Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki > Kirjasto ja kulttuuri > Kulttuuriaitta

Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta toimii seudullisesti yhdeksän kunnan alueella. Kulttuuriaittaan kuuluvat Jyväskylä, Muurame, Hankasalmi, Toivakka, Uurainen, Laukaa, Petäjävesi, Multia ja Keuruu.

Kulttuuriaitta
Jyväskylän kaupunki/ Kulttuuripalvelut
Käynti: Vapaudenkatu 39-41, 4. kerros
Posti: PL 341, 40100 Jyväskylä

Koordinaattori
Marjo Tiainen-Niemistö
p. 014 266 4048 / 040 736 4328

Suunnittelija
Johanna Rossi
p. 014 266 4046 / 040 707 2146

Kulttuuriyhdysopettaja

Paula Ohranen (ma-ti)
p. 014 266 4047 / 050 590 1045

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@jkl.fi

Kulttuuriaitta

Talo ilman kynnystä ja kattoa!

Kulttuuriaitta on Jyväskylän, Muuramen, Hankasalmen, Toivakan, Uuraisten, Laukaan, Petäjäveden, Keuruun ja Multian alueella toimiva lasten- ja nuortenkulttuurikeskus. Toiminta on pääasiassa suunnattu suoraan päivähoitoon ja kouluille, siis sinne missä lapsetkin ovat! Myös opettajille ja varhaiskasvattajille järjestetään vuosittain erilaisia koulutuksia, joiden tarkoituksena on antaa vinkkejä ja työkaluja taiteen keinojen käyttöön omassa työssä. Lue lisää Kulttuuriaitasta »

Ajankohtaista

ARJEN SANKARUUTTA PIENTEN JA ISOJEN TARINOISSA

Kulttuuriaitan menetelmäoppaista löytyy nyt uusi lasten ja vanhusten yhteisiin taidehetkiin johdatteleva Arjen sankarit -opas. Opas sisältää huomioita, vinkkejä ja esimerkkejä, kuinka suunnitella ja toteuttaa yhteisiä ja erillisiä taidetyöpajoja lapsille ja vanhuksille.

Tavoitteena on madaltaa kynnystä käyttää taiteen keinoja sekä ammattitaiteilijoiden avustuksella, että omaehtoisesti. Kantavana ideana on tutkia arjen sankaruutta tarinoiden avulla ja innoittamana. Työpajoissa käytetään nukketeatterin, musiikin, elokuvan ja mediakasvatuksen ilmaisukeinoja.

Arjen Sankarit -oppaan voit tilata Kulttuuriaitasta painoversiona tai ladata pdf-version Lastenkulttuurikeskusten verkoston Menetelmäoppaat -sivulta.

KULTTUURIAITTA ON MYÖS TAITEILIJAPANKKI

Kulttuuriaitta ylläpitää taiteilijapankkia, joka on erikoistunut tallettamaan lasten ja nuorten kanssa työskennelleiden hyvien taideohjaajien tietoja. Pankkiholveista löytyy eri taidelajien osaajia ja niitä voi käydä tutkimassa kaikki toimijat kun tulee tarve saada käyntiin taidetyöpaja lasten tai nuorten kanssa. Sivuilta löytyy myös valmiita työpajasisältöjä, joita taiteilijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet.

Tervetuloa taidemenetelmien palvelupankkiin!

http://www3.jkl.fi/kulttuuri/aitta/taiteilijapankki/
JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI JA KULTTUURIAITTA PERUSTAJAJÄSENENÄ UUDESSA LIITOSSA

Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto perustettiin Espoossa 19.5. Liiton tarkoituksena on edistää ammattimaisesti toimivien lasten- ja nuortenkulttuurikeskusten toimintaedellytyksiä ja vahvistaa lastenkulttuurin osaamista Suomessa. Liiton kotipaikka on Tampere.

Liittoon kuuluu perustamisvaiheessa neljätoista jäsentä, ja liiton hallituksen puheenjohtajana aloitti Porin lastenkulttuurikeskuksen johtaja, Tat Päivi Setälä. Perustajajäsenet ovat kaikki Lastenkulttuurikeskusten verkoston jäseniä. Verkosto on perustettu vuonna 2003 opetus- ja kulttuuriministeriön aloitteesta, vuodet 2003-2014 se toimi nimellä Lastenkulttuurikeskusten verkosto Taikalamppu.

Jyväskylän kaupungin koordinoima, seudullisesti toimiva Lasten- ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta on ollut verkoston jäsen sen perustamisesta alkaen. Kulttuuriaitan koordinaattori Marjo Tiainen-Niemistö on mukana uuden liiton ensimmäisessä hallituksessa.

Lisää Kulttuuriaitan tapahtumia löydät täältä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2015 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta