukohteet ovat Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginteatteri.

Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondenin rahoittama Taidetestaajat-hanke mahdollistaa kolmen vuoden ajan jokaiselle kahdeksasluokkalaiselle nuorelle kaksi taidelaitosvierailua kulttuurikohteissa. Toinen taidelaitosvierailu on omassa maakunnassa tai lähialueella ja toinen vierailu suuntautuu Keski-Suomen tapauksessa pääkaupunkiseudulle. Kulttuurikohteiden valinnoissa painotettiin taiteellisen laadun lisäksi nuorten kanssa tehtävää yleisötyötä sekä sitä, miten nuoret vastaanotetaan ja miten heistä huolehditaan vierailun aikana sekä miten etukäteistyöskentely sekä jälkipuinti oli suunniteltu toteutettavaksi.

Hanketta koordinoi Suomen Lastenkulttuurikeskusten liitto ja Keski-Suomen aluekoordinaatiosta vastaa lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta ja aluekoordinaattori Hanna Brotkin.
Lue lisää taidetestaajista.

Satumetelisoppa loiskuu kirjastolla 20.11.

Kuva: Soiva Soppatykki

Satumetelisoppa porisee kirjastolla lasten oikeuksien päivän kunniaksi keittäen kokoon musiikkia, runoja, satuja ja toiminnallisia tuokioita. Tänä vuonna päivän teemana on yhdenvertaisuus lapsia ja nuoria osallistaen ja syrjintää ehkäisten. Lasten oikeuksien päivän kunniaksi kirjasto on poikkeuksellisesti auki sunnuntaina 20.11. klo 12—16.

Satumetelisopan ainekset: Muuan Mies -yhtyeen laulaja-lauluntekijä ja kirjailija Ismo Puhakka esittää omia lastenrunojaan ja laulujaan teemalla Hei hommiin!. Pienillä runoili-janaluilla on mahdollisuus rustailla runoja haluamistaan aineksista. Soppakauhallisen eri musiikkityylejä räpistä rockiin ja reggaesta bluesiin annostelee klo 13 alkaen Soivan Soppatykin konsertti artisteinaan Piisamirotta Pasi ja Jättivompatti Toto. Värittää saa yhdessä Unicefin vapaaehtoisryhmän kanssa ja lisäksi Toivo- ja Anna-nukkeja voi auttaa pääsemään jouluksi uuteen kotiin.

Tapahtuman järjestää Kulttuuriaitta yhteistyössä Jyväskylän kaupunginkirjaston, Taiteen edistämiskeskuksen ja Unicefin vapaaehtoisryhmän kanssa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kesäuutisia Kulttuuriaitasta

Lukuvuoden 2016-2017 ilmoittautuminen alkaa 17.8. Ohjelma on päivitetty verkkosivuille.

Jyväskylän ohjelmasta vastaava suunnittelija Johanna Rossi on opintovapaalla 1.8.-31.12.2016 välisen ajan, joten lisätietoja antaa sijainen Hanna Brotkin, joka toimii suunnittelijana ja toiminnan organisoijana koko lukuvuoden ajan. Hanna on myös tänä syksynä alkavan Taidetestaajat -hankkeen aluekoordinaattori.Taide tärkeiden testaajien käsiin!

Suomen Kulttuurirahasto kutsuu kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kokemaan ja arvioimaan taidetta. Historiansa suurimmassa tukihankkeessa Rahasto vie kolme ikäluokkaa yläasteen 8.-luokkalaisia taidelaitoksiin syksystä 2017 lähtien. Opettajat mukaan laskien hanke tavoittaa lähes 200 000 ihmistä. Suurhanke vastaa hyvin yläasteen rehtoreiden toiveisiin, sillä Rahaston teettämän kyselyn mukaan peräti 97 % rehtoreista lisäisi taidekäyntejä, jos niiden kustannukset olisivat halvemmat.

Kulttuurirahaston Taidetestaajat-hankkeessa tavoitteena on saada suomalaiset nuoret kokemaan taidetta, myös sellaista johon moni ei muuten saa kosketusta. Hanke toteutetaan yhdessä Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton kanssa, joka vastaa sen koordinoinnista, kuljetusten järjestämisestä ja hallinnoinnista. Hankkeen toteuttamisesta Keski-Suomen alueella vastaa Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta.
Tiedote Lastenkulttuuri.fi. Lisätiedot Taidetestaajat.fi


Lastenkulttuuri.fi-barnkultur.fi on lastenkulttuurialan kokoavin tietolähde

Lastenkulttuuri.fi-barnkultur.fi-sivusto on koko lastenkulttuurialaa palveleva ja monipuolinen tietolähde. Tiedotuskeskuksena toimiva sivusto on lastenkulttuuriorganisaatioiden, lastenkulttuuritoimijoiden sekä muiden kulttuuritoimijoiden verkostoitumistyökalu ja ajankohtainen tietopankki.

Sivusto kertoo, mitä Suomessa tapahtuu parhaillaan lastenkulttuurin saralla ja tarjoaa runsaasti tukea ja verkostoitumismahdollisuuksia lastenkulttuurin ammattilaisille. Lastenkulttuurin yleisöt voivat tarkastella sivustolla ylläpidettävästä valtakunnallisesta tapahtumakalenterista muun muassa lastenkulttuurifestivaalien tarjontaa. Löydät sivuston täältä


Kulttuurikasvatusta veikkausvaroin myös Kulttuuriaitasta!


Lastenkulttuurikeskusten toimintaa ympäri maata tuetaan veikkausvoittovaroin.
Myös Kulttuuriaitan toiminnasta osan tarjoavat suomalaiset lottoajat.

Lue lisää täältä

Lisää Kulttuuriaitan tapahtumia löydät täältä