Suoraan sisältöön

Jyväskylän kaupunki
Kulttuuripalvelut
Vapaudenkatu 39-41, 4. krs.
40100 Jyväskylä
Huom! Käynti kansalaisopiston päädystä

kulttuuripalvelut[at]jkl.fi

KulttuuriAitta

”Olisi aika tylsää, jos joka maassa/kunnassa olisi sama tyyli ja tapa. Kulttuurin avulla eri maalaiset erottuvat muista.”

Ohjaajapankki Kulttuuriaitta on Jyväskylän, Muuramen, Hankasalmen, Toivakan, Uuraisten, Laukaan, Petäjäveden, Keuruun ja Multian alueella toimiva lasten- ja nuortenkulttuurin yhteistyöverkosto. Tuomme taiteen ja kulttuurin iloa lapsille sekä heidän kanssaan työskenteleville järjestämällä monitaiteisia, osallistavia ja inspiroivia työpajoja kouluissa ja päiväkodeissa. Kulttuuriaitan ohjaajapankista löytyy alan ammattilaisia myös muiden kulttuuritoimijoiden tarpeisiin!
Lue lisää Kulttuuriaitasta »

Sivuiltamme löytyvät hauskan syvälliset sitaatit ovat Kulttuuriaitta-alueen 5-luokkalaisten ajatuksia siitä, miksi kulttuuri on tärkeää.

AJANKOHTAISTA

Monikulttuurisuus aukeaa taiteen kautta

Monikulttuurisuuteen kasvattaminen on ajankohtainen aihe. Mitä hauskoja ja hienoja asioita voi löytää kulttuurien erilaisuudesta? Mitä kulttuurierot ihmisten välillä tarkoittavat ja olemmeko lopulta kovin erilaisia? Kulttuuriaitan monikulttuurisuuskasvatusta tukeva pajakokonaisuus aloittaa ensimmäisen kierroksensa tänä keväänä Jyväskylässä, Palokan alueen kouluissa.

Ohjelmassa on yhteisötaiteilija ja maailmanmatkaaja Gabriel Sydänvirran esitykset sekä maailman peleihin ja leikkeihin, afrikkalaiseen musiikkiin ja kulttuurien kohtaamiseen median keinoin johdattavat työpajat. Eri luokkatasoille suunnattuja työpajoja vetävät tanssija Outi Mäenpää, muusikko Pape Cisse sekä mediakasvattaja Sisko Vähämäki. Lue lisää täältä

Kulttuurikasvatusta veikkausvaroin myös Kulttuuriaitasta!


Lastenkulttuurikeskusten toimintaa ympäri maata tuetaan veikkausvoittovaroin.
Myös Kulttuuriaitan toiminnasta osan tarjoavat suomalaiset lottoajat.

Lue lisää täältä


Uusi menetelmäopas ohjaa temppuilun tielle

Kulttuuriaitalta on ilmestynyt uusi menetelmäopas Sirkus -luovaa liikuntaa kouluun. Hauskan ja havainnollisen oppaan tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria omaehtoisen yhteisöllisen sirkustaiteen ja liikunnan pariin. Se antaa ennen kaikkea opettajille ja ohjaajille ideoita ja työkaluja kehittää luovaa liikkumista koulussa. Opas sisältää menetelmän esittelyn, tietoa sirkuslajeista, luovia tehtäviä sekä tehtäväkortteja ja se on suunnattu perusopetukseen ja myös aikuisille esimerkiksi keskiasteen oppilaitoksiin.

Havainnollisuutensa takia Sirkus -luovaa liikuntaa kouluun soveltuu kaiken ikäisille sirkuksesta kiinnostuneille temppuilijoille. Sen ovat Kulttuuriaitalle tuottaneet Jyväskylän sirkuskoulun rehtori Erika Forsberg ja liikuntapedagogi Saila Salminen. Opasta saa Kulttuuriaitasta painoversiona. Kyselyt: johanna.rossi@jkl.fi

Sen voi myös ladata pdf-versiona Lastenkulttuurikeskusten verkoston sivuilta:
http://www.taikalamppu.fi/index.php/fi/menetelmaeoppaat

Lisää Kulttuuriaitan tapahtumia löydät täältä