Suoraan sisältöön
Jyväskylän kaupunki > Kirjasto ja kulttuuri > Kulttuuriaitta

Lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttuuriaitta toimii seudullisesti yhdeksän kunnan alueella. Kulttuuriaittaan kuuluvat Jyväskylä, Muurame, Hankasalmi, Toivakka, Uurainen, Laukaa, Petäjävesi, Multia ja Keuruu.

Kulttuuriaitta
Jyväskylän kaupunki/ Kulttuuripalvelut
Käynti: Vapaudenkatu 39-41, 4. kerros
Posti: PL 341, 40100 Jyväskylä

Koordinaattori
Marjo Tiainen-Niemistö
p. 014 266 4048 / 040 736 4328

Suunnittelija
Johanna Rossi
p. 014 266 4046 / 040 707 2146

Kulttuuriyhdysopettaja

Paula Ohranen (ma-ti)
p. 014 266 4047 / 050 590 1045

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@jkl.fi

Kulttuuriaitta

Talo ilman kynnystä ja kattoa!

Kulttuuriaitta on Jyväskylän, Muuramen, Hankasalmen, Toivakan, Uuraisten, Laukaan, Petäjäveden, Keuruun ja Multian alueella toimiva lasten- ja nuortenkulttuurikeskus. Toiminta on pääasiassa suunnattu suoraan päivähoitoon ja kouluille, siis sinne missä lapsetkin ovat! Myös opettajille ja varhaiskasvattajille järjestetään vuosittain erilaisia koulutuksia, joiden tarkoituksena on antaa vinkkejä ja työkaluja taiteen keinojen käyttöön omassa työssä. Lue lisää Kulttuuriaitasta »

Ajankohtaista

HANNELE HUOVI VALITSI ARJEN SANKARIT!

Kulttuuriaitan lastenkulttuuripalkinto jaettiin ensimmäistä kertaa Lapsen oikeuksien päivän juhlaillassa Jyväskylän kaupungintalolla 20.11. klo 18.00. Kulttuuriaitan koko toimialuetta edustava ohjausryhmä teki ehdotukset tasokkaiden lastenkulttuurin tekijöiden joukosta. Kirjailija Hannele Huovi valitsi ehdotuksista palkinnon saajan ja luovutti palkinnon.

Palkinnon saivat tänä vuonna Arjen sankarit -hankkeen taiteilijat ja ohjaajat nukketeatteritaiteilija Ilona Lehtoranta, mediakasvattaja Sisko Vähämäki ja näyttelijä, muusikko Markus Petsalo sekä hankkeeseen osallistuneet lastentarhanopettajat ja päiväkeskusohjaajat Kirsi Takanen, Saija Riihinen, Maija Saarinen, Satu Jokilahti, Pirjo Järvinen, Raili Kinnunen, Päivi Salo, Tarja Koskinen-Vallius ja Outi Savonen.

Kuuntele Radio Jyväskylän haastattelu sankareista täältä

SIRKUS SAAPUI KAUPUNKIIN -NÄYTTELY LAUANTAISIN JYVÄSKYLÄN SIRKUSKOULULLA

Kuva: Jaakko Laurila
Millaista oli olla sirkustaiteilijan lapsi? Millainen oli sirkustaiteilijan päiväohjelma? Sirkus saapui kaupunkiin -näyttelyssä päästään mukaan 1900-luvun alussa Suomea kiertäneen kuvitteellisen sirkusseurueen matkaan. Värikkäässä näyttelyssä lapset voivat kurkistella hauskoihin sirkusvaunuihin ja istahtaa pikku-norsun selkään. Samalla tutuksi tulevat sirkusyhteisön moninaiset työt ja erikoislaatuinen arki. Näyttely on suunnattu 4-12 -vuotiaille.

Näyttely on auki yleisölle lauantaisin 14.11, 21.11, 28.11, 5.12 klo 12.00-15.00
Liput vain ovelta 2€, perhelippu 6€

Sirkus saapui kaupunkiin -näyttely
PASILA - luovan liikunnan keskus
Ahjokatu 8, Seppälä, Jyväskylä
(sama rakennus Erätukun ja Musikantin kanssa, sisäänkäynti Seppäläntien puolelta)

Kiertävän näyttelyn on tuottanut Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut yhteistyössä Kulttuurikasvatusyksikkö Taiten ja Kulttuurikeskus Pii Poon kanssa. Jyväskylään se tuotetaan Kulttuuriaittayhteistyönä Jyväskylän sirkuskoulun kanssa.

TOIMINNALLINEN SIRKUSNÄYTTELY MYÖS PÄIVÄKOTI- JA KOULULAISRYHMILLE!

Päiväkoti- ja koululaisryhmät voivat ilmoittautua ennakkoon arkipäivisin klo 12-15 puh. 045 8927 302/Sirkuskoulu. Varattavissa olevat ajat 2.11. – 4.12. ma-pe klo 9-10.30, klo 10.45-12.15, klo 12.45-14.15 ja klo 14.30-16.

Näyttely soveltuu parhaiten 4-12 -vuotiaille. Osallistumismaksu 1€/oppilas. Sisältää ohjatun kierroksen ja sirkustuokion. Yhdessä ryhmässä maks. 25 lasta ja ainakin yksi aikuinen.

Kuljetuksiin voi tiedustella Jyväskylän liikenteen bussilippuja Kulttuuriaitasta.

UUSI MENETELMÄOPAS AUTTAA TEMPPUILUN TIELLE

Kulttuuriaitalta on ilmestynyt uusi menetelmäopas Sirkus -luovaa liikuntaa kouluun. Hauskan ja havainnollisen oppaan tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria omaehtoisen yhteisöllisen sirkustaiteen ja liikunnan pariin. Se antaa ennen kaikkea opettajille ja ohjaajille ideoita ja työkaluja kehittää luovaa liikkumista koulussa. Opas sisältää menetelmän esittelyn, tietoa sirkuslajeista, luovia tehtäviä sekä tehtäväkortteja ja se on suunnattu perusopetukseen ja myös aikuisille esimerkiksi keskiasteen oppilaitoksiin.

Havainnollisuutensa takia Sirkus -luovaa liikuntaa kouluun soveltuu kaiken ikäisille sirkuksesta kiinnostuneille temppuilijoille. Sen ovat Kulttuuriaitalle tuottaneet Jyväskylän sirkuskoulun rehtori Erika Forsberg ja liikuntapedagogi Saila Salminen. Opasta saa Kulttuuriaitasta painoversiona. Kyselyt: johanna.rossi@jkl.fi

Sen voi myös ladata pdf-versiona Lastenkulttuurikeskusten verkoston sivuilta:
http://www.taikalamppu.fi/index.php/fi/menetelmaeoppaat


Lisää Kulttuuriaitan tapahtumia löydät täältä

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2015 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta